Pretraži
Surfanje pomoću drona? Da, to postoji i zove se naravno, Dronesurfing

Surfanje pomoću drona? Da, to postoji i zove se naravno, Dronesurfing

Objavljeno: 22/06/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Dronesurfing : Diljem svijeta se održava sve više utrka dronova, pa već postoje i čitave lige za to. Utrke dronova odvijaju se kroz nevjerojatno dizajnirane “staze” i čak se emitiraju na televiziji, no postoji nešto još impresivnije.

Dobrodošli na “Dronesurfing” – koji je točno ono što biste i pomislili kad čujete naziv.

Zahvaljujući firmi Freefly Systems, danas postoji Alta 8 dron koji je dizajniran kako bi mogao nositi teže terete, poput kamera i druge opreme povezane s filmom, te ima osam rotora koji mu pružaju snagu da diže ili vuče priličnu masu, točnije nešto teško otprilike 60-90 kg… poput surfera!

Dakle, upravo gledate nevjerojatno cool ideju kako koristiti dronove, jer ne samo da je kreativna i funkcionalna, nego je zadovoljavajuće, pa i pomalo katarzično, gledati čitavo iskustvo – čak i bez sudjelovanja u njemu. 

Freefly Systems' Alta 8 dron

Freefly Systems' Alta 8 dron


Dakle, što kažete? Prilično impresivno, zar ne?!

Kadgod nam se čini da smo kolektivno zakopali glave u mogućnosti koje nam dronovi nude kao kulturi i društvu, pojavi se ovako nešto novo što nas još više iznenadi i oduševi.

Dronovi su definitivno ovdje i predstavljaju sadašnjost ali i budućnost, jer postaju sve bolji i bolji – lakši, snažniji i manji. A što ćemo otkrivati više njihovih mogućnosti, to će specifičnija i kreativnija njihova upotreba postati.

Video snimke poput ove koju smo vam donijeli nas uveseljavaju, ali i ispunjavaju uzbuđenjem zbog mogućnosti koje tek slijede. Tko zna? Ako se prepustite mašti, možda im upravo vi osmislite sljedeći veliki zadatak.Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X