Pretraži
Porsche Cayman M318i – zašto, o zašto ?

Porsche Cayman M318i – zašto, o zašto ?

Objavljeno: 21/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW / Reddit

Netko je nekada davno nekom nepoznatom prilikom izjavio da Nijemci nemaju smisla za humor, da im je humor krut i pragmatičan što im je ujedno i životni moto. Tko god da je to prvi rekao, primjenit ćemo na njega onu staru narodnu – „Pisalo je i na plotu…“

Krenimo redom, od neslužbene definicije trola što će uvelike svima koji ovo čitaju pomoći da bolje razumiju ideju koja se nalazi iza neočekivanog partnerstva između BMW-a i Porschea. Prema „Urban Dictionaryu“ trol je osoba koja na suptilan i prikriven način uvjerava druge ljude da naprave nešto, misleći da pritom čine nešto sasvim drugo ili korisno. Ključan element je da namjera trola ostane prikrivena te da žrtva pri tome nije svjesna situacije.

Čini se da je vlasnik ovoga Caymana dobro savladao umijeće trolanja i prenio ga iz svijeta Interneta gdje se najčešće manifestira u surovu stvarnost gradskog prometa. Šaleći se na račun brojnih vlasnika BMW-a, za koje i sami znamo da štuju izvjesnu „M“ značku poput božanstva, vlasnik ovog Caymana je višestruko „spustio“ foru obožavateljima najpoznatijeg Bavarca.


lažni BMW M Porsche

lažni BMW M Porsche


Porsche Cayman je fantastičan vozački automobil. Možda nema snagu Bugattija ili dramatičnu prisutnost Ferrarija ali karaktera mu svakako ne nedostaje. Poput najboljeg prijatelja, samo ovaj put u vožnji, uvijek je tu za vas, nezamjenjivo zabavan ali jednako tako predvidljiv i uravnoteženog karaktera. Sve to su i karakteristike automobila kakvog svatko voli voziti.

BMW-ova „M“ značka iza koje stoji uveličani Motorsport odjel, trebala bi razlikovati i isticati sportske i vozačke BMW-e od onih običnih modela (sorry BMW ekipa, postoje i obični BMW-i). Negacija je zeznuta stvar a upravo na tu kartu je igrao ovaj Cayman koji pokazuje svoj sarkazam prema svima onima koji uz običnu modelsku oznaku na svom BMW-u vole dodati i veliko slovo „M“. Priznajte, koliko ste takvih vidjeli do sada.

Bit ćemo fer pa ćemo reći da ljubitelji BMW-a nisu jedini krivci za nesrazmjer u oznakama na automobilu i onoga što taj automobil krije ispod haube i na ostalim ključnim mjestima. Ima tu puno vozača Mercedesa koji vole lijepiti AMG oznaku gdje god pronađu mjesta na karoseriji, a sve češće možemo vidjeti i vlasnike drugih, manje prestižnih marki automobila koji posežu za kojekakvim S-line, R-line, GTI i ostalim sportskim oznakama, skrivajući pritom ulazne modele dizelaša i benzinaca.


Pogledaj galeriju


lažni BMW M Porsche

Povratak na vrhpointer
Zatvori X