Pretraži
NOVI SUV PEUGEOT 2008 : za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila

NOVI SUV PEUGEOT 2008 : za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila

Objavljeno: 20/06/2019 / Autor: Vozim HR / Foto : Peugeot


Novi Peugeot 2008 : PEUGEOT predstavlja svoj novi SUV 2008 za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila.

Zaljubljenik u slobodu i strastveni predstavnik vizije marke PEUGEOT o uzbudljivoj budućnosti, ovo vozilo predstavlja iznimno modernu interpretaciju instinktivne i svestrane vožnje.

Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom.

Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava PEUGEOT i-Cockpit® 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT.

Na raspolaganju su tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski) s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnjuSvijet se neprestano mijenja. Novi izazovi traže i stvaranje novih odgovora u svim segmentima vozila. U okviru obilježavanja 208 godina postojanja, marka PEUGEOT mirno nastavlja s ostvarivanjem svojih ciljeva u eri energetske tranzicije.

Novim vozilom SUV PEUGEOT 2008 ponovno smo istaknuli svoju viziju uzbudljive i sigurne budućnosti. Tim smo vozilom dokazali da se tehnologija i zabava međusobno ne isključuju i da nas vozila uvijek mogu iznenaditi. To vozilo jednostavnu vožnju pretvara u putovanje i usto svakome pruža razinu mobilnosti koja mu je potrebna.

Novi PEUGEOT 2008 pravi je predstavnik segmenta kompaktnih SUV-ova te simbol svega onoga na čemu se temelji današnji uspjeh game PEUGEOT: potvrda statusa na temelju dizajna te isticanje različitosti od konkurencije na temelju jedinstvenih inovacija i tehnologija.

VELIČANSTVENI SUV 

Zahvaljujući snažnom i prepoznatljivom stilu, novi PEUGEOT 2008 vrlo je privlačno vozilo lijepih linija. Njime se definitivno ispisuje nova stranica u povijesti segmenta SUV-ova marke PEUGEOT. Iako poštuje sve trenutačne stilske smjernice game, ističe se i njegov jedinstveni karakter.

Skladne linije i opće proporcije karakteristične su za SUV: uvučeno vjetrobransko staklo zbog kojeg je poklopac motora vodoravan te snažan pogonski sklop. Vozilo je dobro postavljeno na kotačima i ostavlja dojam čvrstoće, snage i sigurnosti.

Prepoznatljivi prednji dio statusnog dizajna sastoji se od uspravno postavljene maske (u boji karoserije na električnim verzijama), lijepo oblikovanog poklopca motora i LED dnevnih svjetala koja pomalo nestaju ispod farova i ponovno se pojavljuju u nižem dijelu.Slojevit i odvažan profil s različitim trokutastim linijama odmah privlači poglede. Rezultat toga je okretnost i živahnost, što predstavlja pravi tehnološki podvig u izradi dijelova: bočne strane nikada nisu imale toliki volumen! Te linije završavaju na vratima prtljažnika, čime se postiže neosporiva skladnost i homogenost cjeline.

Robustan stil dodatno je naglašen kotačima velikog promjera (690 mm) koji savršeno ispunjavaju prostor ispod blatobrana. Naplatci od 18” dolaze s umecima kojima donose višestruke prednosti: jednostavnija personalizacija i značajno smanjenje mase: 4 kg na svim kotačima ukupno.

Uspon u višu klasu i elegancija naglašeni su dvobojnim crnim krovom „Black Diamond” i sitotiskom na C-stupu u inačicama GT Line i GT.

Stražnji dio odlikuje snažan izgled i visoka linija karoserije, pri čemu su svjetla povezana crnom letvicom, a inačice pokretane motorima PureTech 130/155 i BlueHDi 130 dolaze s dvostrukom ispušnom cijevi.

Uvijek prepoznatljiv potpis u obliku triju linija LED svjetala na ovom je vozilu dobio novu verziju. Svijetle i danju i noću: nalaze se na stražnjem dijelu na svim verzijama te na prednjim svjetlima na luksuznim izvedbama. Ovisno o tržištu, sve inačice mogu koristiti svjetla izvedena u LED tehnologiji.

