Pretraži
Počinje pustinjsko ludilo dugo 5.000 km i deset dana; danas se vozi prva etapa rallyja Dakar 2019 !

Počinje pustinjsko ludilo dugo 5.000 km i deset dana; danas se vozi prva etapa rallyja Dakar 2019 !

Objavljeno: 07/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: Red Bull Content Pool, ASO, Husqvarna, HRC Video; YouTube, Motorsport Toyota ZA

Dakar 2019 :Na redu je 11. edicija južnoameričkog Dakara, a započinje danas sa 84 km dugim brzincem između Lime i Pisca. Naslov među automobilima brani veteran Carlos „El Matador“ Sainz koji i dalje vozi  jednog od dva favorita – MINI John Cooper Works Buggyja.

Istu pilu na raspolaganju imaju dva bivša pobjednika na dva i četiri kotača  – Cyril Despres i Stéphane Peterhansel (13 pobjeda!), pa se troboj za naslov već zahuktava.No, žuri se još jednom Francuzu – Sébastienu Loebu sa svojim vjernim navigatorom Danielom Elenom u privatnom Red Bull Peugeotu 3008DKR, koji ima u planu što prije osvojiti Dakar i istog dana odletjeti prema Monte Carlu gdje će debitirati za tvornički WRC Hyundai.

Tko još prijeti? Drugi favorit –to je uvijek Toyota Gazoo Racing South Africa, koja sa s nezaustavljivim Hiluxima u rukama Nassera Al-Attiyaha i Giniela de Villiersa najavljuje poboljšanje prošlogodišnjeg rezultata (napomena: bili su drugi i treći 2018.).

Iako su po imenima slabiji od MINI Dream Teama ništa neće opravdati izostanak naslova za Toyotu nakon povlačenja tvorničkog Peugeota!Na dva kotača će se vjerojatno voditi borba između branitelja naslova Matthiasa Walknera, Tobyja Pricea i Sama Sunderlanda na KTM 450 RALLY-jima, no tu su i Monster Energy Honda Team, te Rockstar Energy Husqvarna…sve je moguće.Veliki dečki u kamionima će hvatati Eduarda Nikolajeva i njegov nevjerojatni Kamaz;  Iveco, Renault i Tatra nemogu dočekati prvi Kamazov kiks, ali kako stvari stoje, mogli bi se načekati! Rezime; 541 natjecatelj i 334 vozila kreću po slavu; 137 motocikala, 26 quadova, 130 automobila i 41 kamion…a mi im svima želimo miroljubive dine i izdržljivu mehaniku!

Pogledaj galeriju

Dakar 2019

Povratak na vrhpointer
Zatvori X