Pretraži
Konačno smo dobili odgovor: Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?

Konačno smo dobili odgovor: Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?

Objavljeno: 08/05/2020 / Autor: Tin /

Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S? – Klasične utrke ubrzanja s različitim Teslama postale su već pomalo dosadne jer električni automobili skoro uvijek pobjeđuju one s motorima s unutarnjim izgaranjem. Osim toga, Tesla je svojim modelima skoro uvijek pobjeđivala i brojne električne automobile pa je zanimljivo vidjeti drugačiju utrku u kojoj Tesla nema toliko prednosti, bez obzira na svoj potencijal.

Predstavljanjem Porscheovog Taycana, svi su željno iščekivali utrku ubrzanja između tog dvojca. Prvi razlog je naravno jer velik broj ljudi želi vidjeti skidanje Tesle s trona, a drugi jer je Porsche proizvođač vrhunskih sportskih automobila kojemu vjerujemo već desetljećima.


Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?

Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?


Do danas je već bilo nekoliko utrka ubrzanja između ovoga dvojca, ali za skoro svaku utrku je jedna strana obožavatelja pričala da je namještena. Stoga je YouTube kanal DragTimes pripremio još jednu takvu utrku, ali ovoga puta „poštenu“.

Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?

Podsjetimo, Porsche Taycan Turbo S pokreću elektromotori koji razvijaju 761 konjsku snagu i 1050 Nm okretnoga momenta, a ta snaga se prenosi na sve kotače. S obzirom na masu od 2295 kilograma, Turbo S ubrzava do stotke za samo 2,8 sekunde i može postići maksimalnu brzinu 260 km/h.

S druge strane, Teslu Model S Performance pokreću elektromotori koji razvijaju gotovo 778 konjskih snaga i 1000 Nm okretnoga momenta. Snaga se također prenosi na sve kotače pa tako prema specifikacijama Tesla ubrzava do 100 km/h za 2,6 sekunde i može postići brzinu 261 km/h.S obzirom na to da Tesla ima bateriju od 95 kWh, realan doseg mu je 510 kilometara, dok je Taycanu doseg 380 kilometara zbog baterije od 83,7 kWh. Oba automobila imaju poprilično slične specifikacije snage i mase pa nije ni čudo da se takva borba željno iščekuje.

Rezultate utrke vam nećemo otkrivati, ali svakako možemo reći da su vrlo zanimljivo. Možete ih saznati na videu priloženom ispod. Uživajte!Tko je brži Porsche Taycan ili Tesla Model S?

Povratak na vrhpointer
Zatvori X