Pretraži
Mostarac preduhitrio Teslu: Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka

Mostarac preduhitrio Teslu: Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka

Objavljeno: 10/09/2020 / Autor: Tin / Foto: YouTube

Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka – Tesla je krajem prošle godine šokirao svijet predstavivši neuništivi pick-up Cybertruck. Skoro svi su očekivali da će američki proizvođač predstaviti neku vrstu terenskog vozila, ali nitko nije očekivao da će to biti automobil koji izgleda kao da je izašao s filmskog seta apokaliptičnog filma.

Začudo, Cybertruck je toliko očarao određene kupce da je do kraja veljače već rezervirano preko pola milijuna primjeraka. Međutim, Tesla ima mnogo problema jer njihovi inženjeri još uvijek ne znaju kako bi uopće takav automobil masovno proizveli.

Stoga uopće nije niti poznato kad bi prvi serijski primjerci mogli ugledati svjetlo dana, ali je ponekim obožavateljima potaknuta mašta da se naprave replike dok se čeka pravi tvornički primjerak. Već smo vidjeli nekoliko lošijih replika koje stižu iz Rusije, ali sada je pokazana jedna znatno bolja replika koja dolazi upravo iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.


Tesla Cybertruck iz Mostara

Tesla Cybertruck iz Mostara

Tesla Cybertruck iz Mostara


Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka

Naime, vlasnik tvrtke Stark Solutions, Igor Krezić, odlučio je zadati svojim IT stručnjacima i inženjerima zadatak da na osnovi Forda Raptora F-150 izrade što bolju repliku Tesle Cybertrucka. Iako je ovaj veliki projekt trebao biti gotov za samo četiri mjeseca, kriza s korona virusom malo je usporila stručnjake pa je veliki pick-up završen za osam mjeseci.

No svakako se može reći da je projekt uspješno završen jer je ova replika iznimno slična originalnom konceptu Cybertrucka, a već se i vozi diljem Mostara. Dizajn karoserije i unutrašnjosti je vrlo sličan, ali jedina razlika se nalazi u pogonu – ovu repliku pokreće benzinski motor umjesto električnog kao u originalu.Mario Ćorić, direktor spomenute tvrtke, navodi kako svaka vožnja hercegovačkim ulicama privlači veliku pažnju, a za Global News je i izjavio da su svi gledali u čudu što to vozi ulicama. „Pola ih je mislilo da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju što je Cybertruck“, dodaje.

Iako je ova replika već gotova i odlično se vozi, tek sada kreću prave borbe jer se vozilo mora atestirati i registrirati za legalnu vožnju. Ćorić dodaje kako su se kao veliki problem pokazali oštri rubovi vozila jer su isti zabranjeni u BiH, iako bi tako Cybertruck trebao dolaziti u originalu.

Stoga ovoj odličnoj ekipi iz Mostara želimo puno sreće jer je ovo trenutno jedna od najboljih replika Cybertrucka u svijetu.


Pogledaj galeriju


Diljem BiH već se vozi replika Cybertrucka

Povratak na vrhpointer
Zatvori X