in

Renault Kangoo – Kombinira udobnost i funkcionalnost

Putnički kombi Renault Kangoo na gradskoj ulici u Casablanci
Foto: Shutterstock.com

Renault Kangoo, kompaktni gospodarski automobil francuskog proizvođača Renaulta, predstavlja izuzetno popularan izbor među vozačima koji traže praktično i ekonomično vozilo za različite svakodnevne potrebe. Od svog lansiranja 1997. godine, Kangoo je osvojio srca mnogih korisnika svojom prostranošću, pouzdanošću i svestranošću. Ovaj model se ističe svojim jedinstvenim dizajnom koji kombinira udobnost putničkog automobila s funkcionalnošću teretnog vozila.

U nastavku ćemo istražiti ključne značajke, performanse i prednosti Renault Kangoo, kao i njegovu važnost na tržištu kompaktnih vozila.

Muškarac pored bijelog Renault Kangooa
Foto: Screenshot Detail Corps Media

Renault Kangoo – povijest

Renault Kangoo, popularni kompaktni gospodarski automobil, ima zanimljivu povijest koja seže do kraja 20. stoljeća. Evo pregleda povijesti Renault Kangooa:

 1. 1997. godina: Renault Kangoo prvi put je predstavljen 1997. godine kao zamjena za Renault Express. Ovaj model je osmišljen kao multifunkcionalno vozilo koje kombinira karakteristike putničkog automobila s prostorom i praktičnošću teretnog vozila. Kangoo je bio dostupan u verzijama s jednim ili dva reda sjedala, te kao teretno vozilo ili putnički kombi.
 2. 2002. godina: Renault je predstavio drugu generaciju Kangooa, koja je bila temeljito redizajnirana kako bi odgovarala promjenjivim potrebama tržišta. Ova nova verzija Kangooa donijela je moderniji izgled, poboljšane performanse i više opcija prilagodbe za kupce.
 3. 2008. godina: Treća generacija Kangooa donijela je još veće promjene u dizajnu i tehnologiji. Ovaj model je imao poboljšane motore, bolju sigurnost i više mogućnosti prilagodbe za korisnike. Također je bio dostupan u električnoj verziji, što je doprinijelo Renaultovom angažmanu na području održive mobilnosti.
 4. 2013. godina: Renault je predstavio ažuriranu verziju treće generacije Kangooa s nekoliko kozmetičkih i tehničkih poboljšanja. Ova nadogradnja naglasila je Renaultovu posvećenost stalnom unaprjeđenju svog popularnog kompaktnog modela.
 5. 2020. godina: Renault je najavio predstavljanje potpuno nove generacije Kangooa, koja će donijeti još više inovacija, poboljšane performanse i suvremeniji dizajn. Nova verzija treba zadovoljiti zahtjeve suvremenih kupaca i održati Renault Kangoo kao vodeći model u svom segmentu.

Kroz godine, Renault Kangoo je ostao omiljeni izbor za širok spektar korisnika, uključujući poslovne vozače, obitelji i rekreativce, zahvaljujući svojoj svestranosti, ekonomičnosti i pouzdanosti.

Renault Kangoo motori

Renault Kangoo je dostupan s različitim motorima koji nude kombinaciju performansi, ekonomičnosti i pouzdanosti. Evo pregleda nekih od motora koji su bili dostupni u različitim generacijama Kangooa:

 1. Benzinski motori: U ranijim generacijama Kangooa, benzinski motori su bili popularan izbor za vozače koji su tražili solidne performanse uz pristupačnu cijenu. Ti motori su često bili četverocilindrični s različitim zapreminama, pružajući raspon snage koji je odgovarao različitim potrebama korisnika.
 2. Dizel motori: Dizel motori su također bili česti u Kangoo modelima, posebno za vozače koji su zahtijevali veću ekonomičnost goriva i veći obrtni moment. Ovi motori su često bili dostupni u više različitih snaga, omogućavajući korisnicima da odaberu motor koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
 3. Električni motori: S porastom interesa za električna vozila, Renault je uveo električnu verziju Kangooa. Ovi modeli koriste električne motore koji nude tihi i ekološki prihvatljiv način prijevoza, idealan za gradske vožnje i dostavne usluge.
 4. Hibridni motori: Neki noviji modeli Kangooa mogu biti dostupni s hibridnim motorima, kombinirajući konvencionalne benzinske ili dizelske motore s elektromotorima radi poboljšane ekonomičnosti goriva i smanjenja emisija CO2.

Renault kontinuirano radi na unaprjeđenju motora u svojim vozilima, uključujući Kangoo, kako bi zadovoljio potrebe suvremenih vozača u pogledu performansi, učinkovitosti i ekoloških standarda.

