in

Renault Megane Conquest – Dinamična silueta

Crveni Renault Megane Conquest iz profila
Foto: RYosha Shutterstock.com

Renault Megane Conquest je model koji je privukao znatiželju ljubitelja automobila diljem svijeta svojim jedinstvenim dizajnom i inovativnim značajkama. Kao predstavnik segmenta crossover coupea, Megane Conquest se ističe svojom dinamičnom siluetom, spojem SUV-a i kupea, što ga čini jedinstvenim i prepoznatljivim na cestama. Osim svog atraktivnog izgleda, Renault Megane Conquest nudi i impresivne performanse, tehnološke inovacije i prostranu unutrašnjost, što ga čini privlačnim izborom kako za gradske avanture tako i za duža putovanja.

U nastavku ćemo istražiti ključne značajke, performanse i stil ovog izvanrednog automobila te kako se uklapa u modernu automobilsku industriju.

Crni Renault Megane Conquest sa stražnje strane
Foto: Screenshot CarExpert

Renault Megane Conquest – povijest

Renault Megane Conquest je relativno novi model koji je prvi put predstavljen 2018. godine na moskovskom salonu automobila. Međutim, njegova povijest započinje i ranije s konceptnim vozilima koja su poslužila kao inspiracija za razvoj ovog crossover coupea.

Prvo konceptno vozilo koje je anticipiralo Renault Megane Conquest predstavljeno je 2016. godine na sajmu automobila u Pekingu. Tada su se pojavile prve naznake o Renaultovim ambicijama da proširi svoju ponudu vozila na segment SUV-ova, koji je tada doživljavao značajan rast popularnosti diljem svijeta. Koncept je dobio pozitivne reakcije publike i medija, potičući Renault da nastavi s razvojem i proizvodnjom ovog modela.

Nakon koncepta iz Pekinga, Renault je nastavio razvijati Megane Conquest model, vođen ciljem da kombinira karakteristike SUV-a s elegancijom kupea. Konačno, 2018. godine, Renault Megane Conquest je predstavljen u svojoj serijskoj verziji na moskovskom salonu automobila, gdje je privukao veliku pažnju javnosti.

Otkako je pušten u prodaju, Renault Megane Conquest se proširio na različita tržišta diljem svijeta, pružajući vozačima pristup kombinaciji sportskog stila, praktičnosti i tehnoloških inovacija koje karakteriziraju ovaj model. S vremenom, Megane Conquest je evoluirala, nudeći nove varijante motora, tehnološka poboljšanja i prilagođavanja kako bi zadovoljila specifične zahtjeve različitih tržišta na kojima se prodaje.

Da vas ne bi zbunilo, ovaj automobil u svijetu je poznatiji kao Renault Arkana, ali u zemljama bivše Jugoslavije nema to ime zbog negativnih konotacija povezanih s pokojnim ratnim kriminalcem, Željkom Ražnatovićem “Arkanom”.

Motori

Renault Megane Conquest nudi impresivan raspon motora koji omogućuje vozačima da pronađu savršeno uravnoteženu kombinaciju snage, učinkovitosti i performansi koja odgovara njihovim preferencijama i potrebama. Ovdje su neki od dostupnih motora:

 1. Benzinski motori: Megane Conquest dolazi s različitim benzinskim motorima koji nude različite razine snage i učinkovitosti. To uključuje kompaktni turbo benzinski motori koji pružaju dinamične performanse i ugodnu vožnju u gradskim uvjetima, kao i snažnije verzije koje nude veću snagu za vožnju na otvorenoj cesti ili autocesti.
 2. Dizelski motori: Za one koji preferiraju dizelske motore, Megane Conquest također nudi izbor učinkovitih i snažnih dizelskih motora. Ovi motori pružaju snažan okretni moment i izvrsnu potrošnju goriva, što ih čini idealnim za duža putovanja ili vožnju s težim teretom.
 3. Hibridni motori: U skladu s trendovima u automobilskoj industriji, Renault Megane Conquest može biti dostupan i s hibridnim pogonskim sklopom koji kombinira unutarnje sagorijevanje s električnim pogonom. Ovi hibridni motori nude poboljšanu učinkovitost goriva i smanjene emisije ispušnih plinova, pružajući ekološki osviještenu opciju za vozače.

Svi ovi motori su dizajnirani kako bi pružili pouzdanu i ugodnu vožnju, uz naglasak na performansama, ekonomičnosti i smanjenju emisija. Bez obzira na odabir, Renault Megane Conquest osigurava zadovoljavajuću vožnju koja će zadovoljiti potrebe različitih vozača.

