Pretraži
Šesta generacija Opela Corse nudi nešto sasvim novo – Električnu verziju!

Šesta generacija Opela Corse nudi nešto sasvim novo – Električnu verziju!

Objavljeno: 24/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Opel Pressroom

Opel Corsa-e će biti vrlo bitna igračica na vrlo nabijenom e-tržištu – modeli na elektro-pogon izlaze kao na tekućoj traci, no što nudi uvijek popularna Opelova Trkačica?

Šesta generacija Corse će naravno ući u anale kao prva s električnom verzijom, dovoljno brzo da ugrabi dio tržišnog kolača, a zapravo i ne postoji razlog da to ne ostvari – 100 kW/ 136 KS i autonomija od 330 km po WLTP -u će biti njeni aduti!

Nije da se sve vrti oko elektromotora, baterija i emisije – nije se zaboravilo na ono najbitnije – sigurnost i udobnost, pa stoga Corsa- e ima IntelliLux LED matrix tehnologiju, prilično neuobičajeno za njenu klasu.  Nakon 13,6 milijuna prodanih Corsi od 1982., došlo je vrijeme za nešto novo – Dinamove šampionske ’82 nitko nije mogao zamisliti da će taj Opelov malac u skoroj budućnosti moći napuniti 50 kWh bateriju do 80 % kapaciteta za samo 30 minuta!

 

Osam godina jamstva za bateriju

Corsa-e je pripremljena za sve vrste punjenja – preko kabla, utičnice ili brzinsko punjenje, a bateriju pokriva osamgodišnje jamstvo, što je uvijek lijepo za čuti. Stanje punjenja možete kontrolirati pomoću “myOpel” aplikacije.

Da bi vožnja u automobilu s tako nabrijanim imenom bila što zanimljivija tu su tri moda vožnje – Normal, Eco i Sport! Uz 260 Nm okretnog momenta Corsa -e ubrzava do 100 km/h za pristojnih 8,1 s – skoro cijelu sekundu brže od  GSi Corse iz 1989. sa 101 KS! Jedino što elektro-Corsi spada u SF je 820 kg svoje daljnje rođakinje. No, ekologija je naravno teška kategorija!

Sama linija je nalik coupéu, što je izvedivo uz preko četiri metra dužine i 48 mm niže linije krova od prethodnice, no ne brinite za prostor za glavu – sjedi se 28 mm niže! Sve bitne informacije su vidljive na Multimedia Navi sedaminčnom zaslonu, a Multimedia Navi Pro nudi čak 1o inča i “Opel Connect” telematiku!  Da, ništa više nije kao prije…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X