Performanse

Performanse Renault Kangooa variraju ovisno o motoru i konfiguraciji vozila. Evo pregleda općenitih performansi koje se mogu očekivati:

 1. Ubzanje: Renault Kangoo je poznat po svojoj solidnoj ubrzanju, posebno u gradskim uvjetima vožnje. Brzina ubrzanja može varirati ovisno o motoru, ali većina modela pruža dovoljno snage za udobnu vožnju u prometu.
 2. Brzina: Maksimalna brzina Renault Kangooa također ovisi o motoru i konfiguraciji vozila. Većina modela može postići brzinu koja je prikladna za vožnju na autocesti i van grada.
 3. Potrošnja goriva: Kangoo je poznat po svojoj ekonomičnosti goriva, posebno diesel i električni modeli. Ovi modeli često nude impresivne kilometraže po litri goriva, što ih čini idealnim za dugotrajnu vožnju i poslovne svrhe.
 4. Teretni kapacitet: U teretnim varijantama, Kangoo nudi impresivne teretne kapacitete, što ga čini popularnim izborom za poslovne svrhe kao što su dostava i prijevoz tereta. Teretni prostor može varirati ovisno o konfiguraciji vozila i modelu.
 5. Vozna udobnost: Renault Kangoo pruža udobnu vožnju zahvaljujući dobro podešenom ovjesu i ergonomskom dizajnu kabine. Putnici će cijeniti udobnost Kangooa, pogotovo pri duljim putovanjima.

Performanse Renault Kangooa često kombiniraju dobar balans između snage, ekonomičnosti i praktičnosti, što ga čini popularnim izborom za različite vrste vozača, od poslovnih do obiteljskih potreba.

Vožnja

Muškarac vozi Renault Kangoo
Foto: Screenshot Detail Corps Media

Vožnja Renault Kangooa pruža korisnicima ugodno iskustvo zahvaljujući kombinaciji praktičnosti, udobnosti i sigurnosti. Evo nekoliko ključnih aspekata vožnje ovog vozila:

 1. Manevriranje u gradu: Renault Kangoo je kompaktno vozilo koje se lako manevrira u gradskom prometu. Zahvaljujući svojim dimenzijama, Kangoo se lako parkira na uskim ulicama i u skučenim prostorima, što olakšava vožnju u urbanim sredinama.
 2. Udobnost vožnje: Kabina Renault Kangooa pruža udobno iskustvo vožnje za vozača i putnike. Ergonomski dizajnirana sjedala i dobro amortizirani ovjes osiguravaju glatku vožnju čak i na neujednačenim cestama.
 3. Pouzdanost i stabilnost: Renault Kangoo je poznat po svojoj pouzdanosti i stabilnosti na cesti. Napredni sustavi upravljanja i elektronske kontrole omogućuju precizno upravljanje i stabilnost vozila čak i u zahtjevnim uvjetima vožnje.
 4. Svestranost: Kangoo nudi različite konfiguracije sjedala i teretni prostor, što ga čini izuzetno svestranim vozilom. Bez obzira koristite li ga za prijevoz putnika ili tereta, Kangoo pruža fleksibilnost i prilagodljivost za različite potrebe.
 5. Sigurnost: Renault Kangoo je opremljen naprednim sigurnosnim značajkama koje pružaju zaštitu vozaču i putnicima. Sustavi poput ABS-a, ESP-a i višestrukih zračnih jastuka pružaju dodatni mir vozačima u svim situacijama na cesti.

Ukratko, vožnja Renault Kangooa pruža ugodno iskustvo koje kombinira praktičnost, udobnost, sigurnost i svestranost. Ovo vozilo je popularan izbor za vozače koji traže pouzdan i funkcionalan automobil za svakodnevne potrebe.

Ekonomičnost

Ekonomičnost je ključna karakteristika Renault Kangooa koja privlači širok spektar korisnika. Evo nekoliko aspekata koji doprinose ekonomičnosti ovog vozila:

 1. Potrošnja goriva: Renault Kangoo nudi različite motorne opcije, uključujući benzinske, dizelske i električne varijante, koje pružaju različite razine potrošnje goriva. Dizelski i električni motori posebno su poznati po svojoj ekonomičnosti u potrošnji goriva ili električne energije, što omogućuje smanjenje troškova vožnje.
 2. Niski troškovi održavanja: Renault Kangoo je dizajniran s ciljem smanjenja troškova održavanja. Dio toga dolazi iz Renaultove tradicije izrade pouzdanih automobila, ali i zbog toga što su rezervni dijelovi često dostupni i po pristupačnim cijenama.
 3. Praktični teretni prostor: U teretnim varijantama, Kangoo nudi prostran teretni prostor koji omogućuje maksimalno iskorištavanje kapaciteta. To znači da se može prevoziti veća količina tereta u jednom putu, što smanjuje potrebu za višestrukim putovanjima i time smanjuje troškove goriva.
 4. Niska emisija CO2: Električna verzija Kangoo Z.E. ne proizvodi emisije ispušnih plinova tijekom vožnje, što je ekološki prihvatljivije rješenje u odnosu na vozila s unutarnjim izgaranjem. Ovo može rezultirati i nižim troškovima, pogotovo u gradovima gdje se primjenjuju porezi na emisije CO2 ili gdje se daju poticaji za električna vozila.
 5. Dugoročna vrijednost: Renault Kangoo je poznat po svojoj pouzdanosti i dugotrajnosti, što doprinosi njegovoj dugoročnoj vrijednosti. Kupci mogu očekivati da će Kangoo zadržati dobru vrijednost tijekom vremena, što može smanjiti ukupne troškove vlasništva.

