Pretraži
Nesuglasice oko budžeta: Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1

Nesuglasice oko budžeta: Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1

Objavljeno: 29/04/2020 / Autor: Tin / Foto: Ferrari

Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1 – Sezona 2020. godine u Formuli 1 je trebala biti vrlo zanimljiva. Osim što se prošle sezone pokazalo da ne treba imati najbrži bolid za osvojiti mjesto na postolju, za ovu sezonu pripremile su se i nove regulacije, koje bi još dodatno istaknule brojne druge vozače. No tik prije početka sezone, dogodila se pandemija virusom COVID-19.

Brojne utrke su otkazane, a planovi za ovu sezonu se redovito mijenjaju. Tako se očekuje da će utrkivanje započeti na ljeto, a sezona bi mogla potrajati čak do kraja studenog. No to nisu jedine promjene. Upravni odbor F1 spominje novo ograničavanje troškova za timove, od kojih bi zapravo najviše patili oni najsnažniji.


Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1


Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto prije nekoliko dana je rekao za The Guardian da bi Ferrari mogao razmisliti o svojoj budućnosti u tom sportu, ako ponovno dođe do smanjenja budžeta. „To se jednostavno ne može postići bez značajnijeg žrtvovanja, posebno u pogledu naših ljudskih resursa“, rekao je Binotto.

Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1

Ferrari je jedina momčad koja se natječe u Formuli 1 od samih početaka 1950. godine, pa je jasno da bi došlo do velike greške ako bi se isti povukao iz sporta. „Ako bi budžet išao još niže, ne bismo htjeli biti izloženi situaciji da moramo razmotriti druge daljnje mogućnosti raspoređivanja našeg trkaćeg DNK“, izjavio je Binotto te tako dao naznaku da Ferrari ozbiljno razmišlja o napuštanju.

Formula 1 funkcionira u različitim zemljama diljem svijeta, a prilagođava se njihovim zakonima i njihovom načinu rada. Stoga stručnjaci smatraju da nije tako jednostavno samo odjednom napraviti strukturalne promjene i rezati troškove gdje stignu.Talijanski proizvođač je ubrzo nakon intervjua napravio službeno priopćenje kojim iznosi da Mattia nikad nije rekao kako će Ferrari napustiti Formulu 1. No svakako se moramo složiti s jednom njegovom izjavom:

„F1 mora biti vrhunac automobilističkog sporta u smislu tehnologije i performansi. Mora biti atraktivan za proizvođače automobila i sponzore koji se žele povezati s ovom najprestižnijom kategorijom. Ako se pretjerano ograniče troškovi, stvara se rizik da se značajno smanji razina ugleda i atrakcije ovog sporta“.Ferrari bi se mogao povući iz Formule 1

Povratak na vrhpointer
Zatvori X