Pretraži
Novi Citroen C4 postaje crossover. I to jako cool crossover

Novi Citroen C4 postaje crossover. I to jako cool crossover

Objavljeno: 09/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Avarvarii

2021 Citroen C4 crossover – Potpuno novi Citroen C4 očekuje svoje predstavljanje javnosti u lipnju ove godine, a do sada je već više puta viđen na testiranjima pod kamuflažom. Za razliku od klasične forme gradskog kompakta, C4 nove generacije postat će crossover povišenog ovjesa i navodno bolje preglednosti. Tu prigodu će Citroen ujedno iskoristiti za predstavljanje novog dizajnerskog smjera svojih automobila.

„Kupci žele osvježenje u dizajnu a to je izvrstan način za nas da pokažemo svoju kreativnost. Imamo snažno i dugo nasljeđe u ovom segmentu te znamo što trebamo napraviti a što trebamo izbjegavati. Automobil koji smo dizajnirali, najbolje je od različitih svjetova. Imat će snažnu osobnost ali i novi svjetlosni potpis prenesen iz 19_19 koncepta.“ – kazao je Laurence Hansen, Citroenov direktor za strategiju proizvoda.

  

Time će Citroen ponovno „izmisliti“ cijeli segment gradskih kompakata jer će postaviti crossovera kao izravnog konkurenta renomiranim kompaktima drugih proizvođača. Naravno, tu prije svega mislimo na vječni VW Golf koji tradicionalno nije niti približno sklon eksperimentiranju u tolikoj mjeri a sve prisutniji Ford Focus također ostaje vjeran više-manje klasičnoj formi gradskih kompakata.


2021 Citroen C4 crossover

2021 Citroen C4 crossover

2021 Citroen C4 crossover


 

2021 Citroen C4 crossover

Iako će novi automobil biti značajno različit od svoje konkurencije, ime C4 će ostati prisutno. Citroenova namjera je stvoriti sebi mjesta pod suncem jer u klasičnu otvorenu borbu „prsa o prsa“ već zna da ne može ići sa Volkswagenom pa čak niti Fordom.

Glavešine iz samog vrha Citroena smatraju da je tzv. C segment u koji spadaju gradski kompakti je već predugo vremena bez nekih promjena spomena vrijednih. Citorenov novi CEO, Vincent Cobee podupire gore navedenu tvrdnju i smatra kako Citoren treba pronaći balans između pristupačne cijene, svestranosti i komfora, bolje pristupačnosti te bolje preglednosti.

Osim snažnijeg ulaska u segment crossovera, koji još uvijek neumoljivo raste, Citroen planira povećati iskoristivost u tehnološkom smislu jer CMP platforma na kojo je napravljen omogućuje korištenje svih pogonskih sustava od benzinaca i dizelaša, preko hibrid sve do potpuno električnih vozila.


Pogledaj galeriju


2021 Citroen C4 crossover

Povratak na vrhpointer
Zatvori X