in

Novi Nissan Juke izgleda kao da će pomesti konkurenciju: Evo zašto

Nissan Juke
Foto: Screenshot

Nissan Juke je elegantan mali SUV koji sadrži prostor za maksimalno pet osoba. Ako budete kupovali Nissan Juke sa srcem, i vaša će glava sada biti zadovoljnija jer je ovaj novi Juke ažuriran i od sada ćete u njemu dobivati više prostora, novi infotainment i hrpu drugih, moderniziranih stvari. Pitanje je, je li Nissan Juke dovoljno dobar da vas odbije od drugih (više trezveno stiliziranih) malih SUV-ova kao što su Škoda Kamiq i Volkswagen T-Cross?

Novi Nissan Juke kombinira izgled SUV-a i kupea, baš kao i stari model, i još uvijek ima vlastiti signaturekao što su podebljana kružna svjetla. Međutim, od sada ima i LED svjetla koja su u obliku slova Y. Tu su i novi dizajn kotača, krovne boje u kontrastu i puno veći izbor boja za eksterijer.

Vidi se da je unutar Nissan Jukeove kabine utrošeno više novca te nam je ponuđeno daleko više mogućnosti da si ga personaliziramo prema vlastitom ukusu. Tu je i novi infotainment sustav sastavljen od tipkovnice dijagonalne širine od 20 centimetara, asoftverdolazi s Apple Carplayjem, Android Autom, pa čak i Google Assistantom. To je izraženo poboljšanje u usporedbi s onime što je bilo prije, ali Škoda i VW još uvijek imaju blagu prednost s njihovim intuitivnim sustavima.

Kao i u slučaju starog modela, dvije odrasle osobe imat će sasvim dovoljno prostora na mjestima vozača i suvozača, a od iza je sasvim dovoljno prostora za još dvije osobe, pod uvjetom da nisu više od dva metra visoke. Za sada je dostupan samo jedan motor – 1.0-litarski, trocilindrični benzinac sa 117 konjskih snaga. Prisutan je i dalje mjenjač sa šest brzina. Nema opcija za dodavanje pogona na sve kotače.

Nissan Jukeov dovoljno je snažan za vožnju oko grada, ali dojma smo kako nema dovoljno snage za pretjecanje pri višim brzinama. Postoje tri načina vožnje (eko, standard i sport), a Juke se osjeća najviše živo u potonjem, iako ga nikada ne biste okarakterizirali kao brzog ili sportskog. Juke se također osjeća prilično „neraspoloženo” prilikom prelaska preko rupa, pogotovo kada je opremljen s rasponom kotača od 48 cm. Stvari se, pak, poboljšavaju na autocesti.

Sve u svemu, Nissan Juke prošao je test, i to s vrlo dobrom ocjenom. Prostraniji je, praktičniji, bolji za vožnju, a ima i veću kvalitetu od izvornika. Možete ga kupiti za cijenu koja se kreće između 94.500 i 129.000 kuna.

Članak objavio Luka Petkovic

T-Cross

Novi Volkswagen T-Cross od sada dolazi s popularnim 1.6 TDI motorom

Audi S8

Novi Audi S8: Mišićav old school automobil