Pretraži
Mazda 3 proglašena je ženskim automobilom 2019 godine

Mazda 3 proglašena je ženskim automobilom 2019 godine

Objavljeno: 20/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Mazda

Mazda 3 osvojila je titulu ženskog automobila 2019. godine u svijetu. Proglašenje se održalo na međunarodnom salonu automobila u Dubaiju proteklog vikenda. Mazda je zahvaljujući svojoj svestranosti pored glavne nagrade automobila godine osvojila prvo mjesto u konkurenciji kao ženski obiteljski automobil godine.

Kompaktna Mazda 3 je na svome putu do vrha morala potući skupocjenu konkurenciju renomiranih proizvođača sa premium značkama. Našli su se tu trendseterski električni automobili poput Tesle Model 3 i Audija e-tron ali i zlatnog standarda među kompaktnim poslovinim limuzinama, BMW-a serije 3.Glasovanje o svim automobilima u konkurenciji provodila je komisija u kojoj su bile samo žene i to njih 30. Automobili su se ocjenjivali prema različitim kriterijima u koje su tako ulazili oni estetske naravi poput izgleda automobila, njegovog dizajna kako karoserijski tako i u kabini.


Mazda 3 ženski automobil 2019. godine

Mazda 3 ženski automobil 2019. godine

Mazda 3 ženski automobil 2019. godine


Sigurnost i praktičnost također su bili na vrhu ljestvice kriterija a nezaobilazan je bio i ekološki faktor, odnosno prihvatljivost automobila prema njegovim svojstvima u pogledu utjecaja na okoliš. Omjer „uloženo – dobiveno“ također je utjecao na poželjnost svakog automobila.

U tom pogledu, s obzirom na konvencionalni pogonski sustav Mazde 3, uspređujemo li ju s novim električnim automobilima poput Modela 3 i e-trona, kompaktni Japanac svakako nudi puno toga za znatno nižu cijenu. Na izboru ženskog automobila godine bilo je još nekoliko kategorija koje su iznijele zanimljive pobjednike.

Titulu ženskog luksuznog automobila 2019. godine odnio je BMW serije 8 dok je Porsche 911 proglašen za najbolji sportski automobil prema izboru 30 žena članova komisije. Globalno popularnu kategoriju SUV-ova i crossovera pokorio je Range Rover Evoque. Gradski automobil godine prema izboru žena, postala je Kia XCeed, kompaktni crossover iz Južne Koreje a Kia je uspjela ugrabiti i titulu „zelenog“ automobila godine sa modelom Soul EV.


Pogledaj galeriju


Mazda 3 ženski automobil 2019. godine

Povratak na vrhpointer
Zatvori X