Pretraži
Marchi Mobile eleMMent Palazzo je najskuplji kamper-cestovna jahta na svijetu

Marchi Mobile eleMMent Palazzo je najskuplji kamper-cestovna jahta na svijetu

Objavljeno: 20/06/2020 / Autor: Mihael / Foto: Marchi Mobile

Marchi Mobile kamper – Ljeto se približava opasnom brzinom i ako se ne možete odlučiti gdje je ovoga ljeta najbolje provesti godišnji odmor, Marchi Mobile možda ima odgovor za vas. Čemu se ograničiti na jednu destinaciju, kada bilo gdje da se vozite ili nalazite možete uživati u luksuzu ladanjske vile ili luksuzne jahte, ovisi kako vam se više sviđa.

Poželjno je pri tome da pri ruci imate imate oko tri milijuna Eura od regresa, kada već pričamo o godišnjem odmoru. Marchi Mobile je austrijska tvrtka koja se bavi proizvodnjom luksuznih, nazovimo „kampera“ već dulje vrijeme. Luksuzni kamperi, bolje rečeno, jahte na kotačima su im specijalnost. Postali su poznati široj javnosti prije nekoliko godina kada su proizveli ono što i dan danas smatramo najskupljim kamperom na svijetu.

Ime mu je eleMMent Palazzo i proteže se na dvije etaže. Ukupna duljina ovog vozila je 13.7 metara a pri tome nudi 68 metara kvadratnih prostora za stanovanje. Standardna širina vozila je 2.55 metara i tada je spreman za vožnju. Kada se odlučite negdje smjestiti, Palazzo omogućuje dva zasebna proširenja koja se otvaraju samo pritiskom na tipku.


Marchi Mobile kamper

Marchi Mobile kamper

Marchi Mobile kamper


 

Marchi Mobile kamper

Prvo proširenje se zove Sky Lounge i otvara krovnu terasu ovog gorostasa koji u tom slučaju mjeri čak šest metara visine, što je dva metra više od standardnih četiri metra kada je Sky Lounge zatvoren. Osim Sky Loungea, Palazzo ima i bočno proširenje u vidu dodatne sobe koje se postiže također pritiskom na tipku. U tom slučaju Palazzo povećava svoje dimenzije u širinu koja raste na pet metara. Naravno, u tom stanju Palazzo može jedino biti vila na kotačima, a da bi se putovanje nastavilo, potrebno je malo uvući „trbuh“.

Tehnički gledano, Marchi Mobile eleMMent Palazzo je vozilo temeljeno na šasiji Volvo kamiona kojeg pokreće redni 6-cilindarski motor sa izdašnih 600 KS. Palazzo je težak pravih kamionskih 28 tona, što ga ne čini nimalo lakim za vožnju uako se Marchi Mobile potrudio poboljšati njegove vozne karakteristike do maksimuma.


Pogledaj galeriju


Marchi Mobile kamper

Povratak na vrhpointer
Zatvori X