Pretraži
Sébastien Ogier i Julien Ingrassia u Monte Carlu osvojili 100. pobjedu za Citroën Racing Team!

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia u Monte Carlu osvojili 100. pobjedu za Citroën Racing Team!

Objavljeno: 28/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto : © Citroën Racing, ©Red Bull Content Pool, © Toyota Gazoo Racing

Monte Carlo rally je bio show kakav Formula 1 može samo sanjati, jer je u protekla tri dana viđeno više adrenalinske akcije nego u posljednje tri sezone najskupljeg cirkusa na svijetu.Od prve etape je počeo totalni rat između Ogiera (prva utrka u C3 WRC-u) , Neuvillea i Tänaka, koji su se opasno kockali s izborom guma i vozačkim rizicima. Nakon dva cijela dana, prijeđenih 324 km i pred posljednjih 13.58 km Ogier i Neuville su bili daleko punih četiri desetinke sekunde.

Šest svjetskih naslova u WRC –u na stranu Ogiera je prevagnulo, njegova koncentracija je opet pokazala svoju nadnaravnu snagu na posljednjem brzincu između  La Cabanette i Col de Brausa, te je ubilježio šestu uzastopnu pobjedu na Monteu, sedmu sveukupno. Za koliko? Nevjerojatne 2,2 sekunde.Onoliko koliko Hamilton u svom USS Enterprise Benzu odmagli ostatku društva u prvom krugu. Ogieru vrlo rijetko možete vidjeti suze u očima, no bolji povratak u domaće sjedalo nije mogao ni zamisliti. Još bolje, ovo je 100. pobjeda za Citroën Racing, skoro dvadeset godina nakon što je pokojni Phillipe Bugalski u Xsara kit-caru osvojio katalonski rally.

Da, mlađi se ziher ne sjećaju, tad je Loeb još vozio Saxa! Svaka čast i njemu – prvi rally u Hyundaiju i20 WRC je završio kao četvrti, 13 sekundi iza trećeplasiranog Tänaka u Yarisu WRC. Estonac je bio osjetno najbrži, ali u zaostatku zbog promjene gume.Kris Meeke je osvojio dodatnih pet bodova kao najbrži u posljednjem brzincu, što je dobar poguranac z aostatak sezone. Poredak garantira spektakl u Švedskoj – Ogier vodi s osam bodova prednosti ispred Neuvillea i 12 ispred Tänaka, dok Hyundai WRT ima pet bodova više od Citroëna i Toyote.

Poredak Monte Carlo Rallyja;

 1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3:21.15.9
 2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2.2
 3. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2:15.2
 4. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +2:28.2
 5. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:29.9
 6. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:36.2
 7. Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta R5) +13:04.6
 8. Bonato / Boulloud (Citroën C3 R5) +13:56.5

Poredak u prvenstvu vozača;

 1. Sébastien Ogier – 29 bodova
 2. Thierry Neuville – 21 bod
 3. Ott Tänak – 17 bodova
 4. Kris Meeke – 13 bodova
 5. Sébastien Loeb – 12 bodova
 6. Jari-Matti Latvala – 10 bodova


 

Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X