Pretraži
M. Schumacher uskoro potpisuje za Ferrari ? M. kao Mick (ne Michael), ali opet zvuči fantastično!

M. Schumacher uskoro potpisuje za Ferrari ? M. kao Mick (ne Michael), ali opet zvuči fantastično!

Objavljeno: 17/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com, Media Daimler

Da, vrlo je vjerojatno da će M. (Mick) Schumacher postati član Ferrari Driver Academy (FDA), nakon što je nakon osvajanja naslova u EU F3 prešao u F2. Ferrarijev glasnogovornik je nalio ulje na medijsku vatru izjavom da je „normalno da je Ferrari zainteresiran za Micka“, što su ferraristi odmah shvatili kao najavu kričavo zelene kacige u crvenom bolidu nakon odlaska Vettela.

No, iako je vrlo vjerojatno da će doći do tog potpisa, u FDA je strašna konkurencija, a Schumacherovo ime nije jedino poznato;  tu su Giuliano Alesi (F2), Enzo Fittipaldi (F4), uz sjajne Antonia Fuoca (F2), Guan Yu Zhoua, Marcusa Armstronga, Calluma Ilotta (GP3), Gianluce Petecofa(F4) i Robeta Schwarzmanna. Da, tri posljednja FDA regruta u F1 su bili frendovi Jules Bianchi i Charles Leclerc te Sauberov Antonio Giovinazzi, samo da ih spomenemo!Idealni slijed događaja za Micka bi bio test Ferrarijevog bolida nakon VN Bahreina i VN Španjolske, kada mlade nade imaju priliku isprobati sve čari F1. Mick je nevjerojatno sabran dečko, i teško je da će ga novinski natpisi izbaciti iz takta jer s pritiskom uspjeha svog oca živi praktički cijeli život.

Naravno da mu je otac najveći uzor, ali s 19 godina i pred prvom sezonom u F2, posljednjom stepenicom pred ulazak u kokpit F1 a život mu odjednom postaje znatno kompliciraniji, jer će mediji početi s usporedbama i očekivanjima. Mick će voziti za Prema Racing, najbolju momčad F2, a postoji glasine o nekom ugovor koji mu jamči dva testa za Ferrari u 2019.

Ferrari ništa nije službeno objavio osim da je kontaktirao Quick Micka, ali da njegov status ostaje nepromijenjen od Abu Dhabija, kad je nakon utrke prisustvovao prvom službenom testu za 2019. Trenutačno je Quick Mick Mercedes-Benzov ambasador , pa tako stvari postaju još zanimljivije! Srebrno ili crveno? Koja je Vaša oklada?


Vrata Mercedesa mu ipak ostaju otvorena?
Pogledaj galeriju

M. Schumacher uskoro potpisuje za Ferrari

Povratak na vrhpointer
Zatvori X