Ukupno gledajući, Renault Kangoo pruža ekonomično rješenje za vozače koji traže pouzdan i funkcionalan automobil s niskim operativnim troškovima.

Zagađenje

Razgovor o ekonomičnosti i zagađenju Renault Kangooa uključuje nekoliko aspekata:

 1. Gorivo i potrošnja: Renault Kangoo nudi različite motore koji variraju po vrsti goriva, uključujući benzinske, dizelske i električne motore. Električni modeli imaju nulte emisije ispušnih plinova, dok su dizelski i benzinski motori dizajnirani za optimiziranu potrošnju goriva.
 2. Emisije ispušnih plinova: Električni modeli Kangooa imaju značajno manje emisija CO2 i drugih štetnih plinova u usporedbi s modelima s unutarnjim izgaranjem. Ovo čini električne verzije Kangooa ekološki prihvatljivijim izborom, posebno u gradskim sredinama gdje su emisije često visoke.
 3. Alternativna goriva: Renault se također bavi istraživanjem i razvojem alternativnih goriva poput vodika i biogoriva. Ova alternativna goriva mogu smanjiti emisije štetnih plinova i doprinijeti smanjenju ukupnog ekološkog utjecaja vozila.
 4. Ekološke inicijative: Renault kontinuirano radi na unaprjeđenju tehnologije i dizajna svojih vozila kako bi smanjio njihov utjecaj na okoliš. To uključuje razvoj lakših materijala, poboljšane aerodinamike i učinkovitije motore koji smanjuju potrošnju goriva i emisije.
 5. Održiva proizvodnja: Pored ekoloških aspekata vožnje, Renault također provodi mjere za smanjenje ekološkog utjecaja tijekom procesa proizvodnje. Održiva proizvodnja, korištenje recikliranih materijala i smanjenje otpada dio su Renaultove strategije za smanjenje ukupnog utjecaja na okoliš.

Uzimajući u obzir ove aspekte, Renault Kangoo može biti ekonomičan i ekološki prihvatljiv izbor, posebno u svojim električnim varijantama koje nude nulte emisije ispušnih plinova i smanjenu potrošnju goriva.

Potrošnja

Potrošnja goriva Renault Kangooa varira ovisno o motoru, voznim uvjetima i načinu vožnje. Evo općeg pregleda potrošnje goriva za različite varijante Kangooa:

 1. Benzinski motori: Renault Kangoo opremljen benzinskim motorom može imati prosječnu potrošnju goriva između 6 i 9 litara na 100 kilometara, ovisno o modelu i uvjetima vožnje. Manji motori i moderniji modeli obično imaju nižu potrošnju.
 2. Dizelski motori: Dizelski motori su često poznati po većoj ekonomičnosti goriva u usporedbi s benzinskim motorima. Prosječna potrošnja dizelskog Renault Kangooa može biti između 5 i 7 litara na 100 kilometara, ovisno o modelu i uvjetima vožnje.
 3. Električni motori: Električni Renault Kangoo, poput verzije Kangoo Z.E., ima potpuno drugačiju potrošnju jer se napaja električnom energijom. Ovi modeli imaju prosječni doseg koji se mjeri u kilometrima po punjenju baterije, a potrošnja se obično izražava u kilovatima po satu (kWh).

Važno je napomenuti da su ovi podaci samo općeniti smjernice, a stvarna potrošnja goriva može varirati ovisno o mnogim čimbenicima, uključujući način vožnje, teret vozila, uvjete vožnje (gradska vožnja ili autocesta), te održavanje vozila.

Prije kupnje ili vožnje Renault Kangooa, preporučuje se konzultirati specifične tehničke podatke i ocjene potrošnje goriva za određeni model kako bi se stekla jasnija slika o očekivanoj potrošnji goriva.

Renault Kangoo cijena

Cijena Renault Kangooa varira ovisno o različitim faktorima kao što su model, godina proizvodnje, motor, dodatna oprema i stanje vozila (novi ili rabljeni). Evo općeg pregleda cijena za novi i rabljeni Renault Kangoo:

 1. Novi modeli: Cijena novog Renault Kangooa varira ovisno o specifikacijama i opcijama koje odaberete. U većini slučajeva, novi Kangoo može koštati između 100.000 i 200.000 kuna, ovisno o modelu, motoru i dodatnoj opremi.
 2. Rabljeni modeli: Rabljeni Renault Kangooi su često dostupni po znatno nižim cijenama od novih vozila. Cijene rabljenih Kangooa ovise o godini proizvodnje, kilometraži, stanju vozila i drugim čimbenicima. Uobičajeno je da rabljeni Kangooi koštaju između 20.000 i 100.000 kuna, ovisno o gore navedenim faktorima.
 3. Električni modeli: Električni modeli Renault Kangoo Z.E. mogu biti skuplji od benzinskih ili dizelskih modela zbog troškova baterija i tehnologije elektromotora. Cijene električnih Kangooa obično počinju od oko 150.000 kuna za novi model, dok rabljeni električni Kangooi mogu koštati između 70.000 i 120.000 kuna, ovisno o godini proizvodnje i stanju baterije.

