Pretraži
Opel Insignia GSi Sports Tourer 2018 je karavan sa 200 KS kojeg se obiteljski muškarci neće sramiti

Opel Insignia GSi Sports Tourer 2018 je karavan sa 200 KS kojeg se obiteljski muškarci neće sramiti

Objavljeno: 10/09/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Opel

Dok bi većina proizvođača automobila danas dvaput promislila o tome hoće li lansirati novo dizel vozilo u Europi, Opel se odlučio upravo na taj korak.

Opel Insignia GSi Sports Tourer ima isti 2,0-litreni četverocilindrični motor kakav je prije nekoliko dana debitirao u “običnim” Insignia modelima koji oslobađa 207 KS i 480 Nm okretnog momenta. Pogon je naravno na sva četiri kotača a svijetlo dana će u toj kombinaciji ugledati i potpuno novi osamstupanjski automatski mjenjač za kojega u Opelu tvrde da je vrhunac tehnologije. Ovo zadnje čak nije ni teško za povjerovati jer je Opel do sada ozbiljno kaskao što se automatskih mjenjača tiče za svojom konkurencijom (ponajprije VW ovim DSG -om)


Opel Insignia GSi Sports Tourer


Opel Insignia GSi Sports Tourer do stotke stiže za 7,9 sekundi, s tim da mu je maksimalna brzina 231 km/h.

Ovaj brend u vlasništvu PSA navodi kako novi model troši 8,9 litara na 100 prijeđenih kilometara po gradskim cestama te 6,1 litru na svakih 100 km na otvorenoj cesti, dok će u kombinaciji, navodno, potrošiti 7,3 litre, uz  CO2 emisiju od nemalih 192 g što će jako utjecati na trošarinu u lijepoj našoj

Oni koji preferiraju benzinski motor također mogu naručiti novi Insignia Sports Tourer GSi, s tim da ova verzija pruža 256 KS i 400 Nm okretnog momenta; do stotke stiže za 7,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je 245 km/h.


Opel Insignia GSi Sports Tourer


Oba modela su spuštena 10 mm bliže tlu u odnosu na “normalne” verzije, opremljeni su 20-inčnih naplatcima i Michelin Pilot Sport 4 S gumema. Za zaustavljanje su zadužene Brembo kočnice a automobili će biti opremljeni i posebnim sportskim modom vožnje. Ovo potonje možda i ima nekog smisla u benzinskoj verziji ali 200 KS snažan dizel će tu slabo profitirati.


Pogledaj galeriju

Vizualno se nova Opel Insignia GSi Sports Tourer razlikuje od ostalih sestara po velikim kromiranim zračnim otvorima na prednjoj i stražnjoj strani difuzora, većim kotačima i masivnijem stražnjem odbojniku.

Opel Insignia GSi Sports Tourer će biti prikazan sljedeći tjedan u Frankfurtu, prije nego ga konačno puste u prodaju u nadolazećim mjesecima. Cijena se još ne zna ali se nagađa da će biti dosta jeftinija od slično opremljenog VW Passata


Povratak na vrhpointer
Zatvori X