Performanse

Renault Megane Conquest nudi impresivne performanse koje kombiniraju snagu, okretnost i učinkovitost kako bi pružio užitak u vožnji na svim vrstama cesta. Ovdje su neke od ključnih performansi koje vozači mogu očekivati:

 1. Snaga motora: Megane Conquest dolazi s različitim motorima koji pružaju različite razine snage, omogućujući vozačima da odaberu onu koja najbolje odgovara njihovim potrebama. Bez obzira jeste li u potrazi za dinamičnim ubrzanjem u gradu ili snažnom vučom na autocesti, Megane Conquest će vam pružiti potrebnu snagu.
 2. Okretni moment: Zajedno sa snagom, okretni moment igra ključnu ulogu u performansama vozila. Renault Megane Conquest nudi impresivan okretni moment koji omogućuje brze ubrzanja i laganu vožnju na različitim vrstama terena.
 3. Dinamičnost vožnje: Zahvaljujući naprednim sustavima upravljanja i ovjesu, Megane Conquest pruža izvanrednu dinamičnost vožnje. Bez obzira na to vozite li kroz krivudave gradske ulice ili brze autoceste, automobil će se lako prilagoditi vašem stilu vožnje i osigurati ugodno iskustvo.
 4. Učinkovitost goriva: Renault Megane Conquest dizajniran je s naglaskom na učinkovitost goriva, što znači da vozači mogu očekivati ​​ekonomičnu potrošnju goriva bez žrtvovanja performansi. To je posebno važno za duža putovanja ili svakodnevnu vožnju u gradu.

Ukratko, Renault Megane Conquest nudi širok spektar impresivnih performansi koje će zadovoljiti čak i najzahtjevnije vozače. Bez obzira na vaše prioritete u vožnji, ovaj automobil će vas oduševiti svojom kombinacijom snage, okretnosti i učinkovitosti.

Vožnja

Crni Renault Megane Conquest u vožnji
Foto: Screenshot CarExpert

Renault Megane Conquest nudi uzbudljivo iskustvo vožnje koje spaja dinamičnost i udobnost, pružajući vozaču sigurnost i užitak na cesti. Svojom sportskom izvedbom i sofisticiranim sustavima upravljanja, Megane Conquest se lako prilagođava različitim uvjetima vožnje, bilo da se radi o gradskim ulicama ili otvorenim autocestama.

Opremljen naprednim tehnološkim značajkama poput sustava za dinamičko upravljanje, sustava za pomoć pri parkiranju i naprednog sustava kontrole trakcije, Megane Conquest osigurava stabilnu vožnju i laku kontrolu čak i u zahtjevnim situacijama. Pritom, udobnost putnika nije zanemarena zahvaljujući kvalitetnoj izolaciji od buke i udobnim sjedalima.

Bez obzira vozite li sami ili s putnicima, Megane Conquest nudi prostranu unutrašnjost s dovoljno mjesta za udobno putovanje, dok prtljažnik nudi dovoljno prostora za sve potrebne stvari. S raznovrsnim motorima dostupnim u ponudi, uključujući benzinske i dizelske varijante, vozači mogu odabrati snagu i učinkovitost koja najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

Ukratko, vožnja Renaulta Megane Conquest je izvanredno iskustvo koje kombinira performanse, udobnost i tehnološke inovacije, čineći svako putovanje užitkom za vozača i putnike.

Ekonomičnost

Renault Megane Conquest ističe se svojom ekonomičnošću u potrošnji goriva, što je ključna karakteristika za mnoge vozače koji žele smanjiti troškove vožnje i smanjiti svoj ekološki otisak. Evo nekoliko čimbenika koji doprinose ekonomičnosti ovog vozila:

 1. Učinkoviti motori: Megane Conquest dolazi s raznovrsnim motorima koji su dizajnirani kako bi pružili optimalan balans između performansi i učinkovitosti goriva. Njihova tehnologija pomaže u smanjenju potrošnje goriva bez značajnog gubitka snage ili performansi.
 2. Sustavi upravljanja potrošnjom goriva: Renault je implementirao različite sustave i tehnologije koji pomažu u optimizaciji potrošnje goriva, poput sustava za upravljanje motorom, sustava regenerativnog kočenja i drugih inovacija koje smanjuju otpor i poboljšavaju aerodinamičnost vozila.
 3. Lagan i aerodinamičan dizajn: Megane Conquest je dizajniran s naglaskom na aerodinamičnost i smanjenje mase, što pomaže u smanjenju potrošnje goriva. Smanjenje aerodinamičkog otpora i težine vozila omogućuje motoru da radi efikasnije, što rezultira boljom ekonomičnošću goriva.
 4. Eko-vožnja tehnologije: Vozačima su na raspolaganju različite tehnologije koje promiču ekonomičnu vožnju, poput indikatora optimalnog trenutka za promjenu brzine, sustava upozorenja na vožnju u ekonomičnom modu i drugih sustava koji potiču vozače da voze ekološki prihvatljivije.
 5. Hibridne i električne opcije: Renault nudi i hibridne i električne varijante Megane Conquesta koje dodatno smanjuju potrošnju goriva ili je u potpunosti eliminiraju. Ovi modeli pružaju vozačima ekološki prihvatljivu alternativu uz minimalne ili nulte emisije ispušnih plinova.

Ukupno gledajući, Renault Megane Conquest nudi impresivnu ekonomičnost goriva koja može zadovoljiti potrebe vozača koji traže učinkovitost bez žrtvovanja performansi ili udobnosti.