Važno je uzeti u obzir da se cijene vozila mogu razlikovati ovisno o tržištu, lokalnim porezima, troškovima registracije i drugim faktorima. Prije kupnje, preporučuje se istraživanje tržišta i pregled ponuda kako biste pronašli najbolju ponudu koja odgovara vašim potrebama i budžetu.

Unutrašnjost

Muškarac sjedi u Renault Kangoou
Foto: Screenshot Detail Corps Media

Unutrašnjost Renault Kangooa nudi funkcionalnost, udobnost i praktičnost, posebno za vozače koji cijene svestranost. Evo pregleda ključnih značajki unutrašnjosti Renault Kangooa:

 1. Prostranost: Kabina Renault Kangooa nudi obilje prostora za vozača, suvozača i putnike. Velike prozorske površine pružaju dobar pregled okoline, dok visoki strop i prostrani interijer čine vožnju ugodnom za sve putnike.
 2. Prilagodljivi prostor: Kangoo nudi prilagodljivi teretni prostor koji se može prilagoditi različitim potrebama. Sjedala se mogu preklopiti ili ukloniti kako bi se povećao teretni prostor, čineći Kangoo idealnim za prijevoz tereta ili većih predmeta.
 3. Kvaliteta materijala: Renault se trudi koristiti visokokvalitetne materijale u unutrašnjosti Kangooa, što rezultira uglađenim i funkcionalnim dizajnom. Ergonomski dizajnirane kontrole i prekidači olakšavaju upravljanje vozilom.
 4. Infotainment sustav: Noviji modeli Renault Kangooa dolaze s modernim infotainment sustavima koji uključuju zaslon osjetljiv na dodir, navigaciju, Bluetooth povezivost i opcije za povezivanje pametnih telefona.
 5. Sigurnosne značajke: Renault Kangoo je opremljen brojnim sigurnosnim značajkama kao što su ABS, ESP, sustav nadzora tlaka u gumama, višestruki zračni jastuci i sustavi pomoći pri vožnji koji pružaju dodatnu sigurnost i zaštitu za vozača i putnike.

Ukratko, unutrašnjost Renault Kangooa nudi prostranost, praktičnost i udobnost za vozače i putnike, čineći ga izvrsnim izborom za obiteljsku vožnju, poslovne potrebe ili rekreativne aktivnosti.

Dizajn

Dizajn Renault Kangooa kombinira funkcionalnost, praktičnost i moderan izgled kako bi zadovoljio širok spektar potreba vozača. Evo pregleda ključnih aspekata dizajna Renault Kangooa:

 1. Vanjski izgled: Renault Kangoo ima karakterističan vanjski izgled koji kombinira praktičnost teretnog vozila s estetskim elementima putničkog automobila. Njegov kompaktni oblik, zaobljeni rubovi i proporcije čine ga prepoznatljivim na cesti.
 2. Funkcionalnost: Dizajn Kangooa naglašava funkcionalnost vozila. Velika bočna vrata omogućuju laku dostupnost putničkom i teretnom prostoru, dok visoki strop i prostrani unutrašnji prostor pružaju obilje prostora za putnike i teret.
 3. Prilagodljivost: Kangoo nudi različite konfiguracije sjedala i prilagodljivi teretni prostor koji se mogu prilagoditi različitim potrebama. Fleksibilne opcije sjedala omogućuju vozačima da optimiziraju raspored putnika i tereta prema svojim potrebama.
 4. Moderan interijer: Unutrašnjost Kangooa oblikovana je s naglaskom na udobnost i funkcionalnost. Ergonomski dizajnirana kontrolna ploča i intuitivno smještene kontrole olakšavaju upravljanje vozilom, dok kvalitetni materijali pružaju uglađen izgled.
 5. Detalji i završna obrada: Renault se trudi ugraditi kvalitetne detalje i završnu obradu u Kangoo kako bi pružio premium dojam. Detalji poput kromiranih akcenta, LED svjetala i stiliziranih naplataka dodaju estetsku vrijednost vozilu.

U cjelini, dizajn Renault Kangooa odražava njegovu svrhu kao praktičnog i svestranog vozila, pružajući kombinaciju funkcionalnosti, udobnosti i modernog izgleda koji privlači širok spektar vozača.

