Pretraži
Znam, teško je za vjerovati ali automobili s najmanje kvarova doista ne dolaze iz Njemačke

Znam, teško je za vjerovati ali automobili s najmanje kvarova doista ne dolaze iz Njemačke

Objavljeno: 21/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: netcarshow.com

Najpouzdaniji automobili : Sinonim za kvalitetu u našim krajevima a i šire „Made in Germany“ čini se da je otkazao poslušnost. Prema istraživanju britanskog časopisa What car? u prvih 10 najpouzdanijih nema niti jednog njemačkog proizvođača automobila. Najviše 14. mjesto od njih je zauzeo narodni automobil mračnih korijena i bogate prošlosti, Volkswagen.

Utješna je to nagrada za jednog od najvećih proizvođača automobila na svijetu jer ispred njega su se našli sestrinski mu brendovi sa manje premium „šmeka“. Češki proizvođač sa njemačkim dijelovima, Škoda jeuspjela upasti čak u prvih 10 po visini rezultata. Točnije, zauzela je 9. mjesto na ljestvici najpouzdanijih automobila.

Istraživanje je provedeno na čak 18,000 automobila pa možemo reći da je uzorak dovoljno velik kako bi se mogli izvoditi zaključci i s empirijkskom točnošću. Prvo mjesto su zauzeli Japanci, naravno Lexus (99.3%) dok je na drugo zasjela njegova matična kompanija, Toyota (97.7%). Boje Japana također se brane i na trećem mjestu jer tu je dospio mali Suzuki (97.3%).


najpouzdaniji automobili

najpouzdaniji automobili

najpouzdaniji automobili


 

Najpouzdaniji automobili

Očito se Vitara i Swift dobro drže na cesti, kao dva glavna modela iz redova Suzukija zasigurno guraju ovog mališana na visoko treće mjesto. Ova tri imena iz zemlje izlazećeg sunca nas i ne iznenađuju previše. Međutim ono što slijedi je prilično neočekivano. Utješno četvrto mjesto po pouzdanosti odnijela je Tesla (96.9%).

Unatoč kojekakvim gorućim aferama Teslinih automobila, pomalo nas iznenađuje da je kompanija kontroverznog Elona Muska dogurala tako visoko. Peto mjesto pripada još jednom Japancu, Subaruu (96.6%) nakon kojeg slijede Kia (96.3%) i Hyundai (95.7%) na šestom i sedmom mjestu. Ponudu top 10 zaokružuju Mini (95.4%), Škoda (95.2%) i Honda (94.9%). Zanima li vas gdje su tri mušketira, Audi, BMW i Mercedes smjestili su se na 20., 21. i 24. mjesto.


Pogledaj galeriju


najpouzdaniji automobili

Povratak na vrhpointer
Zatvori X