Pretraži
Može li se driftati električnim autima? Ken Block je dao odgovor na prekrasan način

Može li se driftati električnim autima? Ken Block je dao odgovor na prekrasan način

Objavljeno: 28/07/2020 / Autor: Tin / Foto: Ken Block/YouTube

Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E – Kad je Ford predstavio novi električni Mustang Mach-E, skoro svi zanesenjaci automobilima su postali ljutiti jer se na ovakvome automobilu koristi legendarno ime Mustang. No američki proizvođač je nedavno prototipom pokazao da električni automobili ne moraju biti dosadni.

Predstavljen je prototip Mach-E 1400, a riječ je o ludom električnom konceptu koji ima čak sedam elektromotora i, kao što to samo ime kaže, čak 1400 konjskih snaga. Tu je naravno i cijeli prošireni body-kit automobila te spojler veličine poput onih na jurilicama za utrke Le Mansa.

Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E

Ova ludost na četiri kotača doslovno je predstavljena za potrebe Nascara ili „profesionalno“ paljenje guma, a njegove mogućnosti sada je pokazao i legendarni Ken Block. Ovaj reli vozač svakako ima najviše iskustva s najluđim preradama automobila, ali za Mach-E 1400 i sam tvrdi da ga je posve šokirao.


Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E

Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E

Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E


U videouratku je vidljivo kako je prvotno bio začuđen nevjerojatnim ubrzanjem i instantnim osjetom okretnoga momenta, a onda je došao trenutak da pokuša driftati. Na prvu je možda to išlo malo teže s obzirom na to da je riječ o potpuno drugačijem automobilu nego što je navikao, ali s vremenom postaje sve lakše i lakše.

„Želim se malo poigrati s kontrolom papučice gasa, ali kalibracija moga mozga s time na ovom automobilu je ravna nula“, izjavio je Block. Osim toga, relijaš navodi da mu je iznimno čudno driftati bez standardnog zvuka, ali da ga opet čudi koliko se zapravo čuje električni automobil.Bez obzira na sve te pojedinosti, Ken Block je svakako uspio izvući ono najbolje iz novog električnog automobila, a i same gume su nestale za čas. Iako je Mach-E električni automobil, ovo je čisti pokazatelj da i u njima leži budućnost auto-moto sporta.

S obzirom na to da je Mach-E 1600 razvijan u suradnji Forda Performancea i tuning tvrtke RTR Vehicles, malo je vjerojatno da će isti doživjeti serijsku proizvodnju. No za driftere i profesionalne vozače će vjerojatno uvijek postojati način da ugrabe svoj primjerak.


Pogledaj galeriju


Ken Block driftao novim Mustangom Mach-E

Povratak na vrhpointer
Zatvori X