Pretraži
Nova Škoda Octavia – paparazzi uslikali unutrašnjost. Ima novi volan i veliki ekran!

Nova Škoda Octavia – paparazzi uslikali unutrašnjost. Ima novi volan i veliki ekran!

Objavljeno: 14/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: auto.cz

Četvrta generacija Škode Octavije na redu je za svoj izlazak na modnu pistu. Očekuje se da do kraja godine bude službeno predstavljena javnosti ali već sada imamo vrlo dobru i točnu predodžbu o tome kako će izgledati unutrašnjost najpopularnijeg Škodinog automobila.

Škoda je u visokom stupnju pripreme za novu Octaviju a kamuflirani prototipni automobili već se neko vrijeme mogu vidjeti u blizini grada Mlada Boleslav gdje je sjedište češkog proizvođača automobila. Tamošnja tvornica već je u procesu proizvodnje pretproizvodnih primjeraka automobila a upravo jedan takav se našao u bilizini znatiželjnih objektiva automobilskih paparazza.

Slike pokazuju unutrašnjost nove Škode Octavije a ono što nam najviše upada u oči jest potpuno novi volan i veliki ekran namijenjen za multimediju i infotainmanet za koji inspiraciju vuče iz konceptnog Visiona X. Iza volana se nalazi instrumentna ploča u digitalnom formatu za što pretpostavljamo da će spadati u dodatnu opremu.


nova Škoda Octavia kabina

nova Škoda Octavia kabina

nova Škoda Octavia kabina


Središnja konzola podsjeća na onu iz Scale pa tako imamo samostojeći središnje smješten ekran za multimediju tik iznad otovra za ventilaciju i klimu. Između njih se su se smjestile tipke za upravljanje određenim funkcijama automobila, međutim kao i kod luksuznijeg rođaka Audija, tako i nova Octavia neće imati komande za klimu u formi namjenskih tipki već ćemo se za to trebati koristiti multimedijalnim ekranom. To nam se osobito ne sviđa jer upravljanje klimom bi rebalo biti intuitivno i taktilno što nije moguće preko ekrana na dodir.

Izvana, nova Octavija neće imati podijeljena prednja svjetla poput aktualnog modela već će se poslužiti estetskim rješenjima iz Scale. Cijeli automobil bi trebao biti napravljen na unaprijeđenoj verziji MQB platforme koju će nova Octavija dijeliti sa tradicionalno najpopularnijim automobilom u Europi, VW Golfom osme generacije. U formi karavana i limuzine s pet vrata, Octavija bi trebala doći do kraja godine iako u prodaju kreće tek 2020. godine.


Pogledaj galeriju


nova Škoda Octavia kabina

Povratak na vrhpointer
Zatvori X