Pretraži
VW ID Roomzz – veliki električni SUV premijerno će biti predstavljen u Šangaju

VW ID Roomzz – veliki električni SUV premijerno će biti predstavljen u Šangaju

Objavljeno: 07/04/2019 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

U skladu s ranijim najavama, Volkswagen će predstaviti novi električni SUV koji će zasjesti na čelno mjesto ID serije električnih vozila. Mjesto i vrijeme predstavljanja jest salon automobila u kineskom gradu Šangaju, koji će se održati ovog mjeseca, točnije od 16. do 24. travnja.

Ime mu je ID Roomzz, a ne ID Lounge kako je prije bilo rečeno. On će biti peti po broju model u ključnoj Volkswagenovoj ID seriji. Cijela serija električnih automobila je od ogromne važnosti za cijelu Volkswagen grupaciju jer predstavlja ključan trenutak u transofrmaciji cijelog koncerna te neminovnog prelaska na struju. Uz lansiranje osme generacije legendarnog Golfa, predstavljanje modela iz ID serije je najvažnija stvar ove godine za Volkswagen.

Svi modeli u ID seriji temelje se na MEB električnoj modularnoj platformi za vozila a pored Roomzza, tu će biti gradski kompakt još nepoznatog imena (op. a. ranije zvani ID Neo), čije će predstavljanje uslijediti malo kasnije tijekom ove godine a za njim će uslijediti ID Crozz SUV, monovolumen ID Buzz, gospodarski ID Buzz Cargo te limuzinski model ID Vizzion.


ID Roomzz SUV

ID Roomzz SUV

ID Roomzz SUV


ID Roomzz je luksuzni SUV sa sedam sjedala koji bi trebao biti izravni konkurent Teslinom Modelu X. Neimenovani izvori iz Volkswagena potvrđuju da je proizvodnja Roomzza već odobrena, te da se njegovo lansiranje na tržišta očekuje 2022. godine. Dva ključna tržišta za ovaj model su Kina i SAD, što je jedan od glavnih razloga zašto će biti predstavljen javnosti upravo u Šangaju.

Volkswagen je potvrdio da će konceptni ID Roomzz sa sobom predstaviti i visoki stupnja autonomnosti. Volkswagenov sustav imena ID Pilot koji ćemo imati prilike vidjeti u Roomzz, imat će tzv. četvrti stupanj autonomnosti. To podrazumijeva prisutnost vozača dok veliku većinu vremena samo vozilo ima potpunu kontrolu na procesom vožnje, što uključuje aktivno praćenje prometne situacije i prilagođavanje vožnje po potrebi.


Pogledaj galeriju


ID Roomzz SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X