Pretraži
Korona virus otkazao „Ženevu“. Naš Rimac je zbog toga izgubio ozbiljne novce

Korona virus otkazao „Ženevu“. Naš Rimac je zbog toga izgubio ozbiljne novce

Objavljeno: 29/02/2020 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / netcarshow.com

Rimac je ljut zbog otkazivanja Ženeve – Globalna zabrinutost zbog korona virusa dovela je do otkazivanja vjerojatno jednog od najvećih i najznačajnijih salona automobila na svijetu, legendarne „Ženeve“. Ovogodišnji međunarodni salon automobila u Ženevi je otkazan nakon što je švicarska vlada zabranila okupljanja koja uključuju 1,000 ili više ljudi. Time je poznati salon automatski isključen iz priče. Zabrana je na snazi sve do 15. ožujka ove godine, točno u periodu u kojem se „Ženeva“ trebala održati.

To je izazvalo burne reakcije širom autoindustrije jer su organizatori bili primorani objaviti otkazivanje samo tri dana prije zakazanog otvorenja za medije i novinare. Salon automobila u Ženevi je već tradicionalno mjesto gdje najveći i najutjecajniji proizvođači automobila iz cijeloga svijeta, a osobito Europe, predstavljaju svoje najnovije i najznačajnije modele.

  

Među velikim imenima autoindustrije koji su planirali ženevski salon iskoristiti u punom sjaju su Mercedes, Porsche, Volkswagen, Fiat, Audi, Volvo, Bentley te Hyundai i Toyota kao velika imena koja dolaze izvan Europe. Osvrnemo li se na dugu prošlost i tradiciju salona u Ženevi, vidjet ćemo da su brojni mali proizvođači velikoga srca tu uvijek predstavljali svoje posljednje kreacije.Ove godine je Ženeva tako rebala ugostiti i nekoliko elitnih imena poput Koenigsegga i Pinifarine te njemačkog Rufa. Talijanski proizvođač superautomobila, Pagani je planirao predstaviti svoju poljednju inkarnaciju Huayre u limitiranom Imola izdanju. Bilo je tu na popisu izlagača još značajnih imena poput Marca Philippa Gemballe, sina osnivača Gemballe koji je u također imao velike planove za „Ženevu“.

 

Rimac je ljut zbog otkazivanja Ženeve

Nama najzanimljiviji sudionik je nedvojbeno trebao biti Rimac koji je za ženevski salon čuvao predstavljanje svog najnovijeg električnog hiperautomobila C_Two u proizvodnoj verziji koja je u posljednje vrijeme bila podvrgavana brojnim testnim vožnjama i završnom podešavanju kako bi se ispunili rokovi i planovi poslovanja.

Mate Rimac je u trenutku iznenadnog otkazivanja salona u Ženevi imao nekoliko kamiona i automobila na cesti na putu za Švicarsku. Saznavši za otkazivanje, na društvenim mrežama je iskazao svoje veliko nezadovoljstvo zbog širenja nepotrebne histerije i paranoje zbog korona virusa.


Pogledaj galeriju


Rimac je ljut zbog otkazivanja Ženeve

Povratak na vrhpointer
Zatvori X