in

VW T-Roc: Praktičan i zabavan za voziti

VW T-Roc
Foto: Screenshot

Zbog relativno kasnog dolaska u segmentu kompaktnih SUV vozila u 2017. godini, mogli biste se zapitati zašto je trebalo toliko vremena da VW T-Roc stigne. SUV veličine, Golf je snažan konkurent u klasi, a ujedno je i prodajni hit za VW, a neki bi mogli reći i da je „predvidljivo“.

To je vrlo istinito jer je VW T-Roc utkao novu razinu osjećaja dizajna za marku, sa simpatičnim, kompaktnim oblikom i mnogo mogućnosti personalizacije. Najbolje od svega, super je voziti se s živahnim motorom i šasijom koja spaja kontrolu i zabavu s priličnim stupnjem udobnosti.

Unutra ima više mjesta za putnike i prtljagu nego u Golfu (zahvaljujući povećanoj visini), plus dosta visokotehnoloških povezivanja, autonomne vožnje i sigurnosnog kompleta. Međutim, pomalo iznenađujuće za VW, kvaliteta plastike u kabini je loša, više u skladu s jeftinom markom nego Volkswagenom. To je posebno tako s obzirom na kataloške cijene, koje su blizu premium.

Volkswagen T-Roc je spin-off u stilu SUV-a od najprodavanijeg VW Golfa. Kao i mnoga vozila tipa crossover, T-Roc je blagoslovljen zrnastim dizajnom u off-road stilu, ali stvarnost je da je konfiguriran tako da se lako vozi po asfaltu, da bude praktičan i pristupačan i da ne izgleda kao dosadan stari obiteljski hatchback.

Kao i mnogi njegovi suparnici, T-Roc je dizajniran tako da uđe na tržište modernih, ali obiteljskih SUV-ova koji su u procvatu, a pritom će VW brendu dovesti mlađu publiku. Ta mlađa publika mogla bi biti kritična budući da su oni ti koji bi lako mogli odbiti VW-ov tipični konzervativizam u dizajnu.

Ipak, iza trkaćeg imidža, T-Roc svu svoju tehnologiju i inženjering dijeli sa svojim hatchback bratom. Plaćate malo više za to što ste moderni, ali prednosti tu ne prestaju jer je T-Roc zapravo malo prostraniji od Golfa hatcha zbog svojih viših dimenzija karoserije.

T-Roc dolazi sa sličnim širokim rasponom opcija motora kao i Golf, a možete dobiti početne Active verzije u rasponu s jedne strane do T-Roc R visokih performansi s druge strane – potonji ima gotovo 300 KS i 4MOTION pogon na sve kotače za impresivno prianjanje. U 2020. godini asortiman je čak proširen na T-Roc Cabriolet koji će, kao jedini drop-top SUV ovog tipa, zasigurno biti „must have“ za ljude inspirirane takvim stvarima.

Članak objavio Luka Petkovic

Jeste li znali ove povijesne činjenice o automobilima?

Što učiniti ako automobilom upadnete u vodu?