Pretraži
Rimac konačno najavio serijski C_Two. Proizvest će ih (samo) 150

Rimac konačno najavio serijski C_Two. Proizvest će ih (samo) 150

Objavljeno: 12/01/2020 / Autor: Vozim HR / Foto: Auto Express, Rimac

Rimac najavio serijski C_Two -“Želimo biti ultimativna adresa za električne automobile visokih performansi,” izjavio je u razgovoru s Jamesom Brodiem za britanski automobilski tjednik AutoExpress početkom siječnja naš Mate Rimac, i dodao “Ne samo s vlastitim automobilima, nego i s komponentama koje će drugim ljudima pomoći da naprave sjajne automobile.”

Tvrtka je sad stara 10 godina, ali u tom je razdoblju proizvela jedva dovoljno automobila da ih se nabroji na prste jedne ruke, piše dalje AutoExpress. Uz to što su na naslovnice došli s vijestima o ulaganju proizvođača kao što su Porsche i Hyundai, kao i sporazumima o ustupanju tehnologije s Aston Martinom, Rimac je upravo potpisao i ugovor s trgovcem luksuznim automobilima HR Owenom o prodaji svojih automobila u novom salonu u Hertfordshireu, a prvi se primjerci Rimca na cesti očekuju tijekom 2021.

  

Tvrtkin drugi model, i ujedno prvi serijski automobil, C_Two je u završoj fazi razvoja prije svjetske premijere u Ženevi u ožujku, a Mate planira povećati proizvodnju na 50 primjeraka godišnje tijekom tri godine, tvrdi AutoExpress.

 

Rimac najavio serijski C_Two

“Mi smo prije svega tehnološka, a tek onda automobilska tvrtke,” rekao je Mate. “Većina potonjih očekuje od dobavljača da razviju tehnologiju za njih. A sve te tvrtke nisu pokrenute u garaži, nego su ih pokrenuli kineski milijarderi.”


Rimac kaže ne SUV-ovima Rimac C_Two prototip Rimac C_Two


“Namjerno ne želimo proizvoditi puno automobila, radije ulažemo u razvoj komponenti,” objasnio je naglasivši da je tanka linija između proizvodnje vlastitog automobila i pobune tehnoloških partnera.” Jedan od joint-venturea je s Porscheom. Rimac ga opisuje kao “najboljeg mogućeg partnera,” a odluka njemačkog proizvođača da kupi 15,5 posto udjela najbolja je potvrda vrijednosti Rimčeve tvrtke do danas, piše AutoExpress.

“Nadamo se da ćemo uz pomoć Porschea iz maloserijskog proizvođača izrasti u jednog od vodećih dobavljača u autoindustriji. Radimo na tehnologiji koja još uopće nije dostupna na tržištu – dosad još niste ni čuli za te stvari. Porsche je razvio Taycan prije nego li se povezao s nama, ali imamo gomilu novih stvari koje dolaze,” objasnio je Rimac.

Spomenuo je Rimac, čija je baza u Svetoj Nedjelji kraj Zagreba, a ima i malu tvornicu u Kini, da namjerava otvoriti mali inženjerski ured u Dolini motorsporta, između Oxfordshirea i West Midlandsa u Velikoj Britaniji. “Počet ćemo skromno, pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti, u početku sa 20 do 30 ljudi.”

“U Hrvatskoj smo ispraznili bazen ljudi. Tamo uopće nije bilo autoindustrije, stvorili smo svoj vlastiti bazen, a nije lako osposobiti sasvim nove ljude za rad. U Velikoj Britaniji možemo dobiti iskustvo, i čini mi se da imate najbolji bazen talentiranih ljudi za autoindustriju u cijelom svijetu – to je moj osjećaj,” objasnio je Rimac.Rimac najavio serijski C_Two

Povratak na vrhpointer
Zatvori X