Pretraži
VIDEO: Ovaj grad ozbiljno razmišlja o zabrani električnih automobila na svojim ulicama. Tvrde da imaju dobar razlog

VIDEO: Ovaj grad ozbiljno razmišlja o zabrani električnih automobila na svojim ulicama. Tvrde da imaju dobar razlog

Objavljeno: 08/10/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Pixabay

Zagađenje zraka je rastući problem diljem Velike Britanije, no situacija je posebno loša u Londonu.

Ovaj tjedan je gradonačelnik britanske metropole, Sadiq Khan, otkrio da je svaki stanovnik Londona izložen prevelikoj razini PM2.5 – toksičnh čestica koje mogu uzrokovati ili pogoršati bolesti pluća i srca poput astme. Konkretno radi se o tome da je u većem dijelu Londona vrlo čest slučaj da je razina PM2.5 čestica viša od 50 a maksimalna zabilježena je čak 92. Smatra se da je sve preko 50 opasno za zdravlje a preko 75 izuzetno opasno

Khan je obećao da će smanjiti ovo “neprihvatljivo i sramotno” zagađenje zraka na razinu koju je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prozvala graničnom do 2030. godine.


London


No, sada je vladin savjetnik “o zagađenju”, Frank Kelly, izjavio da bi svi automobili trebali biti zabranjeni ili bi vozače trebalo odvratiti od vožnje kako bi postigli te ciljeve.

Profesor Kelly je objasnio da bi velika područja Londona trebala biti pješačke zone.

Razlog za ovo je, tvrdi Kelly, postojanje sitnih toksičnih čestica koje stvaraju između ostalog kočnice i gume vozila, te su odgovorne za preranu u smrt 29 000 osoba godišnje.


London


Te čestice su opasne utoliko što mogu prodrijeti duboko u pluća i uzrokovati dišne i srčane probleme. A, prema podacima koje je objavio gradonačelnik, gotovo 95 posto stanovnika Londona živi u područjima koja daleko premašuju dozvoljene razine onečišćenja, i to za čak 50 posto.

Iako su ključni uzročnici stvaranja ovih čestica kočnice i gume, uvelike im pridonose i dizelska vozila, pa je Khan objavio da će biti uveden niz “teških mjera” kako bi se poboljšala kvaliteta zraka u gradu.

Jedna od mjera je i uvođenje poreza na toksine, koji se počinje naplaćivati krajem listopada, a zbog kojega će vozači koji putuju u najprometniji dio grada morati plaćati 10 funti.


London


Uprava Velikog Londona (GLA) objavila je kako je najučinkovitiji način smanjivanja emisije čestica uzrokovanih između ostalog gumama i kočnicama taj da se smanji kilometraža koju prelaze vozila na dizel ili benzin. To je pak izazvalo zabrinutost profesora Kellyja, koji je direktor grupe za istraživanje okoliša u Kings’ College London.

Kelly vjeruje da prelazak na električne automobile ne bi bio dovoljan da Velika Britanija uspješno ispuni ciljeve WHO-a. Naime, pojašnjava on, i dalje bi bilo prisutno onečišćenje od kočnica i guma ako bi broj vozila na cestama ostao nepromijenjen.

Prema riječima profesora Kellyja, električna vozila pridonose velikim količinama PM2.5 čestica iz svojih guma, dodavši da su navedena vozila većinom teža zbog svojih baterija, pa smatra da mogu čak i povećati emisiju tih čestica, više od standardnih automobila.


Pogledaj galeriju

Kelly je objasnio da bi London mogao postići željene rezultate samo ako se maknu sva vozila s ceste

“Smanjivanje broja vozila na cesti je dakle prioritet. Sve glavne ceste u središtu Londona bi trebale imati ograničen ili nikakav promet. Volio bih da centar postane sjajno povezan javnim prometom i da ceste postanu pješačka zona, tako da nam uopće ne trebaju automobili tijekom dana.”

Ako se naravno pitate kako onda planiraju opskrbljivati trgovine, odvoziti smeće, donositi namirnice u kućanstva i sl…odgovora nema.

Naime, ako se brani prometovanje danju, za očekivati je da će se onda sve ove neizbježne aktivnosti morati događati noću što sa sobom povlači daleko veću buku kao i povećani promet i naravno opet isti ili sličan problem zagađenja. O činjenici da je dosta nepraktično dostavljati namirnice kućanstvima po noći ne treba previše ni pisati.

U međuvremenu, Sadiq Khan nastavlja predano raditi na smanjenju zabrinjavajuće količine onečišćenja zraka u Londonu. Na tome mu svakako treba čestitati, iako ne znamo kako će riješiti sve goruće probleme.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X