Pretraži
Crvena uzbuna!; Aston Martin DBS GT Zagato dobio finalni dizajn – no da li je novi/stari DB4 još uvijek najljepši Aston?

Crvena uzbuna!; Aston Martin DBS GT Zagato dobio finalni dizajn – no da li je novi/stari DB4 još uvijek najljepši Aston?

Objavljeno: 11/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Na svim listama najljepših automobila svih vremena se stalno ponavlja jedan automobil – Aston Martin DB4 Zagato. Još bolje – sad ima i Continuation izvedbu, no da li će mu DBS GTZ oteti dio slave?

Aston Martin DBS GT Zagato

 

Crvena Maja i dalje osvaja

Iskreno, ima ponešto svetogrđa kod crvenih Aston Martina, ili je to moj osobni dojam, no svaki Aston (osim poneke Lagonde iz 1984.) izgleda krasno u bilo kojoj boji, a ne isključivo u british racing green.

Nedavno je objavljena DB4 GT Zagato Contiuation serija, gdje Aston nudi novi/stari predivni klasik koji je po performansama još uvijek konkurentan novim GT-ovima na tržištu (dobio je novih 76 KS i litru obujma viška) – 4,7 litra obujma i 390 KS i dalje sjajno vuku…

POšto nije predviđen za cestovnu upotrebu ima zaštitni kavez sa FIA-pečatom, školjkasta karbonska sjedala i neizostavne “Borrani Ruote”, no sve je to nebitno – jer košta 52,48 milijuna kuna. Zaboravite utrkivanje sa 18-godišnjacima u Swiftovima iz treće ruke na Grobniku…

Aston Martin DBS GT Zagato

Rosso Maya se preslikala sa preskupog racera i na nešto manje skupog DBS GT Zagata, kojih će biti proizvedeno znatno više od 19 Continuationa. Pred Vama je finalni vanjski dizajn, koji zajdno s novim/starim DB4 čini DBZ CEntenary Collection. Digitalni retrovizori i karbonski double bubble krov su touch nove ere, baš kao i zlatna nijansa nove maske, kotača i bočne linije. Da li izgleda impresivno?

Pa radi se o Astonu forchristsake, a još će bolje izgledati uživo. Ta superherojska sposobnost astona me oduvijek iznova oduševi …za razliku od cijene istog…

 

Pogledaj galeriju

Aston Martin DBS GT Zagato

Povratak na vrhpointer
Zatvori X