Zagađenje

Renault Megane Conquest je dio šireg napora Renaulta i automobilske industrije općenito da smanji negativne učinke na okoliš, uključujući emisiju štetnih plinova i čestica koje pridonose zagađenju zraka. Evo kako Megane Conquest doprinosi smanjenju zagađenja:

 1. Napredni motori: Megane Conquest koristi napredne motore koji su dizajnirani da budu učinkovitiji u sagorijevanju goriva, što rezultira smanjenjem emisija ispušnih plinova. Renault stalno radi na razvoju tehnologija kako bi njegovi motori bili čišći i učinkovitiji.
 2. Niska emisija: Modeli Megane Conquest su u skladu s najnovijim europskim emisijskim standardima, što znači da ispunjavaju stroge propise o emisiji štetnih plinova kao što su dušikovi oksidi (NOx) i čestice.
 3. Alternativni pogoni: Renault također nudi hibridne i električne varijante Megane Conquesta koje imaju značajno manje ili čak nulte emisije ispušnih plinova. Ovi modeli pružaju ekološki prihvatljivu alternativu za vozače koji žele smanjiti svoj ekološki otisak.
 4. Eko-vožnja tehnologije: Megane Conquest nudi različite sustave i tehnologije koje promiču ekološki prihvatljivu vožnju, poput sustava za upozorenje na vožnju u ekonomičnom modu, koji potiču vozače da voze na način koji smanjuje emisije i potrošnju goriva.
 5. Reciklabilni materijali: Renault koristi reciklabilne materijale u proizvodnji vozila kako bi smanjio utjecaj na okoliš i promovirao održivost. Ovi materijali pomažu u smanjenju količine otpada i resursa potrebnih za proizvodnju novih vozila.

Ukupno gledajući, Renault Megane Conquest pruža vozilo koje se aktivno bori protiv zagađenja zraka, nudeći vozačima čistiju i ekološki prihvatljiviju opciju za putovanje.

Renault Megane Conquest potrošnja

Prosječna potrošnja goriva za Renault Megane Conquest ovisi o različitim faktorima, uključujući vrstu motora, tip vožnje, uvjete vožnje i konfiguraciju vozila. Evo nekoliko općih smjernica o potrošnji goriva za različite vrste motora koje se mogu naći u Megane Conquest:

 1. Benzinski motori: Manji benzinski motori obično imaju nižu potrošnju goriva, dok veći motori mogu imati veću potrošnju, posebno kada se koriste za dinamičniju vožnju ili vožnju s punim teretom. Prosječna potrošnja goriva za benzinske motore u gradskim uvjetima može biti oko 7-9 litara na 100 kilometara, dok se na otvorenim cestama može smanjiti na oko 5-7 litara na 100 kilometara.
 2. Dizelski motori: Dizelski motori obično imaju nižu potrošnju goriva u usporedbi s benzinskim motorima iste snage. Prosječna potrošnja goriva za dizelske motore u gradskim uvjetima može biti oko 5-7 litara na 100 kilometara, dok se na otvorenim cestama može smanjiti na oko 4-6 litara na 100 kilometara.
 3. Hibridni motori: Hibridni motori obično imaju nižu potrošnju goriva u usporedbi s konvencionalnim benzinskim ili dizelskim motorima, posebno u gradskoj vožnji gdje električni pogon može preuzeti veći dio opterećenja. Hibridni modeli Megane Conquesta mogu imati potrošnju goriva koja varira između 4 i 6 litara na 100 kilometara, ovisno o uvjetima vožnje i baterijskom kapacitetu.

Važno je napomenuti da su navedene vrijednosti samo procjene i da se stvarna potrošnja goriva može razlikovati ovisno o mnogim čimbenicima. Kako bi vozači dobili preciznije informacije o potrošnji goriva za određeni model i uvjete vožnje, preporučuje se konzultacija s tehničkim specifikacijama i testovima vožnje.

Renault Megane Conquest cijena

Cijena Renault Megane Conquesta može varirati ovisno o različitim faktorima, uključujući tržište na kojem se prodaje, specifikacije vozila, dodatna oprema i ponude dilera. Evo općih smjernica o cijenama Renault Megane Conquesta:

 1. Osnovna cijena: Osnovna cijena Renault Megane Conquesta obično će biti niža za modele s manje dodatne opreme i manje moćne motore. Osnovni modeli obično će biti dostupni po nižim cijenama, dok će modeli s više dodatne opreme i jačim motorima imati višu početnu cijenu.
 2. Dodatna oprema: Dodatna oprema može značajno utjecati na cijenu vozila. Dodatni paketi opreme, poput paketa za sigurnost, udobnost ili tehnološke značajke, mogu povećati cijenu vozila. Također, pojedinačni dodaci poput navigacijskog sustava, panoramskog krova ili premium audio sustava također mogu dodati na cijeni.
 3. Regije i tržišta: Cijene vozila mogu varirati ovisno o regiji i tržištu na kojem se prodaje. Na primjer, cijene se mogu razlikovati između različitih zemalja ili regija unutar iste zemlje zbog razlika u porezima, carinama i lokalnim regulatornim zahtjevima.

