Pretraži
Viva l’Italia; Nebo je žuto, a Alfa je Blue… i nažalost VRLO limitirana!

Viva l’Italia; Nebo je žuto, a Alfa je Blue… i nažalost VRLO limitirana!

Objavljeno: 08/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: FCA

Alfa Romeo 4C Spider Italia : FCA je na Chicago Motor Showu izvukla samo najboju srebrninu za tisuće nadolazećih gostiju!Osim uobičajenih glomaznih pick-upova za koje moraš biti Amer da bi shvatio njihov smisao, pojavilo se i nešto za nas sa Starog kontinenta – Italia! Još bolje – Alfa Romeo 4C Spider Italia, ako ćemo precizno.

A sada tužne vijesti – ova Spider Italia edicija je vrlo limitiranog tipa – proizvesti će se samo 15 komada ove Misano Blue karbonske ljepotice. Tako se nastavlja lista Alfinih modela s talijanskim oznakama za SAD (75 Milano npr.).

Razlike u odnosu na pet tisuća dolara jeftiniju 4C Spider? Osim spomenute bije tu su piano crni prednji usisnik i stražnji difuzor, unikatne grafike, aluminijski umetak na konzoli s 4C Spider Italia logom, pločica s proizvodnim brojem na centarlnoj konzoli, dok je smještaj za dvoje s pogledom u nebo serijski i pritom još gratis.Gratis je i specifična zvučna kulisa, tako pozitivno talijanska, retro i alfistička. Da, aluminijski turbo screamer s 1.750 kubika i direktnim ubrizgavanjem goriva ispumpava 237 KS i 350 Nm, dok vozač leži zavaljan u karbonskom monocoqeu i ubrzava do 100 km/h za 5,3 s.

Ovaj superlaki supermodel iz Modene sa svojih 1.128 kg može uz MX-5 biti primjer svima kako se rade roadsteri/spideri. Smještena na počasnom mjestu u Chicagu 4C Italia se družila s Leclercovom Sauber Alfom C37. Fino i limitirano društvo u svakom slučaju. Možda Ameri vrate cijelu limitiranu seriju kad skuže da nema serva?

Sad se samo možemo nadati da će FCA i za EU pripremiti neku ograničenu ediciju, npr. „Kimi BWOAH GTA“ ili „Nuvolari Superleggera“, jer je ova 258 km/h brza ljepotica blizu kraja proizvodnje. Da, u salonima je od 2013., a kao da je bilo jučer kad sam u Ženevi napunio karticu fotića s 4C GTA konceptom davnog 01. ožujka 2011. Ah, kako brzo odrastaju…
Pogledaj galeriju

Alfa Romeo 4C Spider Italia

Povratak na vrhpointer
Zatvori X