Pretraži
Novi Volkswagen T-Cross od sada dolazi i sa popularnim 1.6 TDI motorom

Novi Volkswagen T-Cross od sada dolazi i sa popularnim 1.6 TDI motorom

Objavljeno: 13/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Dizel se i dalje ne da protjerati iz automobila gotovo svih veličina i oblika, a europsko tržište je još uvijek svjetska „Meka“ za kontroverzno gorivo kojeg ekolozi poprijeko gledaju. Novi Volkswagenov kompaktni SUV, T-Cross od sada će biti dostupan i sa štedljivim dizelskim agregatom zapremine 1.6 litara sa četiri cilindra.

Popularni 1.6 litreni turbodizelaš raspolaže sa 95 KS uz 250 Nm a prijenos se vrši preko 5-brzinskog ručnog mjenjača ili opcijskog 7-brzinskog DSG automatika sa dvije spojke. Mali T-Cross je najštedljiviji automobil iz VW-a koji ujedno ima i povišeno podvozje pa ga i službeno možemo nazivati SUV-om.

Automobil je to za svakodnevno uporabu, s kojim nećete postići nove brzinske rekorde ali će vas vejerno i sigurno dovesti do odredišta.

Brzinu od 100 km/h postiže za oko 12 sekudni, ovisno o odabiru mjenjača i vozačevom raspoloženju. Potrošnja mu je 5.3 litara na 100 kilometara prema zahtjevnom WLTP ciklusu a po istom standardu kompakti dizelaš izbacuje ne više od 140 g/km CO2.

Usporedbe radi, najštedljiviji benzinac u T-Crossu može se pohvaliti potrošnjom od 5.8 litara na 100 kilometara uz 131 g/km CO2.


VW T-Cross dizelaš

VW T-Cross dizelaš

VW T-Cross dizelaš


Pored ovog 1.6-litrenog TDI motora, T-Cross će i dalje biti dostupan u svojim benzinskim izvedbama. T-Cross dolazi sa 1.0-litrenim turbobenzincem raspoloživim u dvije izvedbe snage. Slabija verzija ima 95 KS kao i dizelaš ali na raspolaganju ima skromnijih 175 Nm, dok snažnija izvedba benzinca ima 115 KS i 200 Nm.

Benzinac uz osnovni 5-brzinski ručni mjenjač, nudi i opcijski 6-brzinski ručni mjenjač te već spomenuti 7-brzinski DSG automatik.

VW T-Cross u ponudi Volkswagena nalazi se na dnu hranidbenog lanca SUV-ova te dijeli dosta komponenti sa sestrinskim gradskim supermini kompaktom Polo. Poput Poloa, T-Cross također počiva na tzv. MQB A0 platformi kompaktnih vozila a u duljinu mjeri malih 4,107 milimetara.

Ključna razlika zbog koje se ljudi odlučuju na T-Cross u odnosu na Polo jest njegov povišeni stav gdje vozač sjedi čak 10 centimetara više nego u Polou.


Pogledaj galeriju


VW T-Cross dizelaš

Povratak na vrhpointer
Zatvori X