Pretraži
Tesla Pickup pretekao kultni Ford F150 po popularnosti. Btw Teslin pickup se još ne proizvodi

Tesla Pickup pretekao kultni Ford F150 po popularnosti. Btw Teslin pickup se još ne proizvodi

Objavljeno: 06/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: Emre Husmen

Tesla pickup : Tesla se s godinama pokazala kao kompanija koja izvrsno pokreće priču o sebi i svojim proizvodima bez da pri tome koristi klasične metode marketinga. Posljednji u nizu takvih uspjeha je da su pretekli Fordov legendarni F150 po popularnosti na društvenim mrežama. Svi pričaju o Teslinom pickupu a nitko ga još nije vidio niti zna kako će točno izgledati. Također je nepoznato i kada će točno to vozilo biti predstavljeno javnosti.

Da stavimo to u perspektivu bližu nama u Europi, to bi bilo kao da neki električni gradski kompakt pretekne po popularnosti (ne nužno prodaji) primjerice VW Golfa ili Škodu Octaviju. Međuostalim, Ford F150 je naprodavanije vozilo u SAD-u već 42 godine za redom.

Već se dugo govori o Teslinom pickupu, ali stvari su se ozbiljno zahuktale tijekom prošle godine. Elon Musk je u više navrata tražio mišljenje svih zainteresiranih o tome koje bi karakteristike trebao imati budući Teslin pickup. Među prvim zahtjevima se iskristalizirao onaj o dometu vozila s jednim punjenjem akumulatorskih baterija. Očekivani domet za Teslin pickup bi prema tome bio između 650 i 800 kilometara.


Ford vs Tesla

Ford vs Tesla

Ford vs Tesla


Pored toga, ističu se zahtjevi da vozilo ima dualne elektromotore s pogonom na sve kotače kako bi se lako moglo kretati izvan asfaltiranih cesta, što bi trebala biti jedna od ključnih karakteristika svakog pickupa. Musk je nedavno dolio ulje na vatru izjavom da će Teslin pickup koštati manje od 50,000 dolara s time da će biti bolji od Fordovog F150.

Portal AutoWise je analizirao preko 100,000 tweetova pri čemu je ustanovio da je Tesla popularnija tema od Forda F150. Problem je u tome što to što ljudi puno pričaju o nečemu, ne znači nužno da su to spremni i platiti. Ono u čemu je Tesla tradicionalno dobra je isporučivanje kada su u pitanju specifikacije i performanse, pa ne sumnjamo da će to biti i sada slučaj.


Pogledaj galeriju


Tesla pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X