in

VIDEO Novi SUV Peugeot 2008: Nova dimenziju užitka u vožnji

Kakva zvijer! Stigao je novi Audi RS6 Avant: Teško ga je zanemariti
Foto: Screenshot

Peugeot 2008 nije model koji datira iz vremena posljednje financijske krize ili rekordnih Olimpijskih igara Usaina Bolta. Riječ je o malom SUV-u francuske marke. Također, ovaj Peugeot ima ambicije koje bi se nekad činile znatno iznad Peugeotovog standarda. Kako to? Pa, desetljećima se Peugeot natjecao s, takozvanim, mainstream markama (a to čini i danas), ali skuplje verzije u najnovijoj 2008 liniji otišle su više k nekim drugim markama, poput Audija Q2.

Peugeot je, također, jedan od najvećih automobila u klasi malih SUV-ova, pa iako je nešto skuplji od Ford Pume i Renault Captura, doslovno dobivate i više za svoj novac. Kao i manji Peugeot 208 hatchback na kojem se temelji, veća 2008-ica dostupna je s izborom benzinskih i dizelskih motora. Dostupna je i potpuno električna verzija.

U nastavku pogledajte puno više o novom, sjajnom Peugeotu 2008…

O Peugeotu 2008:

Razvijen je pod kodnim nazivom “A94” i temelji se na platformi PF1 dijeleći elektroničke komponente s Peugeotom 208. Revidirana verzija predstavljena je na sajmu automobila u Ženevi u ožujku 2016. godine.

Peugeot 2008 prvi je proizvod zajedničkog pothvata dviju tvrtki, Peugeot i IKCO pod nazivom IKAP. Peugeot 2008 ima Turbo motor koji proizvodi 165 KS i 243 Nm okretnog momenta pri 4.000 o/min. Automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa iz 2008. prenosi snagu motora na prednje kotače. Dostupan je s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva, ovisno o veličini motora. Od 2017. postao je dostupan sa šesterostupanjskim automatikom.

Peugeot 2008 dostupan je s Peugeotovim sustavom kontrole gripa. To je dostupno na 1,6-litrenim benzinskim i 1,6-litrenim dizelskim modelima. Modeli opremljeni Grip kontrolom isporučuju se s Goodyearovim gumama M+S za sve sezone.

Članak objavio Luka Petkovic

Opel Astra

Nova Opel Astra emitira 19 % manje CO2: Uz pomoć novih PSA motora poboljšana je aerodinamika

ležeći policajci

Pametni ležeći policajci: Što ste sporiji, to su oni niži