Osim uobičajene ponude, dostupne su i neke posebne i vrlo upečatljive boje karoserije koje daju dodatnu notu cijelom izgledu:

-crvena Elixir, jarka boja koja ističe dubinu i jačinu tona

-plava Vertigo, tri sloja za iznimno sjajnu boju

narančasta Fusion, nova metalik boja ekskluzivna za novi SUV PEUGEOT 2008.

Gotovo je s monotonijom! U unutrašnjosti je posebna pažnja posvećena bojama i materijalima gdje su se vješto kombinirali plemeniti materijali i originalne boje:

-suptilni ukrasni elementi armaturne ploče dolaze u narančastoj (u inačici Active) ili plavoj (u inačici Allure) boji

-verzija Allure koja uključuje moderne presvlake „Urbanoïde” svijetloplave boje donosi dašak svježine i naglašava tehničke aspekte

-dinamične inačice GT Line imaju malo tamnije uređenje koje je dodatno istaknuto elementima Adamite

-profinjene inačice GT/e-2008 GT donose kombinaciju materijala Alcantara®, kože i tehničke tkanine. Crna boja Onyx dolazi sa šavovima Adamite u inačicama GT, dok Alcantara® dolazi u ekskluzivnoj sivoj boji Greval® sa šavovima plave i zelene boje u inačici e-2008 GT.

To ugodno ozračje na verzijama GT i GT Line dopunjeno je svjetlosnim elementima koji dolaze u 8 boja koje možete mijenjati putem dodirnog zaslona.

PRODULJENI DOŽIVLJAJ

Intuitivna svestranost i vrhunska udobnost

Zahvaljujući prostranim stražnjim sjedalima (trenutačno ima rekordne vrijednosti za novu zajedničku modularnu platformu (CMP)), novi SUV PEUGEOT 2008 posebno je svestran SUV. Dužina od 4,30 m i međuosovinski razmak od 2,60 m daju mu i vrlo prostran prtljažnik obujma 434 l (prema normi VDA V210), i to bez obzira na motor, a to se odnosi i na 100 % električnu verziju! Kad je riječ o modularnosti, ona se postiže podnicom s dva moguća položaja (ovisno o verziji), koja može biti gotovo u potpunosti ravna kada je stražnja klupa preklopljena.

Brojni pretinci u kabini, od kojih se neki pojavljuju prvi put, omogućuju putnicima da odlože sve svoje predmete za svakodnevnu uporabu. Uz već tradicionalne pretince u vratima i pretinac za rukavice, tu je i veliki pretinac koji se nalazi ispod prednjeg središnjeg naslona za laktove te još jedan ispred ručice mjenjača. I naposljetku, jedan diskretno ugrađen pretinac nalazi se u donjem dijelu središnje konzole. U njemu se nalaze indukcijski punjači, a na njegov poklopac (kad je u otvorenom položaju) može se postaviti pametni telefon.

Putnici će također moći uživati u kabini prepunoj svjetlosti zahvaljujući krovnom otvoru (opcija) koji propušta puno svjetla. Budući da se otvara prema van, ne oduzima prostor u razini glava na stražnjim sjedalima.

Učinkoviti i ekološki prihvatljivi: motori s unutarnjim izgaranjem zadovoljavaju najnovije zahtjeve norme Euro 6

U skladu s najnovijim zahtjevima norme Euro 6 motori s unutarnjim izgaranjem imaju ugrađenu najnoviju tehnologiju marke PEUGEOT i svi su opremljeni sustavom Stop & Start i filtrom krutih čestica.

Za dodatnu razinu užitka i udobnosti u vožnji neki od tih motora mogu se kombinirati s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa (EAT8) najnovije generacije.

Ponuda benzinskih motora obuhvaća trocilindarske motore obujma 1,2 l koji su u skladu s normom Euro 6d:

-PureTech 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

-PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem

-PureTech 155 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (samo u inačici GT).

Od dizelskih motora u ponudi je četverocilindarski motor obujma 1,5 l (u trenutku izlaska na tržištu ispunjavao je normu Euro 6d-TEMP):

-BlueHDi 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

-BlueHDi 130 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Neki će motori biti prilagođeni u skladu s područjem prodaje ako tamo vrijede neki specifični propisi u pogledu onečišćenja i kvalitete goriva.

Novi Peugeot 2008

Povratak na vrhpointer
Zatvori X