Pretraži
Vive la France!; Ovo je Citroënova budućnost. Dosta fora zar ne ?

Vive la France!; Ovo je Citroënova budućnost. Dosta fora zar ne ?

Objavljeno: 13/05/2019 / Autor: Petar Bondek / photo: Newspress

Citroën slavi svoju prvu stogodišnjicu – i to s stilom!

Da, primjetili ste retro-logo i kotače kao da su posuđeni s neke specijalke – imaju promjer od 930 mm i dimenzije 255/30 R 30, a za njih možemo biti zahvalni – (ne, nije poznati francuski opskrbljivač MotoGP-a) – Goodyearu! O da, navedene dimenzije garantiraju vožnju na magičnom tepihu pogonjenom strujom i umjetnom inteligencijom.

 

Mobilni detox na skateboardu

Ovaj mobilni mentalni detox je baziran na skateboard arhitekturi (koja je s Rivianom postala popularna), koja naravno objedinjuje sve elemente pogona i napajanja u jednom kućištu, što pak poboljšava vozna svojstva i otvara interijer . Da, ova mobilna dnevna soba/relax centar je zapravo autonomni spa resort na spomenuto predimenzioniranim kotačima!

Opuštanje jamči i Rosalie Blue boja, asocijacija na Citroën 8CV “Petite Rosalie”, koja je 1933. prešla 300.000 kilometara u 134 dana uz prosječnu brzinu od 93 km/h na stazi Monthléry. Korijene treba poštivati – ukoliko se to ne napravi – postanu korov! To vrlo dobro zna tvrtka koja nosi svoj prvi logo za veliku, okruglu godišnjicu! Inspiracija za ovu ideju što komfornijeg bijega iz grada je zrakoplovstvo, a ovaj kokpit ima autonomiju od 800 km uz Citroën Advanced Comfort® tehnologiju, s vrlo francuskim Progressive Hydraulic Cushions®.

Sve za komfor, kao u vremenima Žabe…Ono što DS nije imala je autonomna tehnologija i osobni asistent koji je u kontaktu s a svima u 19_19 -ici. Da bi sve bilo kao po špagi se brine LIDAR , laserski mjerni sustav smješten iznad glava putnika i usput fantastično dizajniran. Ok, kad nam već budućnost ne obećava 12-cilindrične 120-oktance sa 120 decibela, onda je i ova varijanta prihvatljiva…

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X