Pretraži
Mazda3 TCR : da li je KODO ljepotica sa spojlerima Miss Svijeta među trkaćim automobilima?

Mazda3 TCR : da li je KODO ljepotica sa spojlerima Miss Svijeta među trkaćim automobilima?

Objavljeno: 02/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress

Mazda3 TCR : Omiljena trkaća Mazda? Da razmislim …787B ( 1991.),  Mazda RX7 Grupe B s 13B motorom (1985.) ili 323 GTR 4WD (1992.) ? U taj izbor je od danas naglo uletjela još jedna napeta kandidatkinja, ravno iz Sjeverne Amerike!

Još sam u dilemi koji je dio ove Mazde3 najpovoljniji za wallpaper. TCR klasa je puna ljepotana i ljepotica, od Golfa do Cupre, ali od danas oni mogu samo do lente prve pratilje.

 

Mazda3 TCR : Spremna za 36 TCR globalnih prvenstava!

Mazdu3 TCR je predstavila Mazda North America, kao rješenje za gomilu klasa u kojoj se ovaj predivni kodo hatchback može natjecati. Mazda Design America iz Irvinea je odradila vjerojatno najbolji posao godine, dok je mehaniku i sve najkompliciranije poslove na sebe preuzela tvrtka Long Road Racing, tvorci Global Mazda MX-5 Cup-a. Iskustvo je očito – ovo je automobil koji je homologiran za 36 globalnih TCR natjecanja. Bolje ne može!

Ova ljepotica će debitirati na  2020 IMSA Michelin Pilot Challengeu, četverosatnoj utrci na legendarnom Daytona Speedwayu. Znam da jedva čekate brojke, i potpuno ste u pravu – da ne duljimo: turbo 4c motor ima 350 KS i poluautomatski mjenjač s polugicama iza volana, baš kao što bi trebao imati svaki automobil na svijetu, trkaći ili ne…Opaku turbo Mazdu3 nismo vidjeli od fantastične MPS-ice, jedne od najboljih hatchbackova ikad proizvedenih…

Ukoliko Vam utrkivanje u najljepšem svjetskom hatchbacku nije dovoljna nagrada, priča se i nekim školarinama za najbolje – Mazda zna nešto što naša nepismena politička elita koja guta samoglasnike nikako ne može shvatiti –  da je uvijek najpametnije investirati -u mladost. Zato djeco, bacite te nehumano teške torbe i uhvatite se – volana!

 

Turbo motor s 350 KS? Kada cestovna MPS inačica stiže u EU?

 

 

Pogledaj galeriju

Mazda3 TCR

Povratak na vrhpointer
Zatvori X