Tehnologija

Renault Kangoo se ističe svojom naprednom tehnologijom koja pruža udobnost, sigurnost i povezivost za vozače i putnike. Evo pregleda ključnih tehnoloških značajki Renault Kangooa:

 1. Infotainment sustav: Noviji modeli Kangooa opremljeni su modernim infotainment sustavima s osjetljivim zaslonom koji omogućuju pristup raznim funkcijama kao što su navigacija, glazba, telefonski pozivi i poruke te povezivanje s pametnim telefonima putem Bluetootha.
 2. Digitalni zasloni: Digitalne instrumentne ploče sve su prisutnije u modernim vozilima, a Kangoo nije iznimka. Digitalni zasloni pružaju jasne informacije o brzini, potrošnji goriva, navigaciji i drugim podacima, što olakšava vožnju i pruža poboljšanu vidljivost.
 3. Pomoćne tehnologije za vožnju: Renault Kangoo može biti opremljen raznim pomoćnim tehnologijama koje olakšavaju vožnju i povećavaju sigurnost. To uključuje sustave poput sustava za automatsko kočenje u nuždi, sustava za održavanje trake, upozorenja na mrtvi kut, parkirne kamere i senzore za parkiranje.
 4. Povezivost: Renault Kangoo nudi razne opcije povezivosti koje omogućuju vozačima da ostanu povezani tijekom vožnje. To uključuje integraciju pametnih telefona putem Apple CarPlay-a i Android Auto-a, kao i mogućnost pristupa internetu putem ugrađenog Wi-Fi hotspot-a.
 5. Električna mobilnost: Električni modeli Renault Kangooa, poput Kangoo Z.E., integriraju naprednu tehnologiju baterija i elektromotora koja omogućuje tišu, ekološki prihvatljivu vožnju s nultim emisijama ispušnih plinova.

Ove tehnološke značajke čine Renault Kangoo konkurentnim na tržištu kompaktnih gospodarskih vozila, pružajući vozačima moderno iskustvo vožnje koje kombinira praktičnost, sigurnost i udobnost.

Praktičnost

Praktičnost je jedna od ključnih karakteristika Renault Kangooa, koja ga čini popularnim izborom za različite svakodnevne potrebe. Evo pregleda praktičnih značajki ovog vozila:

 1. Prostranost i prilagodljivost: Renault Kangoo nudi velik i prostran unutrašnji prostor koji se lako prilagođava različitim potrebama. Sjedala se mogu preklopiti ili ukloniti kako bi se povećao teretni prostor, omogućujući korisnicima da prijevoze veće predmete ili više tereta.
 2. Teretni kapacitet: Kangoo je poznat po svojem impresivnom teretnom kapacitetu, što ga čini idealnim vozilom za poslovne svrhe kao što su dostava, prijevoz tereta ili opreme. Velika stražnja vrata i bočna klizna vrata olakšavaju utovar i istovar tereta.
 3. Visoka udobnost: Ergonomski dizajnirana kabina i udobna sjedala čine vožnju Kangooa ugodnom i praktičnom za vozače i putnike. Velika prozorska površina pruža dobar pregled okoline, a visoki strop stvara osjećaj prostranosti u unutrašnjosti.
 4. Sigurnosne značajke: Renault Kangoo je opremljen raznim sigurnosnim značajkama koje pružaju zaštitu vozaču i putnicima. To uključuje ABS, ESP, višestruke zračne jastuke, sustav nadzora tlaka u gumama i sustave pomoći pri vožnji poput sustava za automatsko kočenje u nuždi i sustava za održavanje trake.
 5. Ekonomičnost: Kangoo nudi različite varijante motora, uključujući benzinske, dizelske i električne modele, s ciljem pružanja ekonomične vožnje i smanjenja troškova goriva ili električne energije.

Uzimajući u obzir ove praktične značajke, Renault Kangoo je pouzdan izbor za vozače koji traže vozilo koje kombinira funkcionalnost, udobnost, sigurnost i ekonomičnost za različite svakodnevne potrebe.

Komfornost

Komfornost Renault Kangooa igra ključnu ulogu u pružanju ugodnog iskustva za vozače i putnike. Evo nekoliko ključnih aspekata koji doprinose komforu u ovom vozilu:

 1. Prostranost: Kabina Renault Kangooa nudi obilje prostora za putnike, s dovoljno mjesta za udobno sjedenje i slobodno kretanje. Visoki strop stvara osjećaj prostranosti, dok velika prozorska površina omogućuje obilje prirodnog svjetla.
 2. Udobna sjedala: Ergonomski dizajnirana sjedala pružaju potporu i udobnost tijekom vožnje, čak i tijekom duljih putovanja. Opcionalni dodaci poput grijanih sjedala mogu dodatno poboljšati komfor, posebno u hladnijim uvjetima.
 3. Amortizacija i ovjes: Renault Kangoo ima dobro podešen ovjes koji pruža glatku vožnju i apsorbira neravnine na cesti. Ovo poboljšava udobnost putovanja za vozače i putnike, smanjujući vibracije i podrhtavanje tijekom vožnje.
 4. Smanjenje buke i vibracija: Renault se trudi smanjiti buku i vibracije unutar kabine kako bi osigurao mirnije i ugodnije okruženje. Korištenje izolacijskih materijala i poboljšana aerodinamika doprinose smanjenju buke tijekom vožnje.
 5. Klimatizacija: Ugrađeni sustav klimatizacije ili klimatizacijski sustav pruža optimalne uvjete unutar kabine, održavajući ugodnu temperaturu tijekom cijele godine.
 6. Napredne značajke upravljanja: Napredne značajke upravljanja, poput električnog servo upravljača, olakšavaju manevriranje vozilom i smanjuju napor prilikom vožnje, što dodatno poboljšava komfor.

