Pretraži
Ford će na Goodwoodu predstaviti ekstremni GT. Navodno će to biti najsnažniji Ford svih vremena!

Ford će na Goodwoodu predstaviti ekstremni GT. Navodno će to biti najsnažniji Ford svih vremena!

Objavljeno: 22/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Ford Media

Ford GT : Nije da to nismo očekivali – samo nam je lijepo čuti najavu!

Društvo za 24h Le Mansa 2020/2021 postaje sve zanimljivije – da li će im se u elitnoj kategoriji hypercar prototipova pridružiti i Ford?

 

“Ford v. Ferrari 2”?

Najava za prezentaciju radikalnog Forda GT na Goodwood Festival of Speed 4. srpnja može značiti upravo to – scoop na krovu i pozamašni stražnji spojler izgleda upravo onako kako bi homologacijska verzija hyper-GT-a trebala izgledati – moćno!

Da li će uopće biti hibridan ili ne – saznat ćemo uskoro, no bilo bi to sjajno uz trailer “Ford v. Ferrari” blockbustera! Dani GTE Pro natjecanja u WEC-u su još uvijek aktualni s GT-ima momčadi Chipa Ganassija, no u Fordu su uvijek znali prepoznati dobru priliku – od 1966. naovamo! Što to zapravo znači? To znači da će Ford biti često u istom kadru s Aston Martinom, Toyotom, McLarenom a vjerojatno i Mercedes-AMG-om u klasi prototipova.

Cestovna verzija će vjerojatno biti najsnažniji Ford svih vremena, znatno snažniji od  Shelbyja Cobre 427 Super Snake iz 1966. sa 800 KS! Šef Ford Performance Motorsports odjela Mark Rushbrook kaže da je vrlo zanimljivo sve što se biva s hypercar klasom, a čim ljudi iz marketinga izbace projekcije i prijedloge Blitzkriega na društvene mreže saznati ćemo finalni dizajn i specifikacije. Cijela studija oko hypercar klase spada u Fordovu procjenu zvanu  electrified motorsport. To zvuči hibridnije od samog hibrida!

 

Da, snage će imati napretek – vjerojatno dvostruko više od aktualnog GTE Pro GT-a, koji uz restrikciju razvija oko 550 KS! Kad je već hibridna F1 po zanimljivosti u rangu sa Svjetskim prvenstvom u promatranju sušenja boje, ovakve vijesti stvarno šire entuzijazam!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X