Ukratko, cijena Renault Megane Conquesta može se kretati u rasponu od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća eura, ovisno o specifikacijama, dodatnoj opremi i ponudama. Za najtočnije informacije o cijenama, preporučuje se kontaktiranje lokalnog prodavača Renaulta.

Unutrašnjost

Muškarac u Renault Megane Conquestu
Foto: Screenshot CarExpert

Unutrašnjost Renaulta Megane Conquest dizajnirana je s naglaskom na udobnost, praktičnost i tehnološke inovacije, pružajući vozačima i putnicima ugodno iskustvo u vožnji. Evo pregleda ključnih karakteristika unutrašnjosti ovog modela:

 1. Prostranost: Unutrašnjost Megane Conquesta nudi obilje prostora za vozače i putnike, omogućujući udobno putovanje i dovoljno mjesta za noge i glavu. Sjedala su ergonomski dizajnirana kako bi pružila podršku i udobnost čak i tijekom dugih putovanja.
 2. Kvaliteta materijala: Renault se trudi koristiti visokokvalitetne materijale u izradi unutrašnjosti, uključujući meke tkanine, premium kožu i visokokvalitetne plastične detalje. To stvara osjećaj luksuza i sofisticiranosti u unutrašnjosti vozila.
 3. Moderni dizajn: Megane Conquest ima modernu unutrašnjost s čistim linijama, elegantnim detaljima i suvremenim stilom. Ergonomski raspoređene kontrole i intuitivno postavljeni zasloni osiguravaju jednostavnu upotrebu i pristup svim funkcijama vozila.
 4. Tehnološke značajke: Renault Megane Conquest opremljen je najnovijim tehnološkim značajkama koje pružaju povezivost, zabavu i sigurnost tijekom vožnje. To uključuje napredne infotainment sustave s velikim zaslonima osjetljivim na dodir, navigacijske sustave, bežičnu integraciju pametnih telefona, upravljanje glasom i mnoge druge opcije.
 5. Praktičnost: Unutrašnjost Megane Conquesta ima mnoge praktične značajke koje olakšavaju svakodnevnu vožnju, uključujući obilje pretinaca za pohranu, držače za čaše, USB priključke za punjenje uređaja i preklopiva stražnja sjedala za povećanje prostora za prtljagu.

Ukratko, unutrašnjost Renaulta Megane Conquesta kombinira udobnost, stil i funkcionalnost kako bi pružila ugodno i praktično iskustvo vožnje za vozače i putnike.

Dizajn

Dizajn Renaulta Megane Conquesta ističe se svojom dinamičnom i elegantnom pojavom, kombinirajući sportsku estetiku s praktičnim karakteristikama crossovera. Evo pregleda ključnih elemenata dizajna ovog modela:

 1. Crossover coupe stil: Megane Conquest kombinira karakteristike SUV-a i kupea, stvarajući jedinstveni crossover coupe dizajn. Ovaj stil donosi sportski izgled s niskim profilom i aerodinamičnom siluetom, dok istovremeno nudi visoku poziciju sjedenja i prostranost unutrašnjosti karakterističnu za SUV-ove.
 2. Dinamične linije i detalji: Dizajn vozila obiluje dinamičnim linijama, oštrim rubovima i elegantnim detaljima koji pružaju vozilu sportski i moderni izgled. Svaka linija i detalj pažljivo su oblikovani kako bi stvorili dojam pokreta i brzine, čak i kada vozilo stoji nepomično.
 3. Prednji dio: Prednji dio Megane Conquesta karakterizira agresivni prednji branik s integriranim LED svjetlima i markantnom rešetkom hladnjaka koja nosi prepoznatljiv Renaultov logo. Dinamično oblikovani farovi dodatno naglašavaju sportski karakter vozila i pružaju izvrsnu osvjetljenost.
 4. Stražnji dio: Stražnji dio vozila ističe se elegantnim i sofisticiranim dizajnom s integriranim LED svjetlima, sportskim difuzorom i izražajnim spojlerom na vrhu stražnjeg stakla. Ovi detalji doprinose aerodinamičnosti i privlačnosti vozila s leđa.
 5. Kvalitetni materijali i završna obrada: Renault se pobrinuo za kvalitetu materijala i završnu obradu kako bi osigurao visoku razinu luksuza i sofisticiranosti u dizajnu Megane Conquesta. Kvalitetni premazi, elegantni detalji i precizno oblikovani elementi unose osjećaj visoke vrijednosti u unutrašnjost i eksterijer vozila.

Ukupno gledajući, dizajn Renaulta Megane Conquesta predstavlja harmoničnu kombinaciju sportske elegancije, praktičnosti i suvremenih tehnoloških rješenja, stvarajući privlačan i prepoznatljiv automobil koji će privući pažnju na cesti.