Sve ove karakteristike doprinose ukupnom komforu Renault Kangooa, čineći ga atraktivnim izborom za vozače koji cijene udobnost tijekom vožnje.

Prtljažnik

Muškarac pokazuje prtljažni prostor Renault Kangooa
Foto: Screenshot Detail Corps Media

Renault Kangoo nudi prostran i prilagodljiv prtljažni prostor koji čini ovaj model izuzetno praktičnim za prijevoz tereta i opreme. Evo pregleda ključnih značajki prtljažnika u Renault Kangoou:

 1. Veličina prtljažnog prostora: Renault Kangoo ima velik i prostran prtljažni prostor koji omogućuje lako prevoženje tereta različitih veličina. Ovisno o konfiguraciji vozila, prostor se može dodatno proširiti preklapanjem ili uklanjanjem stražnjih sjedala.
 2. Prilagodljivost: Prtljažni prostor u Kangoou je prilagodljiv, što znači da se sjedala mogu preklopiti, sklopiti ili ukloniti kako bi se stvorio dodatni teretni prostor prema potrebama korisnika. Ovo omogućuje lako prevoženje većih predmeta ili tereta.
 3. Praktični dodaci: Renault Kangoo je opremljen praktičnim dodacima koji olakšavaju utovar i istovar tereta, poput stražnjih vrata koja se otvaraju pod kutom od 180 stupnjeva ili bočnih kliznih vrata koja omogućuju lak pristup prtljažnom prostoru.
 4. Teretna zapremina: Kangoo nudi veliku teretnu zapreminu koja može varirati ovisno o modelu i konfiguraciji vozila. Ova velika zapremina omogućuje prijevoz većeg tereta ili više predmeta u jednom putovanju.
 5. Dodatna oprema: Dodatna oprema poput pregrada, kukica za vješanje tereta i mreža za teretni prostor dodatno poboljšavaju praktičnost prtljažnika u Renault Kangoou, omogućujući korisnicima da organiziraju teret na najbolji mogući način.

Uz sve ove značajke, prtljažnik Renault Kangooa nudi izuzetnu praktičnost i prilagodljivost, čineći ga idealnim izborom za vozače koji često prevoze teret ili opremu.

Sigurnost

Sigurnost je jedan od ključnih prioriteta Renaulta, a to se odražava i u sigurnosnim značajkama Renault Kangooa. Evo pregleda nekih ključnih aspekata sigurnosti ovog vozila:

 1. Pasivna sigurnost: Renault Kangoo je opremljen nizom pasivnih sigurnosnih značajki koje pružaju zaštitu u slučaju nesreće. To uključuje čvrstu karoseriju s unaprijed programiranim zonama deformacije, multiple zračne jastuke za vozača i suvozača, te bočne zračne jastuke koji pružaju dodatnu zaštitu u slučaju bočnog udara.
 2. Aktivna sigurnost: Renault Kangoo također dolazi s nizom aktivnih sigurnosnih značajki koje pomažu u sprječavanju nesreća. To uključuje sustave poput sustava za automatsko kočenje u nuždi koji može otkriti potencijalnu opasnost i automatski primijeniti kočnice kako bi se izbjegla ili smanjila ozljeda, te sustav upozorenja na napuštanje trake koji upozorava vozača ako vozilo nenamjerno napusti svoju traku kretanja.
 3. Sustavi pomoći pri vožnji: Renault Kangoo može biti opremljen raznim sustavima pomoći pri vožnji koji olakšavaju vožnju i povećavaju sigurnost. To uključuje sustav nadzora tlaka u gumama koji upozorava vozača ako dođe do gubitka tlaka u gumama, te sustav kontrole stabilnosti vozila (ESP) koji pomaže u održavanju stabilnosti vozila u zahtjevnim uvjetima vožnje.
 4. Sustavi za pomoć pri parkiranju: Renault Kangoo može biti opremljen sustavima za pomoć pri parkiranju poput parkirnih senzora i kamere za vožnju unatrag koji olakšavaju manevriranje vozilom prilikom parkiranja i smanjuju rizik od oštećenja vozila ili ozljeda.

Sve ove sigurnosne značajke čine Renault Kangoo sigurnim izborom za vozače i putnike, pružajući zaštitu i mir uma tijekom vožnje.

