Pretraži
Znate li da na Zemlji postoji E34 BMW M5 Touring s V12 motorom McLarena F1? Sada znate…

Znate li da na Zemlji postoji E34 BMW M5 Touring s V12 motorom McLarena F1? Sada znate…

Objavljeno: 10/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: BMW AG, Newspress/MSO Heritage

BMW-a M5 Touring s motorom McLarena F1 : On postoji. Kao što Nepal ima jetija, a Meksiko El Chupacabru, u srcu Njemačke je u tajnoj garaži skriven – On.

Pod oružanom Kommando Spezialkräfte stražom već više od dva desetljeća u mrklom mraku pod plahtom čuči čudovište čije postojanje od ovog tjedna više nije tajno…

Tko drugi nego Chris Harris? Na Collecting Cars podcastu je prije nekoliko dana objavljen razgovor (u drugoj epizodi) Chrisa Harrisa i Edwarda Lovetta s bivšim direktorom Mclarenovih cestovnih i trkaćih programa Davidom Clarkom.

 

BMW-a M5 Touring s motorom McLarena F1 : Borba konja i grama

Obavezno poslušajte jedan od najboljih razgovora svih vremena, pogotovo onaj dio kad David Clark objašnjava kako je testirao S70/2 V12 čudovište kojeg su Gordon Murray i Paul Rosche pripremili za Mclaren F1 – u E34 BMW M5 Touringu! Da, najmoćniji atmosferski motor u to vrijeme (i slijedećih godina) je započeo život u BMW-ovom karavanu s 3,8 litrenim rednim šestakom s 340 KS.

Nemojte me krivo shvatiti, mislim da se radi o najboljem BMW-u svih vremena, no zamislite taj osjećaj za volanom sa 627 KS ISPRED sebe?

Vjerojatno nije imao zlatnu termalnu zaštitu, Alpineove zvučnike bez magneta i titanski set alata poput McLarena F1, no posljednjih nekoliko dana svi novinari svijeta zamišljaju kako zapravo izgleda ovaj obiteljski bolid iz Bavarske.

Uz najzanimljiviju testnu vožnju u povijesti (uz onu TVR-a Speed 12) poslušajte i dogodovštine s kupcima F1, i legendarnu vožnju Rona Dennisa i Gerharda Bergera na Suzuki s fantomskom ručnom. Neprocjenjivo!

 

 

Podcasts

Pogledaj galeriju

BMW-a M5 Touring s motorom McLarena F1

Povratak na vrhpointer
Zatvori X