Tehnologija

Renault Megane Conquest opremljen je širokim spektrom tehnoloških značajki koje pružaju udobnost, sigurnost, povezivost i zabavu tijekom vožnje. Evo pregleda nekih ključnih tehnoloških inovacija ovog modela:

 1. Infotainment sustav: Megane Conquest dolazi s naprednim infotainment sustavom koji obično uključuje veliki zaslon osjetljiv na dodir visoke rezolucije. Ovaj sustav omogućuje pristup različitim funkcijama, uključujući navigaciju, audio sustav, Bluetooth povezivost za hands-free pozive i streaming glazbe, integraciju pametnih telefona putem Android Auto ili Apple CarPlay, te informacije o vozilu.
 2. Digitalna instrumentna ploča: Neki modeli Megane Conquesta opremljeni su digitalnom instrumentnom pločom koja zamjenjuje klasične analogni instrumente. Ova visokotehnološka ploča omogućuje personalizaciju prikaza i pristup različitim informacijama o vozilu, uključujući brzinu, navigacijske smjernice, informacije o potrošnji goriva i još mnogo toga.
 3. Pametne sigurnosne značajke: Megane Conquest može biti opremljen nizom pametnih sigurnosnih značajki koje pomažu u zaštiti vozača i putnika tijekom vožnje. To uključuje sustave poput automatskog kočenja u nuždi, sustava upozorenja na prekoračenje brzine, asistencije za održavanje trake, nadzora mrtvog kuta, prepoznavanja prometnih znakova i još mnogo toga.
 4. Parkirni sustavi: Megane Conquest često dolazi s naprednim parkirnim sustavima koji olakšavaju parkiranje i manevriranje na uskim mjestima. To uključuje sustave poput senzora za parkiranje, kamera za vožnju unatrag, automatsko parkiranje i pomoć pri izlasku iz parkinga.
 5. Napredne vozne značajke: Osim sigurnosnih značajki, Megane Conquest nudi i napredne vozne značajke koje poboljšavaju iskustvo vožnje. To može uključivati adaptivni tempomat, sustav za upozorenje na umor vozača, prilagodljive postavke ovjesa i upravljanja, te različite vozačke načine rada za prilagodbu različitim uvjetima vožnje.

Sve ove tehnološke značajke zajedno čine Renault Megane Conquest visokotehnološkim vozilom koje pruža napredno iskustvo vožnje u svim aspektima.

Praktičnost

Praktičnost Renaulta Megane Conquesta ističe se nizom značajki koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu i pružaju udobnost vozačima i putnicima. Evo nekoliko ključnih elemenata praktičnosti ovog modela:

 1. Prostranost unutrašnjosti: Megane Conquest nudi prostranu unutrašnjost s dovoljno mjesta za vozače i putnike, kao i za prtljagu. Fleksibilna konfiguracija sjedala omogućuje prilagodbu prostora za različite potrebe.
 2. Pretinci za pohranu: Vozilo je opremljeno s mnogo pretinaca za pohranu, što omogućuje organiziranje osobnih stvari i održavanje unutrašnjosti urednom i urednom tijekom vožnje.
 3. Napredne tehnološke značajke: Megane Conquest dolazi s nizom naprednih tehnoloških značajki koje poboljšavaju praktičnost vožnje, uključujući sustave za pomoć pri parkiranju, navigacijske sustave, bežičnu integraciju pametnih telefona i upravljanje glasom.
 4. Sigurnosne značajke: Sigurnost je ključni aspekt praktičnosti vozila, a Megane Conquest je opremljen naprednim sigurnosnim značajkama poput sustava za upozorenje na sudar, sustava za pomoć pri održavanju trake i sustava za nadzor mrtvog kuta.
 5. Učinkoviti motori: Ekonomični i učinkoviti motori smanjuju potrošnju goriva i troškove održavanja, čime se povećava praktičnost vozila za svakodnevnu upotrebu.
 6. Garancija i servis: Renault nudi garanciju i servisne ugovore koji pružaju dodatnu sigurnost i praktičnost vozačima, osiguravajući da će vozilo biti pouzdano i bezbrižno za upotrebu tijekom cijelog vlasništva.

Ukratko, Renault Megane Conquest kombinira prostranost, napredne tehnološke značajke i sigurnosne sustave kako bi pružio praktično i udobno iskustvo vožnje za vozače i putnike.

Komfornost

Renault Megane Conquest nudi izvanrednu razinu praktičnosti, udobnosti i tehnoloških značajki kako bi zadovoljio potrebe vozača i putnika. Evo pregleda ključnih elemenata koji doprinose praktičnosti i komforu ovog modela:

