Pretraži
Ovo je izgleda i oficijalno novi VW Golf 8. I dalje nije spektakularno drugačiji nego prošli model

Ovo je izgleda i oficijalno novi VW Golf 8. I dalje nije spektakularno drugačiji nego prošli model

Objavljeno: 08/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Spyshots / VW

VW Golf 8 : Najpopularniji automobil u Europi ponovno je tema svih automobilističkih medija ovih dana. Internetom su se poput šumskog požara proširile „špijunske“ fotografije na kojima vidimo novog Golf golog golcatog, bez i jednog komadića maske ili kamuflaže. Razlog takvog ogoljavanja najpopularnijeg gradskog kompakta jest snimanje za službene potrebe Volkswagena.

Nagađa se da su objavljene fotografije snimljene prije još otprilike mjesec dana kada se jedna od njih pojavila na društvenim mrežama. Tada ju očito nitko nije zapazio jer je sve do prije nekoliko dana bila anonimna fotografija koja je kružila isključivo među entuzijastima i pobornicima marke iz Wolfsburga.

Volkswagen je originalno zamislio predstaviti novog Golfa na domaćem salonu automobila u Frankfurtu, ali je lansiranje tom prilikom odgođeno za oko mjesec dana. Prvotno je trebao biti prikazan u Frankfurtu u rujnu ali je zbog tehničkih poteškoća proizvodnja odgođena za otprilike mjesec dana. Tako bi novoga Golfa osme generacije službeno trebali vidjeti u listopadu ove godine.


VW Golf bez maske

VW Golf bez maske

VW Golf bez maske


 

VW Golf 8 : rva serija Golfova bi trebala napustiti proizvodnu liniju u Wolfsburgu već u rujnu

Dizajn novog Golfa više manje prati ono što smo već imali prilike vijdeti ispod kamuflaže. Poput velike većine Volkswagenovih modela, niti ovdje nije riječ o revoluciji u dizajnu, već više manje o evoluciji. Ako vam se sviđaju šesta i sedma generacija Golfa, malo je toga što bi vas moglo odvratiti od osme generacije ovog kompakta.

Dizajnerski element koji nam slabo sjeda, kao i na nekim drugim modelima iz Volkswagena jest zadnaj maska automobila. Točnije njen donji dio koji sadrži lažne otvore za auspuh. Nije puno, ali je dizajnersko rješenje preuzeto od nekih drugih automobila iz VAG grupacije. Što se pogona tiče, novi Golf bi trebao biti dostupan s 1.0-litrenim turbobenzincem a Volkswagen tradicionalno neće zaboraviti niti na turbodizelaše pa bi trebao doći 2.0-litreni motor od 150 KS te i novi slabiji 2ž1.5-litreni agregat.


Pogledaj galeriju

VW Golf 8

Povratak na vrhpointer
Zatvori X