Pretraži
Dosta vam je naših priča o električnom Porsche Mission E modelu ? O.K, upravo je otkriveno da će pravo ime ovog električnog modela biti Tycan

Dosta vam je naših priča o električnom Porsche Mission E modelu ? O.K, upravo je otkriveno da će pravo ime ovog električnog modela biti Tycan

Objavljeno: 10/06/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Vozim.HR / Porsche mobile app

Porsche Tycan : Već smo pisali o tome da se dolazak potpuno električnog Porschea Mission E sve se više ističe kao jedno od najvažnijih vozila koje će ikad do sada izletjeto iz Porscheovog gnijezda.

Ono što je novo u cijeloj priči je ime. Porsche Tycan

Značenje ovog imena pojasnio je šef Porschea, Oliver Blume, rekavši kako je to epitet za živahnoga mladog pastuha. To je ujedno referenca konja s grba grada Stuttgarta, koji je i dio Porscheova logotipa.

Do sada dostupne informacije ukazuju da će osnovni model, čija bi početna cijena trebala iznositi 85.000 dolara, kao i Panamera, ponudit će otprilike 402 KS (300 kilovata). Srednji model će povećati snagu do 536 KS (400 kW), dok će najjača verzija doći u paketu s čak 670 KS (500 kW). Postoji mogućnost da se u nekom trenutku liniji doda i jeftinija varijanta s pogonom na stražnje kotače, ali za sada to nije prioritet.


Porsche Tycan


Kod Porsche Tycan -a, koji je prije svega električno vozilo, domet će biti ključna točka prodaje. Obećaje se domet od oko 480 km, uz mogućnost punjenja baterija do 80 posto u svega 20 minuta, što zvuči više nego pristojno.

Gledano s električne perspektive, sljedeći Porsche s potpuno električnim pogonom će najvjerojatnije biti  Macan. Iza toga se, prema pisanju medija, planira potpuno elektični model “929”.

Dakle, budućnost Porschea je (vjerovali ili ne) u strujiPogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X