Pretraži
Citroenova WRC posada Lappi/Ferm brutalno i bez milosti isprobala novi Berlingo na rally poligonu

Citroenova WRC posada Lappi/Ferm brutalno i bez milosti isprobala novi Berlingo na rally poligonu

Objavljeno: 23/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Neki dostavnjaci prolaze WRC torturu na dnevnoj bazi...

WRC Berlingo : Nije neka tajna da je Citroën Berlingo stvarno izuzetan automobil, no što kad ga tvornička posada Citroën Rally Teama odvede izvan asfalta?

Da li bi Vi dali ključeve svog Berlinga ovim frajerima? Da, pomalo zvuči kao poznata Mercedesova reklama sa Schumacherom, Kreutzpointnerom i Wendlingerom iz 1989., ali nema veze – samo rijetki se sjećaju!

Posada Esapekka Lappi/Janne Ferm je ravno s finskog WRC podija dojurila u Langley Park Rally School s novim Berlingom da mu malo “vadi dušu” i isproba Citroën Advanced Comfort® .

 

IVOY 2019. spreman za Ouninpohju i WRCargo Cup?

Berlingo naravno nije C3 WRC, no od današnjih dostavnjaka se i očekuje da se susreću s nepoznatim okolnostima na dnevnoj bazi, a kad je već dobio nagradu International Van of the Year 2019.

Radnički dostavnjak s WRC vinilima je maksimalno iskoristio povećani klirens (+30 mm) i zaštitu podvozja, uz Grip Control® s Hill Descent Assist-om te Mud & Snow gumama, znatno prikladnijima za rally makadam.

Lappi, tvornički vozač Citroën Total WRT-a je uputio mnogo komplimenata u smjeru Berlinga/svog poslodavca poput svakog dobrog zaposlenika, a nakon epizode s Berlingom kreće u lov s Fermom po treći podij sezone.

 

Možda bi FIA trebala organizirati neki rally Cup dostavnjaka s prednjim pogonom – prostor za reklame bi bio izdašan, a i TV reklame bi izgledale znatno zanimljivije!

 

Malo skupog ovjesa, mrvicu šire felge, pokoji spojler i kavez, aparat za gašenje požara – i to je to! Zamislite samo obračune Caddyja, Berlinga, Doblòa i Citana u teretnim izvedbama na rally etapama!

 

Pogledaj galeriju

WRC Berlingo

Povratak na vrhpointer
Zatvori X