Pretraži
Let na Srebrnom Oblaku; prodaje se vrhunski primjerak britanskog poslijeratnog luksuza!

Let na Srebrnom Oblaku; prodaje se vrhunski primjerak britanskog poslijeratnog luksuza!

Objavljeno: 23/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

DM Historics iz Kenta na lageru ima vrhunski restauriranog Rolls-Roycea Silver Cloud II Drophead Coupea by H.J. Mulliner iz 1960., i još bolje – spreman je za prodaju!

Rolls Royce je ovim modelom najavio nova vremena, bez potrebe za unikatnim karoserijama koje su 1930-ih bile više pravilo nego iznimka među plemstvom i tipičnim kupcima Rollsa. Jednostavan i neodoljiv oblik moćne karoserije je bio mamac za sve – od navedenog plemstva do američkog kolekcionara Cadillaca, poznatijeg pod imenom Elvis Presley.

 

Svi pravi zvukovi

Silver Cloud je dobio aluminijski 6,3 litreni V8 koji je razvijao 200-ak KS i obradu kućnog carrozzeriste H.J Mullinera, koji je izradio 107 Dropheada, od kojih i ovaj – jedan od 32 primjeraka s desnim volanom.

Fantastično restauriran u originalnoj radionici nudi sve ono što volimo kod RR-a; boju srebrne školjke, rukom vučenu crvenu crtu po konturama karoserije, lakirane panele orahovog drva u interijeru i predivnu crvenu kožu interijera. Svi dijelovi kroma su obnovljeni, kao i 15″ gume s neizostavnom bijelom stijenkom. Besetz!

Ovaj sjajan primjerak ima oko 45.000 km i stvarno nudi mnogo toga što moderni superluksuzni automobili ne mogu – osjećaj pravog luksuza i unikatnosti, uz sve prave mirise i teksture. Baš poput nešto mlađeg Mercedes-Benza 600 Kompressor (1972.) pokazuje pravo lice luksuza, koji je nešto više od zbroja snage F1 i hrpe nepotrebnih gadgeta umotanih u Connolly kožu. Uostalom, pogledajte filmić i pokušajte ostati neimpresionirani!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X