Pretraži
Horor počinje ulaskom u supermarket; moji blizanci doslovce lete do kolica, čupaju ih iz reda, vrišteći “JAAAAA DANAAAAS VOZIIIM!!!!

Horor počinje ulaskom u supermarket; moji blizanci doslovce lete do kolica, čupaju ih iz reda, vrišteći “JAAAAA DANAAAAS VOZIIIM!!!!

Objavljeno: 06/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Ford Media!

Horor počinje ulaskom u supermarket; moji blizanci u najboljoj boltovskoj maniri lete do kolica, čupaju ih iz reda, vrišteći “JAAAAA DANAAAAS VOZIIIM!!!!“, padaju uvrede, šake i staklenke s obližnjih polica, dok moj pogled ispunjen očajem lagano klizi prema odjeljku s južnjačkim i sjevernjačkim utjehama. May the Force be with Me, jer ovo mora da je pakao…

Da, tako izgleda moj svakodnevni odlazak u obližnji dućan, gdje nakon početne otimačine i površinskih ozljeda moram promatrati najnoviji GT-R/kolica – drift mog sina ili “više nikad ne idem s Vama dečkima” tiraniju moje kćeri. Kad se uhvatite da objašnjavate klincima da “stave karton mlijeka u sredinu jer će tako dobiti neutralno upravljanje i preciznije prolaske zavoja” to znači da ste sami sebi stvorili problem! Da, nije bolest sve što boli, kako moja ženi voli (svakodnevno) naglašavati…

 

Twins Chaos Racing Team

Neki dan sam pred policom s Ferrerom maštao o supermarketu koji je zapravo karting staza, s niskim policama, izrađenom kao kopija poznatih svjetskih staza, uz košare smještene iznad motora od 450 ccm. “Oprostite gospođice/gospodine, gdje držite Monkey (Head&) Shoulder?” Zaposlenica/Zaposlenik objašnjava: “idete ravno do Parabolice s povrćem, nakon nje je 130R s mliječnim proizvodima, a tada kočite za Anthony Noghes gdje su alkoholni proizvodi! Pripazite na bake s krugom zaostatka, nervozne su za volanom kad je promjena tlaka…jučer smo imali pravi pile-up na Hangar Straightu, kao u Spa 1998… još danas su žute zastave u drugom sektoru!”

Da, još nisam odustao od tog sna – samo čekam ulagače bez previše pitanja! Uglavnom, rješenje za neke od mojih problema je ponudio moj svakodnevni prijevoznik – Ford! Preciznije, rješenje za moj dvočlani Twins Chaos Racing Team, u obliku kolica za shopping s integriranom Pre-Collison Assist tehnologijom! E sad već pričaš!

Da, zamislite Vi to – ovo je nakon pseće kućice s automatskim kliznim vratima i inteligentnog kreveta treći Fordov smart proizvod iz Ford Interventions inicijative, a sastoji se od senzora (umjesto kamera na Fordovima) koji skeniraju predmete i ljude u blizini kolica te ih po potrebi automatski zaustavljaju.

Stručnjakinja za ponašanje klinaca (iako osobno ne vjerujem da ti ljudi STVARNO postoje) Tanith Carey, autorica bestsellera O čemu razmišlja moje dijete? Praktična dječja psihologija za moderne roditelje tvrdi da klinci vole kopirati roditelje i kada guraju kolica zapravo voze automobil, a dugi prolazi između polica su njihove ravnice u Bakuu ili Šangaju…sve do pojave  crvenih zastava!

Da li ona to opisuje djecu – ili očeve? Kako god, ovo bi znatno smanjilo oštećenja artikala u dućanima i automobila na parkiralištima – i naših i tuđih!

Zasad su ova kolica unikatni prototip, no mi im predviđamo sjajnu budućnost!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X