Pretraži
Novi BMW M4 ulovljen pod teškom „šminkom“. Svejedno se naziru ogromni „bubrezi“.

Novi BMW M4 ulovljen pod teškom „šminkom“. Svejedno se naziru ogromni „bubrezi“.

Objavljeno: 07/12/2019 / Autor: Mihael / Foto: autoblog.com

Na salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, BMW je predstavio i prikazao svijetu svoj Concept 4. Bila je to riječ o konceptnom automobilu koji prikazuje dizajnerska rješenja kakva ćemo imati prilike vidjeti na proizvodnoj verziji BMW-a M4. Ukoliko ste imali priliku vidjeti prednju masku, popularne bubrege na novoj seriji 7 ili velikom SUV-u X7, onda ste upoznati sa novim trendovima u BMW-u, a to su velikim jako veliki legendarni bubrezi.

Gledajući ove fotografije prototipne M4-ke, možemo biti sigurni da će i novi M4 imati predimenzionirane otvore na prednjoj maski. Zapravo, ono što nam ukazuje da će otovori na prednjoj maski biti veliki jest oblik koji se ukazuje od donjeg dijela i nastavlja se prema gore. Jasno je da se tu radi o velikom otvoru za zrak koji se proteže od donjeg dijela prednje maske pa ide prema haubi motora.

  

Također, samo jedna strana teške kamuflaže koja prekriva usisne otvore od milja zvane bubrezima seže niže prema dnu. Moguće da se radi o varci kojom nam BMW pokušava dati krivi trag, ali isto tako je moguće da se radi o proširenom otovru za hlađenje motora kojem se samo na toj jednoj strani u donjem dijelu nalazi neki usisni element. Prisjetimo se samo asimetričnog dizajna E46 M3 CSL-a koji je samo na jednoj strani prednje maske imao otvor za hlađenje.


novi BMW M4 prve slike

novi BMW M4 prve slike

novi BMW M4 prve slike


Pogledamo li dizajn automobila iz profila, unatoč kamuflaži možemo primjetiti jasne razlike između buduće M4-ke i još uvijek aktualnog modela koji je na zalasku svoje karijere. Niža linija prozora kod novog modela daje novom automobilu tečniji dizajn koji naoko djeluje sportskije. Sportski pragovi također pomažu izražavanju sportskog karaktera a cijeli automobil probližavaju tlu.

Iz pogonskog aspekta, očekuje se da ispod poklopca motora novi M4 kao i M3 udome 3.0-litreni biturbo redni „šestak“ koji smo do sada imali prilike upoznati kod sportskih SUV-ova X3 M i X4 M.


Pogledaj galeriju


novi BMW M4 prve slike

Povratak na vrhpointer
Zatvori X