Pretraži
Luda F1 sezona 2019. je počela; McLaren postao BATmobil a Williamsa sponzorira bivši zaposlenik!

Luda F1 sezona 2019. je počela; McLaren postao BATmobil a Williamsa sponzorira bivši zaposlenik!

Objavljeno: 11/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Red Bull, Lulop

Dvostruka prezantacija za 2019; u roku od samo nekoliko sati su nove bolide predstavili Scuderia Toro Rosso i Williams.Očekivanja su velika; Franz Tost se nada da  bi Alex Albon i Daniil Kvyat trebali nastaviti dobru formu STR-a iz 2018., s neočekivano pouzdanom Hondom, dok se prvak Formule 2 George Russell i veteran/povratnik Robert Kubica s novim sponzorom (ROKiT) nadaju pomaknuti Williams s posljednjeg mjesta u 2018.

Kubičin povratak nakon osam dugih rehabilitacijskih godina je možda najbolja priča prije početka same sezone, a Russell mora opravdati očekivanja. Kyyatu je pak ovo posljednja šansa da ostavi pozitivan utisak na poslodavce i osigura si STR –ov angažman i slijedeće godine.Da, primjetili ste – na Williamsu više nema Martini Racing boja, rezultati iz 2018. su jednostavno potvrdili da od produženja ugovora neće biti ništa. Pred Williamsom je sezona „biti ili ne biti“ u najboljem domaćem shekespeareovskom stilu, a za dodatnu dramatiku je kriv i novi glavni sponzor koji vizualno vuče na Petronas/Mercedes – Benz boje.!Claire i Frank su odahnuli, a ovo nije prvi put da surađuju  sa suosnivačem ROKiT-a – Jonathan Kendrick je radio na Williamsu Alana Jonesa 1978. kao Goodyearov inženjer! Nije loše za klinca koji je izbačen iz škole s 15 g.! Koliko nam je drago zbog Williamsa moramo proznati da nam je bar podjednako drago zbog – McLarena!

Dugo su najvaljivali velikog sponzora, no ni oni najlojalniji fanovi se baš nisu oznojili od nervoze – sve je zvučalo kao još jedna stepenica prema paklu začelja grida – a onda je Zak Brown objavio potpisani višegodišnji  ugovor s British American Tobaccom, bivšim vlasnikom BAR F1 Teama, koji je 1997. kupio Tyrell!BAT se vraća – sa vjerojatno sličnom inicijativom kao i Phillip Morris „Mission WinNow“, kojeg istražuju australski instrumenti zakona da opet suptilno ne sugerira gledateljima da se truju nikotinom. Iskreno, kao doživotnog  fana Schwantza i McRaea me ništa ne bi veselilo kao McLareni Sainza i Norrisa u Lucky Strike ili 555 bojama, ali budimo realni i pričekajmo tri dana do nove Macove livreje! Samo da podsjetimo, novi McLarenov tehnički direktor James Key je prebjegao iz Torro Rossa…
Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X