Pretraži
Postalo je službeno: Saubera više nema, Kimijeva momčad se zove Alfa Romeo Racing!

Postalo je službeno: Saubera više nema, Kimijeva momčad se zove Alfa Romeo Racing!

Objavljeno: 01/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress, Lulop.com

Mnogima je sada srce na mjestu, jer smo predugo čekali da se Alfa Romeo 100% vrati u F1 – sa svojim imenom.Da, Sauber je nakon Brawn GP-a još jedna momčad koja je prepustila svoje ime (i muke) velikim dečkima, no ovaj je potez bio očekivan. Za razliku od Brawna, naglašeno je da „vlasništvo i management  ostaje nepromijenjeno i nezavisno“, što zvuči odlično.

Sauber je u F1 još od 1993., četiri godine je bio rebrandiran kao BMW –Sauber, a Alfa Romeo je naravno jedna od institucija s kojima je počela F1, a naslovi iz 1950. i 1951. (Nino Farina i Juan Manuel Fangio) to samo potvrđuju.Prvi povratak Alfe u F1 se dogodio u periodu 1979. – 1985. s umjernim uspjehom u Brabhamu krajem sedamdesetih. Pošto je sada Alfa Romeo Team i (službeno) Ferrarijeva B momčad ne možemo dočekati početak sezone sa bivšim Ferrarijevim prvakom Kimijem i uzornim studentom Ferrarijeve Akademije (FDA) Antoniom Giovinazzijem, koji ulaze u ekskluzivni klub tvorničkih vozača Alfe Romeo; Farina, Fangio, Andretti i Patrese dobivaju fino društvo!

Umalo zaboravih Enza Ferrarija i Tazija Nuvolarija!Nitko ne može dočekati finalni dizajn bolida i već se špekulira da će ove sezone Alfa biti crvenija od Ferrarija radi naglašene Mission WinNow (čitaj: MARLBORO)inicijative od strane Phillipa Morrisa, no ove godine ni Alfa Romeo ne treba strahovati od dolaska novih sponzora – Kimi je magnet za oglašivače, a od trenutka Kimijevog potpisa u Monzi klikovi na Sauberovim/sada Alfinim sadržajima ne prestaju.

Još kad bi se ugurali oko Renaulta i Force Indije u borbu za podije, nitko sretniji od nas! Cuore Sportivo je cuore sportivo
Pogledaj galeriju

Alfa Romeo Racing

Povratak na vrhpointer
Zatvori X