in

Novi Volkswagen T-Cross od sada dolazi s popularnim 1.6 TDI motorom

T-Cross
Foto: Screenshot

Volkswagen je najavio novu opciju dizel motora za svoj T-Cross SUV. Cijene počinje od 21.240 funti (oko 188.000 kuna) za verziju SE, a raste na 26.740 funti (oko 236.000 kuna) za vodeći model R-Line. Dizelski T-Cross odsada je dostupan za naručivanje.

Novi 1,6-litreni četverocilindrični dizelski motor s turbopunjačem razvija 94 KS i dostupan je s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa. Ručni mjenjač je najbrži, ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,9 sekundi, a automatski za 12,5 sekundi. T-Cross je VW-ov početni SUV. Manji je i jeftiniji od Volkswagena T-Roc i upotpunjuje liniju koja također uključuje Volkswagen Tiguan i vodeći Volkswagen Touareg.

Uz novi dizelski motor, kupci u Velikoj Britaniji također mogu specificirati 1,0-litreni trocilindrični benzinski motor s turbopunjačem od 94 ili 113 KS. Ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa standardan je kod motora od 94 KS, dok snažniji motor dolazi s ručnim sa šest stupnjeva prijenosa. Opcijski sedmostupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom je opcionalan s ovim motorom.

Ponuda T-Crossa počinje s početnim S oblogama, nakon čega slijede SE i SEL, prije nego što se nadoveže na model R Line sportskog izgleda. Model S dolazi s aluminijskim naplatcima od 40 cm, električno podesivim i grijanim retrovizorima, infotainment sustavom od 20 cm osjetljivim na dodir, stražnjim LED svjetlima, automatskim prednjim svjetlima i kliznom stražnjom klupom koja stvara više prostora za noge. Sigurnosna tehnologija uključuje pomoć u mrtvom kutu, autonomno kočenje u nuždi i pomoć pri kretanju uzbrdo.

Prelazak na opremu SE daje vam izbor snažnijeg motora, plus kotače od 43 cm, crne krovne tračnice, prednja svjetla za maglu, kožni upravljač, promjenjivi pod prtljažnika, prilagodljivi tempomat i povezivanje s aplikacijama. SEL donosi zatamnjena stakla, LED prednja svjetla, sportska sjedala, ambijentalno osvjetljenje, kontrolu klime, satelitsku navigaciju te prednje i stražnje parkirne senzore.

Model R-Line dolazi s nekim dodacima za sportski stil, VW-ovim aktivnim informacijskim zaslonom i alu felgama od 45 cm. Opcije u cijelom asortimanu uključuju različite dizajne kotača od lake legure, Beats zvučni sustav i niz stilskih paketa koji vlasnicima omogućuju personalizaciju svojih automobila.

Članak objavio Luka Petkovic

Porsche 924

Porsche 924: Ispred svog vremena

Nissan Juke

Novi Nissan Juke izgleda kao da će pomesti konkurenciju: Evo zašto