Jamstvo

Jamstvo za Renault Kangoo može varirati ovisno o tržištu, zakonskim zahtjevima i uvjetima prodaje. Evo općenitog pregleda tipičnih jamstvenih uvjeta za Renault Kangoo:

 1. Fabričko jamstvo: Većina novih vozila dolazi s fabričkim jamstvom koje pokriva određeni period i kilometražu. Ovo jamstvo obično pokriva osnovne mehaničke i električne komponente vozila te pruža zaštitu od neočekivanih kvarova u tom periodu.
 2. Period jamstva: Tipično, fabričko jamstvo za Renault Kangoo može trajati između 2 i 5 godina, ovisno o tržištu i uvjetima prodaje. Ponekad se jamstvo može produljiti ako kupac odabere dodatno produženo jamstvo ili ako su dostupni posebni promotivni programi.
 3. Kilometraža jamstva: Pored trajanja u vremenu, jamstvo obično ima ograničenje u kilometraži. Ovo ograničenje može varirati, ali uobičajeno je da se pokrivena kilometraža kreće između 100.000 i 150.000 kilometara, ovisno o tržištu i uvjetima prodaje.
 4. Pokriveni dijelovi: Fabričko jamstvo obično pokriva osnovne mehaničke dijelove, električne komponente i sisteme vozila. To može uključivati motore, prijenosnike, električne sisteme, suspenzije i druge ključne komponente.
 5. Ograničenja jamstva: Važno je napomenuti da jamstvo obično ne pokriva oštećenja koja su rezultat normalnog trošenja i habanja, nemara, nepravilne uporabe ili neovlaštenih popravaka. Također, određeni dijelovi ili sistemi mogu biti pokriveni različitim ograničenjima ili uvjetima, pa je važno provjeriti detalje jamstva.

Prije kupnje Renault Kangooa, važno je pažljivo proučiti jamstvene uvjete i razumjeti što je obuhvaćeno jamstvom kako biste bili sigurni u zaštitu vašeg vozila tijekom garantnog perioda.

Konkurenti

Renault Kangoo je konkurentan u segmentu kompaktnih gospodarskih vozila, ali postoji nekoliko drugih vozila koja su popularna u istom segmentu. Evo nekih od glavnih konkurenata Renault Kangooa:

 1. Volkswagen Caddy: Volkswagen Caddy je još jedan popularan kompaktni gospodarski model koji nudi prostranost, praktičnost i pouzdanost. Slično kao i Kangoo, Caddy nudi različite verzije s prilagodljivim unutrašnjim prostorom i različitim varijantama motora.
 2. Ford Transit Connect: Ford Transit Connect kombinira svestranost i ekonomičnost, nudeći velik teretni prostor i napredne tehnološke značajke. Ovaj model je popularan izbor za poslovne korisnike i obitelji koje traže praktično vozilo za svakodnevnu uporabu.
 3. Peugeot Partner / Citroën Berlingo: Peugeot Partner i Citroën Berlingo su bliski rođaci Renault Kangooa, dijeleći platformu i tehnologiju s njim. Ovi modeli također nude prostran unutrašnji prostor, udobnost i razne varijante motora.
 4. Opel Combo Cargo: Opel Combo Cargo je još jedan konkurent u segmentu kompaktnih gospodarskih vozila, nudeći prostranost, praktičnost i niz tehnoloških značajki koje olakšavaju vožnju i povećavaju produktivnost.
 5. Fiat Doblo: Fiat Doblo je još jedan popularan model koji nudi prostranu unutrašnjost i razne mogućnosti prilagodbe, čineći ga popularnim izborom za različite svakodnevne potrebe.

Svi ovi konkurenti nude različite prednosti i značajke, pa je važno pažljivo razmotriti svoje potrebe i preferencije prilikom odabira vozila iz ovog segmenta.


Često postavljena pitanja

Parkiran bijeli Renault Kangoo
Foto: Screenshot Detail Corps Media

Koja je najveća mana Renault Kangooa?

Iako Renault Kangoo ima mnoge pozitivne karakteristike, kao što su prostranost, praktičnost i raznovrsne verzije motora, kao i dobre sigurnosne značajke, postoje i određene mane koje neki vozači mogu smatrati nedostacima. Jedna od najčešćih mana Renault Kangooa može biti:
Kvaliteta unutrašnjosti: Iako Kangoo nudi prostran i funkcionalan interijer, kvaliteta materijala i završne obrade unutrašnjosti može biti manje impresivna u usporedbi s nekim konkurentima u istom segmentu. Neki vozači mogu primijetiti da su materijali u unutrašnjosti vozila više skloni trošenju ili imaju manje premijumski osjećaj u usporedbi s drugim vozilima.
Važno je napomenuti da percepcija mana može varirati ovisno o individualnim preferencijama i prioritetima vozača te da neki vozači mogu smatrati druge aspekte Renault Kangooa manje važnim od navedenih. Također, Renault stalno radi na unaprjeđenju svojih vozila, pa se kvaliteta i značajke mogu poboljšati u budućim modelima.

Je li Renault Kangoo pouzdan automobil?

