Pretraži
WRC Monte Carlo: Aktualni prvak Ott Tänak stravično izletio u Hyundaiju s preko 180 km/h !

WRC Monte Carlo: Aktualni prvak Ott Tänak stravično izletio u Hyundaiju s preko 180 km/h !

Objavljeno: 25/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Najskuplji mogući crash-test? Photo: Screenshot WRC.com

Ott Tänak stravično izletio u Hyundaiju s preko 180 km/h – Bio sam siguran da Ott više neće imati goru situaciju od onog skorog utapanja u Meksiku 2015. Izgleda da sam bio u krivu…Izgledalo je užasno -SS4 St-Clément-sur-Durance – Freissinières 1 je stvarno brza dionica…u brzoj šikani je Ottov Hyundai čak triput bottomirao što ga je bacilo previše desno – direktno preko ruba ceste u punoj brzini!

 

Ott Tänak stravično izletio u Hyundaiju s preko 180 km/h

Srećom, današnji WRC automobili su sjajno konstrurani, pa unatoč užasnom flat-out izlijetanju posada Hyundaija (Ott i Martin Jarveoja) nije teže ozlijeđena. Medicinski helikopter je prevezao sretni dvojac u obližnju bolnicu na pretrage, ali srećom nisu zadobili nikakve ozljede – bar ne one fizičke! Hyundaijeva momčad je još prošle godine dokazala sjajnu otpornost Hyundai i20 Coupe WRC-a na Maria Las Cruces brzincu u Čileu, kad se Neuville brzinski isprevrtao desetak puta…

 Brzinomjer ne laže – a tu je Hyundai već bio blizu prislilnog slijetanja…! Screenshot WRC.com


Aktualni svjetski prvak nije mogao zamisliti gori početak suradnje s Hyundaijem, a uz to sjajna forma Toyote definitivno ne pomaže Adamovoj momčadi. 

Poznavajući Otta znamo da to neće ostaviti previše traga na njemu, no prvi bodovi su već izgubljeni….


Ott Tänak stravično izletio u Hyundaiju s preko 180 km/h

Povratak na vrhpointer
Zatvori X