 1. Prostranost: Megane Conquest nudi obilje prostora za putnike i prtljagu. Velikodušan unutrašnji prostor pruža udobno iskustvo putovanja za sve putnike, dok prostrani prtljažnik omogućuje lako prevođenje svih potrebnih stvari.
 2. Višenamjenski pretinci: Vozilo je opremljeno s brojnim pretincima za pohranu, uključujući držače za čaše, ladice za odlaganje, pretince u vratima i ostale praktične prostore za organizaciju osobnih stvari.
 3. Praktična tehnologija: Megane Conquest je opremljen naprednim tehnološkim značajkama koje olakšavaju vožnju i povećavaju praktičnost, poput sustava za upravljanje infotainmentom, navigacijskog sustava, bežičnog punjenja pametnih telefona i drugih funkcija koje pružaju povezivost i zabavu.
 4. Udobnost sjedala: Ergonomski dizajnirana sjedala pružaju udobnost i podršku tijekom dugih vožnji. Ovisno o specifikacijama, sjedala mogu biti obložena visokokvalitetnom tkaninom ili kožom, pružajući dodatni osjećaj luksuza.
 5. Klimatizacija: Automobil je opremljen učinkovitim sustavom klimatizacije koji omogućuje vozaču i putnicima podešavanje temperature prema vlastitim preferencijama, osiguravajući ugodno okruženje tijekom cijelog putovanja.
 6. Tihi interijer: Renault je posvetio pažnju izolaciji buke kako bi osigurao tišu unutrašnjost vozila, što doprinosi udobnosti putovanja i omogućuje putnicima da uživaju u tišoj i opuštajućoj vožnji.

Ukratko, Renault Megane Conquest pruža praktično i udobno iskustvo vožnje zahvaljujući prostranosti, praktičnim značajkama, udobnim sjedalima i naprednim tehnološkim rješenjima koje nudi.

Prtljažnik

Prtljažnik Renault Megane Conquesta
Foto: Screenshot CarExpert

Renault Megane Conquest nudi prostran i praktičan prtljažnik koji je dizajniran kako bi zadovoljio potrebe putnika za sigurnim i praktičnim prostorom za prtljagu. Evo ključnih značajki prtljažnika:

 1. Prostorna zapremnina: Prtljažnik Megane Conquesta nudi velikodušnu prostornu zapreminu koja može primiti velike količine prtljage, sportske opreme, ili kupovinu iz trgovine. Prostornost prtljažnika omogućuje vozačima i putnicima da putuju s većom slobodom bez potrebe za kompromisom.
 2. Praktično otvaranje: Prtljažnik se otvara na način koji olakšava utovar i istovar prtljage. Mogućnosti uključuju široko otvaranje stražnjih vrata ili električno otvaranje prtljažnika, što pruža dodatnu praktičnost, osobito kada su ruke punjene.
 3. Varijabilnost prostora: Megane Conquest nudi fleksibilne opcije konfiguracije prostora u prtljažniku. Stražnja sjedala mogu se preklopiti ili podići, što omogućuje povećanje prostora za prtljagu prema potrebi, čime se pruža veća praktičnost za različite vrste tereta.
 4. Dodatne opcije pohrane: U prtljažniku se nalaze dodatni pretinci, mreže ili držači koji olakšavaju organizaciju prtljage i sprječavaju klizanje predmeta tijekom vožnje. Ovo pruža dodatnu praktičnost i sigurnost tijekom transporta.
 5. Pristupnost: Prtljažnik Megane Conquesta pruža lagan pristup putem niske praga utovara, što olakšava unošenje i iznošenje težih ili većih predmeta. Ovo čini prtljažnik praktičnim za svakodnevnu upotrebu i olakšava vozačima svakodnevne zadatke.

Ukratko, Renault Megane Conquest nudi prostran, praktičan i prilagodljiv prtljažnik koji zadovoljava potrebe vozača i putnika za sigurnim i funkcionalnim prostorom za prtljagu.

Sigurnost

Sigurnost je ključna karakteristika Renaulta Megane Conquest, a vozilo je opremljeno nizom naprednih sigurnosnih značajki koje pružaju zaštitu vozačima i putnicima tijekom vožnje. Evo pregleda ključnih aspekata sigurnosti ovog modela:

 1. Sustavi pasivne sigurnosti: Megane Conquest ima čvrstu karoseriju koja pruža zaštitu u slučaju sudara. Vozilo je opremljeno zračnim jastucima za vozača i putnike, kao i sigurnosnim pojasevima s prednapinjanjem koji dodatno pomažu u zaštiti putnika tijekom sudara.
 2. Sustavi aktivne sigurnosti: Automobil je opremljen nizom naprednih sustava koji pomažu vozačima da izbjegnu nesreće ili smanje njihovu ozbiljnost. To uključuje sustav upozorenja na sudar, sustav kontrole stabilnosti vozila (ESC), sustav pomoći pri kočenju u nuždi (BA), sustav nadzora mrtvog kuta (BSW) te sustav prepoznavanja prometnih znakova.
 3. Sustavi pomoći pri vožnji: Megane Conquest također nudi razne sustave pomoći pri vožnji koji pružaju dodatnu podršku vozaču tijekom vožnje. To uključuje sustav za održavanje vozila unutar prometne trake (LDW), sustav automatskog kočenja u slučaju nužde (AEB), sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) te sustav pomoći pri parkiranju.
 4. Napredna osvjetljenja: Renault Megane Conquest nudi napredne sustave osvjetljenja koji poboljšavaju vidljivost i sigurnost tijekom noćne vožnje ili vožnje u lošim vremenskim uvjetima. To uključuje LED prednja svjetla s automatskim prilagođavanjem visine svjetala i automatskim uključivanjem dugih svjetala.
 5. Sistem upravljanja vozilom: Vozilo je opremljeno naprednim sustavima upravljanja vozilom koji pomažu u održavanju stabilnosti i upravljivosti, čak i u zahtjevnim uvjetima vožnje. Ovi sistemi pomažu vozačima da ostanu sigurni i kontrolirani tijekom vožnje.

