Pretraži
Rally Lamborghini ? Da, i to je moguće!!

Rally Lamborghini ? Da, i to je moguće!!

Objavljeno: 05/06/2019 / Autor: Petar Bondek /

Kad spomenete Lamborghini i teren NIKAD vam na pamet ne padne Urus, zar ne? Ta asocijacija je još uvijek povezana isključivo uz Rambo Lambo-LM002! No gutač benzina je dobio prinovu u 4×4 obitelji…

 

Ne baš originalna ideja

Prvo loša vijest – radi se o unikatu, stilskoj vježbi Lamborghinijevih stručnjaka, no nažalost – uopće nisu originalni! naime, prije njih je svog rally Huracána s egzoskeletom osmislio iritantni 19-godišnji Alex Choi – i nazvao ga Unicorn V3. Znatno atraktivniji uradak je tipičan primjer što se događa kad mlađarija ima previše pinke, no i mi bismo rado bili u njegovoj (financijskoj) poziciji i kupovali – concours Miure!

Ovaj službeni rally Lambo koncept nosi ime Sterrato, što bi značilo – makadam. Da, kao i sve drugo zvuči bolje na talijanskom (npr. fossa biologica – septička jama), a nudi mehaniku Huracán Eva – 640 KS i prirodno aspiriranog V10 motora, uz Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), veliki mozak samog superautomobila.

LDVI kontrolira nekoliko Sterratovih sustava poput vožnje i upravljanja preko svih kotača, upravljanje okretnim momentom i koristi predvidljivu logiku za podešavanje automobila prema predviđanju vozačevih poteza. Za razliku od ostalih bolonjez uragana, pogon ovog je više orijentiran na stražnju osovinu.

Klirens je povećan za 47 mm, što sprječava pretvorbu rally Lamba u najskuplju šumsku ralicu! To je stvorilo novi 1% za pristup i 6,5% za odlazak! Malo ali veseli! Povećan je i trag kotača – za 30 mm, a u proširenim blatobranima leže 20″ felge s hardcore terenskim gumama. Ovo je zapravo nastavak Lambovog koketiranja s rallyjem, jer je Bob Wallace već razvio dva rally Lamba – Jarama Rally 1973. i Urraco Rally 1974. – spremnih za pustinjsku zabavu. Ah taj Lambo… uvijek protiv struje!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X