in

Ovo je, izgleda, i službeno novi VW Golf 8

Golf 8
Foto: Screenshot

Je li Golf ponovno uranio? Poput početka nove nogometne sezone, čini se da se novi Golf uvijek pojavi prije nego što očekujete. Stigli smo, dakle, do novoga Golfa – Golf 8… Golf je lingua franca automobilskog svijeta, općenito poznat i shvaćen. Iako je uvijek ažurna, svaka generacija djelić je evolucije koja donosi nekoliko iznenađenja. To je ključ njegova uspjeha. Nijedan kupac Golfa nikada se nije morao upuštati u razgovor koji je započeo rečenicom sugovornika: „Što si to kupio?”.

Sada je, ipak, nešto drugačije. Ova generacija Golfa leži na početku nove ere. U isto vrijeme kad je Golf 8 izašao na ulice, VW će lansirati i ID.3. ID.3 je električni automobil za masovno tržište kojeg možete imati u garaži za sličan novac (vjerojatno više za hvalisanje, nego za vožnju). Rekli bismo da je Golf ID.3, a i jednim dijelom i Golf 8 vrlo usavršena verzija nečega što svijetu više ne treba…

Zato su se u VW-u vratili možda malo unatrag. Novi model ima i dizelski motor, doduše, novi sa svrhom rješavanja dušikovog oksida. Međutim, moramo napomenuti da ima i značajke koje „gledaju” prema naprijed, poput staklenog kokpita koji pokreće nove visoko povezane sustave za informacije, zabavu, kontrolu i upozorenje na opasnost.

Dojma smo kako u VW-u nisu puno toga promijenili u odnosu na Golf 7. Što, možda, i nije toliko loše. Većinu provedenog vremena u novom Golfu željni smo onog infotainmenta iz starog automobila. Golf 8 možete nabaviti po cijeni koja se kreće između 160 i 270 tisuća kuna.

Ukratko o Volkswagen Golfu 8:

Volkswagen Golf (Mk8) (također poznat i kao Golf VIII) je kompaktni automobil, osma generacija Volkswagen Golfa i nasljednik Volkswagen Golfa Mk7. Lansiran je u Wolfsburgu 24. listopada 2019., a u njemačke izložbene salone stigao je u prosincu 2019. godine.

Golf Mk8 koristi istu revidiranu MQB platformu kao Audi A3 i SEAT León četvrte generacije.

Članak objavio Luka Petkovic

Audi RS6

Kakva zvijer! Stigao je novi Audi RS6 Avant: Teško ga je zanemariti

Porsche Taycan

Porsche Taycan vs Tesla model S: Ultimativna električna sportska limuzina može biti samo jedna