Renault Kangoo je općenito poznat kao pouzdan automobil, ali pouzdanost može varirati ovisno o različitim čimbenicima kao što su redovito održavanje, način vožnje, godište i stanje vozila. Evo nekoliko faktora koji doprinose pouzdanosti Renault Kangooa:
Redovito održavanje: Kao i kod bilo kojeg automobila, redovito održavanje prema preporukama proizvođača ključno je za održavanje pouzdanosti. To uključuje redovne promjene ulja, provjeru tekućina, zamjenu filtera i druge rutinske servise.
Kvaliteta dijelova i izrade: Renault Kangoo se izrađuje prema visokim standardima kvalitete, ali kao i kod svakog automobila, neki dijelovi ili sistemi mogu imati problema. Pouzdanost vozila može biti povezana s kvalitetom dijelova i izrade u određenim godištima ili modelima.
Način vožnje: Način vožnje vozača može utjecati na pouzdanost vozila. Vožnja agresivno ili ignoriranje znakova problema može dovesti do većih troškova popravka i skraćenja životnog vijeka pojedinih komponenti.
Godište i stanje vozila: Stariji automobili ili vozila s većom kilometražom mogu biti skloniji kvarovima i problemima, dok noviji modeli obično imaju manje šanse za tehničke probleme.
Iako Renault Kangoo obično prima pozitivne ocjene za pouzdanost, važno je uzeti u obzir individualne faktore i uvjete vozila pri procjeni pouzdanosti. Redovito održavanje i pravilna briga o vozilu mogu značajno doprinijeti njegovoj dugotrajnosti i pouzdanosti.

Je li Renault Kangoo jednostavan za vožnju?

Da, Renault Kangoo se općenito smatra jednostavnim za vožnju, što ga čini popularnim izborom za vozače svih iskustvenih razina. Evo nekoliko razloga zašto je Renault Kangoo jednostavan za vožnju:
Manevriranje: Renault Kangoo ima kompaktnu veličinu, što olakšava manevriranje u gradskom prometu i parkiranje na uskim mjestima. Lagano upravljanje i dobra preglednost omogućuju vozačima da se osjećaju sigurno i samouvjereno tijekom vožnje.
Udobnost: Kabina Renault Kangooa nudi udobno i prostrano okruženje za vozača i putnike. Udobna sjedala, dobra izolacija od buke i glatko upravljanje doprinose ugodnoj vožnji, posebno na dužim putovanjima.
Lakoća upotrebe: Kontrole i instrumenti u Kangoou su intuitivni i jednostavni za korištenje. Vozači mogu lako pristupiti funkcijama kao što su klimatizacija, infotainment sustav i pomoćne funkcije vožnje bez previše distrakcija.
Svestranost: Renault Kangoo nudi razne varijante motora, uključujući benzinske, dizelske i električne modele, tako da vozači mogu odabrati motor koji najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencijama za vožnju.
Pomoćne tehnologije: Moderni Renault Kangoo može biti opremljen raznim pomoćnim tehnologijama koje olakšavaju vožnju i povećavaju sigurnost, poput sustava za automatsko kočenje u nuždi, sustava za održavanje trake i sustava za pomoć pri parkiranju.
Sve ove karakteristike čine Renault Kangoo jednostavnim i ugodnim vozilom za vožnju, što ga čini popularnim izborom za vozače koji traže praktično i pouzdano vozilo za svakodnevnu upotrebu.

Može li se spavati u Renault Kangoou?

Renault Kangoo nije namijenjen za spavanje ili kampiranje u unutrašnjosti vozila. Iako se može prepoznati po svojoj prostranosti i fleksibilnosti u prilagodbi unutrašnjeg prostora za teret ili putnike, nije opremljen specifičnim funkcijama za spavanje.
Međutim, neki vozači su eksperimentalno prilagodili Renault Kangoo za kampiranje ili spavanje tako što su dodali kamperske nadogradnje ili prilagodili unutrašnjost vozila za tu svrhu. Ovo može uključivati postavljanje kreveta, sklopivih stolova i drugih kamperskih dodataka.
Važno je napomenuti da prilagodba Kangooa za spavanje ili kampiranje može biti izazovna i treba se provesti pažljivo uzimajući u obzir sigurnost i udobnost. Također, bilo kakve prilagodbe trebale bi biti u skladu s lokalnim propisima i zakonima koji se odnose na vozila i kampiranje. Prije nego što se odlučite za spavanje u vozilu, preporučuje se konzultiranje stručnjaka ili provjeravanje lokalnih propisa kako biste osigurali sigurnost i zakonitost vašeg aranžmana.

Proizvodi li se i dalje Renault Kangoo?

Da, Renault Kangoo se i dalje proizvodi. To je popularno kompaktno gospodarsko vozilo koje je Renault prilagodio raznim potrebama, uključujući dostavna vozila, putničke automobile i vozila prilagođena osobnim potrebama.
Renault redovito ažurira Kangoo liniju vozila, uključujući nove modele i verzije kako bi zadovoljio promjenjive potrebe tržišta i kupaca. Osim toga, Kangoo se proizvodi u raznim tvornicama širom svijeta kako bi se osigurala globalna dostupnost i prilagodba lokalnim zahtjevima i potražnji.
Trenutno, Renault Kangoo obuhvaća nekoliko različitih modela, uključujući dostavna vozila, putničke verzije i električne varijante, što ga čini konkurentnim i relevantnim na tržištu kompaktnih gospodarskih vozila.

Članak objavio Luka Petkovic

Crveni Renault Megane Conquest iz profila

Renault Megane Conquest – Dinamična silueta

Crveni Peugeot 206 na njemačkoj cesti

Peugeot 206 – Osvojio srca mnogih vozača