Pretraži
Moto GP VN Španjolske : Loša procjena Lorenza uzrokovala tragediju za Ducati, Doviziosa i Pedrosu

Moto GP VN Španjolske : Loša procjena Lorenza uzrokovala tragediju za Ducati, Doviziosa i Pedrosu

Objavljeno: 06/05/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Yamaha MotoGP Media, Ducati Media, HRC, Suzuki Racing, Pramac Racing

Da ti srce pukne…ovaj kardiološki uvod u text je možda najbolji objektivni opis utrke na Circuit of Jerez – Angel Nieto . Kad je Jerez u  pitanju, uvijek netko mora biti tragičar, a ovaj puta ih je bilo nekoliko!

Uglavnom, Crutchlow je slabije startao i dopustio Lorenzu i Pedrosi lagodne prve krugove, dok je iza njih MM93 aka Marquez već brusio očnjake. Dva pada prije nedjelje je Marquezov prošlogodišnji prosjek, drago nam je da se vraća u subotnju epileptičnu formu (dok god je živ&zdrav). Prvi je prednji kraj izgubio Rins nakon dva kruga, što je vrlo loše pred sezonu potpisivanja ugovora! Cruchlow, (vodeći u poretku prije dva GP) je ponovio scenarij iz Austina; od gubitka prednjeg kraja ga više boli samo gubitak bodova.

Na šljunak uzrokovan njegovim padom je naišao Marquez, ali ni obilno proklizavanje i drapanje svih desnih slidera nije oborilo žilavog Španjolca iz vodstva.Nakon što je prošao Lorenza unio je nemir u vlasnika broja 99 koji je shvatio da mu je najveća prijetnja brzo nadolazeći kolega DesmoDovi.Prazna glava u „Suhoj vreći“

Nakon prelaska Pedrose DesmoDovi je osam krugova prije kraja pokušao na banzai-kočenju pred Dry sackom proći Lorenza a, no zaboravio je na Sepang prošle godine i apsolutnu odlučnost JLo-a da mu “pomogne” u osvajanju naslova. Danas je opet zatvorio vrata Doviju i naglo se odlučio na povratak na trkaću putanju – na kojoj se već nalazio nesretni „I Believe I can Fly“ Dani. Tragedija u Dry Sacku? Naravno, Lorenzo se zabio u Pedrosu, odbio u Dovija, Dani se opet katapultirao…i dvije stepenice podija su ekspresno počišćene. Samo se nadamo da su Danijevi šavovi na ruci izdržali…za razliku od Dovijevih živaca!

Uz gestikulaciju i vrištanje Dovija u smjeru Ducatijevog nepromišljenog tragičara s Majorce, ton je bio nepotreban. Jorge Lorenzo Guerrero je uništio Dovijevu sezonu, i bolje mu je da traži izlaznu klauzulu u ugovoru. Ostali? Yamaha je u problemima; peto mjesto Rossija i sedmo za Viñalesa je ukratko katastrofa. Pogotovo jer se radi o omiljenoj Rossijevoj stazi. Podij su popunili Zarco i Iannone.POZ      #          VOZAČ              RAZMAK

1          93        M. MARQUEZ    41:39.678

2          5          J. ZARCO           +5.241

3          29        A. IANNONE      +8.214

4          9          D. PETRUCCI     +8.617

5          46        V. ROSSI           +8.743

6          43        J. MILLER          +9.768

7          25        M. VIÑALES       +13.543

8          19        A. BAUTISTA      +14.076

9          21        F. MORBIDELLI  +16.822

10        36        M. KALLIO        +19.405


Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X