Ukupno gledajući, Renault Megane Conquest pruža visoku razinu sigurnosti zahvaljujući naprednim tehnološkim rješenjima i inovativnim sigurnosnim značajkama koje pomažu u zaštiti vozača i putnika tijekom vožnje.

Jamstvo

Informacije o jamstvu za vozilo, uključujući Renault Megane Conquest, obično ovise o specifičnim uvjetima i politikama proizvođača vozila i mogu se razlikovati ovisno o tržištu i zemlji u kojoj se vozilo prodaje. Međutim, evo općih smjernica o jamstvu za Renault vozila:

 1. Jamstvo za novo vozilo: Renault obično nudi standardno jamstvo za novo vozilo koje pokriva određeno razdoblje ili kilometražu, ovisno o tome što prije istekne. Ovo jamstvo obično pokriva kvarove na dijelovima i radu tijekom navedenog razdoblja.
 2. Jamstvo za dijelove: Dio jamstva obično se odnosi na specifične dijelove vozila, poput motora, prijenosa, električnih komponenti i drugih ključnih sistema. Ovi dijelovi obično imaju dulje jamstvo od ostalih dijelova vozila.
 3. Jamstvo za emisije: Neki proizvođači, uključujući Renault, nude jamstvo za emisije koje pokriva komponente motora i sustave koji kontroliraju emisije ispušnih plinova.
 4. Jamstvo za limariju: Neki proizvođači nude jamstvo za limariju koje pokriva koroziju i perforaciju karoserije tijekom određenog razdoblja.
 5. Dodatne opcije jamstva: Ponekad su dostupne dodatne opcije za proširenje jamstva, koje vozačima omogućuju produženje pokrivenosti iznad standardnog jamstva za određenu cijenu.

Kako bi se dobile precizne informacije o jamstvu za Renault Megane Conquest, preporučuje se kontaktiranje lokalnog prodavača Renaulta ili provjeravanje službenih web stranica proizvođača vozila radi najnovijih informacija o jamstvu i uvjetima pokrivenosti.

Konkurenti

Renault Megane Conquest se natječe u segmentu kompaktnih crossovera, gdje se susreće s nekoliko snažnih konkurenata. Evo nekoliko modela koji su konkurenti Renaultu Megane Conquestu:

 1. Nissan Qashqai: Jedan od pionira u segmentu kompaktnih crossovera, Nissan Qashqai je popularan izbor zbog svoje praktičnosti, udobnosti i raznovrsnih motornih opcija.
 2. Volkswagen T-Roc: T-Roc kombinira kvalitetnu izradu Volkswagena s atraktivnim dizajnom i širokim rasponom motornih opcija, uključujući benzinske, dizelske i hibridne varijante.
 3. Peugeot 3008: Peugeot 3008 nudi sofisticiranu unutrašnjost s visokokvalitetnim materijalima, tehnološki napredne značajke i dinamičnu vožnju, što ga čini jakim konkurentom u segmentu.
 4. Ford Kuga: Ford Kuga nudi izvrsnu praktičnost, prostranost i širok raspon naprednih tehnoloških značajki, uključujući hibridne opcije i napredne sustave sigurnosti.
 5. Toyota C-HR: Toyota C-HR se ističe svojim atraktivnim dizajnom, učinkovitim hibridnim pogonskim sklopom i visokim stupnjem pouzdanosti, što ga čini popularnim izborom u segmentu.

Svaki od ovih konkurenata ima svoje jedinstvene karakteristike i prednosti, a odabir između njih može ovisiti o preferencijama vozača u pogledu stila, performansi, tehnologije i cijene.


Često postavljena pitanja

Crni Renault Megane Conquest s prednje strane
Foto: Screenshot CarExpert

Koliko je pouzdan Renault Megane Conquest?

