Pretraži
Samo za najbolje nogometaše: Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu

Samo za najbolje nogometaše: Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu

Objavljeno: 15/10/2020 / Autor: Tin / Foto: Puma

Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu – Puma već godinama surađuje s najpoznatijim automobilskim brendovima poput Ferrarija i BMW-a te za njih redovito stvara linije sportske odjeće i obuće. Osim što takva suradnja još dodatno promovira te automobilske brendove, ljubiteljima istih se pruža prilika da svoj „životni stil“ pokažu i na odjeći.

Kako bi se uopće došlo do takve suradnje s velikim brendom poput Pume, određeni proizvođač mora biti poprilično istaknut u svijet, a čini se da su Rimac Automobili i u tome uspjeli. Naime, Puma i hrvatska tvrtka su upravo predstavili novu liniju kopački za najbolje nogometaše današnjice.


Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu

Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu


Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu

Kao što će i Rimac C_Two biti iznimno ekskluzivan, takve će biti i nove kopačke. „Proučili smo kako se u Svetoj Nedelji stvaraju hiperautomobili pa smo u stvaranje Ultra SL kopački prenijeli ključne ideje iz proizvodnje. Poseban naglasak je stavljen na to kako smanjiti težinu, a istovremeno zadržati visoku razinu čvrstoće i ostala klasična svojstva svake kopačke“, izjavila je Dominique Gathier, voditeljica proizvoda Teamsporta.

Nove kopačke Puma Ultra SL će težiti samo 90 grama zahvaljujući vrlo laganim svojstvima. Gornji dio je tako izrađen od ultra lagane tkane mreže koja je presvučena tankim sloje kožem za dužu trajnost i bolji osjećaj lopte.‘Aerodinamična’ silueta kopački je prema Teamsportu uzela inspiraciju s karoserije Rimčevog C_Twoa, a potplata je dizajnirana tako da poveća brzinu nogometaša. Takva konstrukcija kopački bi ujedno trebala omogućiti stabilnost i pokretljivost stopala nogometaša.

„Cilj Ultra SL kopački bio je stvoriti najekstremniju moguću kopačku kako bi se dobio uvid u to kako bi se one mogle dizajnirati u budućnosti“, dodaje Gathier. No osim same konstrukcije, valja odgovoriti i zašto su ove kopačke toliko ekskluzivne. Naime, bit će proizvedeno tek 412 parova, a sve po uzoru na maksimalnu brzinu Rimčevog hiperautomobila koja iznosi – 412 km/h.

Najbrže kopačke na svijetu već su danas imale i premijeru na utakmici Hrvatske protiv Francuske. Premijerno ih je nosio upravo Antoine Griezmann kojemu su iste, na našu žalost, donijele sreću te je već u osmoj minuti zabio gol protiv Hrvatske reprezentacije.


Pogledaj galeriju


Rimac Automobili i Puma razvili najbrže kopačke na svijetu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X