Pretraži
I svjetski prvak na listi čekanja – Lorenzo više od dvije godine čekao na Pagani Roadster

I svjetski prvak na listi čekanja – Lorenzo više od dvije godine čekao na Pagani Roadster

Objavljeno: 12/01/2020 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot :- Youtube

Lorenzo više od dvije godine čekao na Pagani Roadster – U nedjelju, 17. studenoga prošle godine Jorge Lorenzo odvezao je svoju posljednju MotoGP utrku i to na domaćem terenu u Valenciji, kao vozač tvorničke momčadi Honde. I upravo tu je završio svoju karijeru, u kojoj je tri puta osvajao naslov svjetskog prvaka u klasi MotoGP – 2010., 2012. i 2015., a ne treba zaboraviti ni dvije titule svjetskog prvaka u klasi 250 ccm.

Pritom je nastupao za Yamahu, Ducati i Hondu. Posljednju sezonu, premda momčadski kolega svjetskog prvaka i svog sunarodnjaka Marca Marqueza, osvojio je tek 19. mjesto u ukupnom poretku, sa slabašnih 28 bodova. Španjolac je, međutim, sa 68 pobjeda u karijeri na šestom mjestu po broju pobjeda u povijesti Svjetskog prvenstva u brzinskom motociklizmu.I bez obzira što se oprostio od natjecanja u svjetskom prvenstvu u brzinskom motociklizmu, Lorenzo se ne može oprostiti i od adrenalina. Sada je na svom instagramu objavio da je preuzeo svoj Pagani Huayra Roadster u tvornici u Italiji.

Naručio ju je pred pune dvije godine. Sad je čekanju došao kraj. Lorenzo je ljubazno zahvalio Horaciju Paganiju što mu je rezervirao jedan od samo stotinu proizvedenih Roadstera.

 

Lorenzo više od dvije godine čekao na Pagani Roadster

Pagani Huayra Roadster predstavljen je 2017. na salonu automobila u Ženevi. Supersportski automobil težak svega 1280 kilograma ima šasiju od ugljičnih vlakana i titana, a karoseriju čitavu isključivo od ugljičnih vlakana. Roadster se prodaje s dvije vrste krova – od ugljikovih vlakana sa staklom u sredini, koji roadster pretvara u coupe, a može se dobiti i platneni krov, koji u slučaju iznenadne kiše čuva unutrašnjost automobila. Prednost? Ne zauzima puno mjesta, za razliku od staklenog.

  

Pokreće ga 6,0-litreni bitrubo V12 iz pogona Mercedes-AMG u Affalterbachu, koji razvija čak 764 KS i nevjerojatnih 1000 Nm. U početku, cijena je iznosila 2,28 milijuna eura. Bez poreza, dakako. Već na predstavljanju u Ženevi Pagani je objavio da je raspordano svih stotinu primjeraka Roadstera.


Pogledaj galeriju

Lorenzo više od dvije godine čekao na Pagani Roadster

Povratak na vrhpointer
Zatvori X