Procjena pouzdanosti bilo kojeg automobila, uključujući i Renault Megane Conquest, može varirati ovisno o različitim čimbenicima kao što su iskustva vlasnika, povratne informacije iz industrije, ocjene sigurnosti, kvaliteta izrade, kao i statistike kvarova i popravaka. Renault kao marka često ima različite modele s različitim reputacijama u smislu pouzdanosti.
Uzmimo u obzir nekoliko čimbenika koji mogu utjecati na pouzdanost Renault Megane Conquesta:
Kvaliteta izrade: Visoka kvaliteta materijala i konstrukcije može pridonijeti dugotrajnosti i pouzdanosti vozila. Renault se trudi unaprijediti kvalitetu svojih vozila kako bi poboljšao percepciju o pouzdanosti.
Servis i održavanje: Redovito održavanje prema preporukama proizvođača može pomoći u očuvanju pouzdanosti vozila. Redoviti servisi i zamjena potrošnih dijelova mogu spriječiti veće probleme.
Ocjenjene sigurnosti: Visoke ocjene sigurnosti od strane relevantnih organizacija poput EuroNCAP-a mogu ukazivati na visoku kvalitetu konstrukcije i sigurnosnih značajki vozila, što može ukazivati i na opću pouzdanost.
Iskustva vlasnika: Povratne informacije od stvarnih vlasnika vozila mogu pružiti korisne uvide u stvarnu pouzdanost i zadovoljstvo vozilom.
Preporučuje se potražiti relevantne izvore poput recenzija stručnjaka i iskustava vlasnika te uzeti u obzir faktore poput dugoročne pouzdanosti i pokrivenosti jamstvom prije donošenja odluke o kupnji.

Je li Renault Megane Conquest brz?

Brzina vozila poput Renault Megane Conquesta može varirati ovisno o verziji motora i specifikacijama. Općenito, Megane Conquest nije namijenjen kao sportski automobil, već kao kompaktni crossover koji nudi udobnost, praktičnost i sigurnost.
Motori dostupni u Megane Conquestu obično su prilagođeni za svakodnevnu vožnju i nude ravnotežu između performansi i ekonomičnosti goriva. Možete očekivati ​​da će motori pružiti solidne performanse za svakodnevnu vožnju i vožnju na autocesti, ali neće biti izuzetno sportski ili brzi u usporedbi s nekim sportskim modelima.
Ako tražite vozilo s visokim performansama i sportskim karakterom, možda ćete se htjeti okrenuti modelima iz Renaultove linije koji su posebno dizajnirani za sportsku vožnju, poput Renault Megane RS, koji nudi napredne sportske performanse i agilnost. Megane Conquest, s druge strane, više je usmjeren na udobnost, praktičnost i sigurnost, pri čemu su performanse prilagođene svakodnevnoj uporabi.

Je li Renault Megane Conquest veći od Kadjara?

Renault Megane Conquest i Renault Kadjar su oba kompaktna crossover vozila koja se proizvode od strane Renaulta, ali imaju nešto različite dimenzije.
Evo usporednih dimenzija:
Renault Megane Conquest:
Duljina: Oko 4,35 – 4,40 metara (ovisno o tržištu i specifikacijama)
Širina: Oko 1,82 metra
Visina: Oko 1,56 metara
Renault Kadjar:
Duljina: Oko 4,45 metara
Širina: Oko 1,84 metra
Visina: Oko 1,61 metara
Iz ovih dimenzija možemo zaključiti da je Renault Kadjar nešto veći od Renault Megane Conquesta u većini dimenzija, posebno u duljini i visini. Međutim, razlike nisu velike, a oba vozila pripadaju istoj klasi kompaktnih crossovera. Odabir između ova dva vozila može ovisiti o preferencijama u pogledu dimenzija, stila, performansi i drugih faktora.

Gdje se proizvodi Renault Megane Conquest?

Renault Megane Conquest proizvodi se u različitim tvornicama Renaulta diljem svijeta, ovisno o tržištu na kojem se vozilo prodaje i lokalnim proizvodnim kapacitetima. Renault ima tvornice u nekoliko zemalja diljem svijeta, a proizvodnja se može odvijati u više lokacija radi zadovoljenja potražnje na globalnom tržištu i optimizacije proizvodnog procesa.
Konkretno, Renault Megane Conquest može se proizvoditi u tvornicama Renaulta u Europi, kao što su tvornice u Francuskoj, Španjolskoj ili Rumunjskoj. Također, proizvodnja može biti decentralizirana na druge lokacije izvan Europe, ovisno o strategiji proizvodnje i tržištu na kojem se vozilo prodaje.
Detaljnije informacije o točnim lokacijama proizvodnje za određeni model vozila mogu se pronaći u službenim informacijama Renaulta ili putem kontakta s lokalnim dilerskim mrežama.

Postoji li Renault Megane Conquest sa 7 sjedala?

Nažalost, u standardnoj ponudi Renault Megane Conquest ne postoji verzija sa 7 sjedala. Renault Megane Conquest je kompaktni crossover SUV koji se obično nudi s 5 sjedala raspoređenih u dva reda. Međutim, Renault nudi različite modele koji imaju 7 sjedala, poput nekih verzija svog većeg SUV-a, kao što je Renault Koleos.
Ako vam je potrebno vozilo sa 7 sjedala, preporučujemo da istražite druge modele iz Renaultove ponude koji nude ovu opciju ili da razmotrite druge marke automobila koje nude vozila s ovim brojem sjedala.

Članak objavio Luka Petkovic

Bijeli VW Polo u španjolskoj La Palmi na Kanarima

VW Polo – sinonim za izdržljivost

Putnički kombi Renault Kangoo na gradskoj ulici u Casablanci

Renault Kangoo – Kombinira udobnost i funkcionalnost