Pretraži
Kako li samo brzo odrastaju  – od briljantnog malog coupea nova Ford Puma je postala SUV

Kako li samo brzo odrastaju  – od briljantnog malog coupea nova Ford Puma je postala SUV

Objavljeno: 26/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress

Nova Ford Puma : Kako li samo brzo odrastaju  – od briljantnog malog coupéa Ford Puma je postala crossover!

Nova Ford Puma

Pa, nije da smo svi oduševljeni – više bi nas veselila nova verzija sportske Pume koja je po mnogima najbolji mali sportski automobil u posljednjih 20g., no tržište ne zanima gdje leže naše simpatije – nego gdje leži novac! Odgovor je danas vrlo jednostavan – u SUV/crossover niši!

Novi Ford Puma

Kao što smo već napomenuli, Puma se nalazi između Kuge i EcoSporta, a sa sobom donosi neka rješenja na koja smo navikli u višim klasama – tu je 12,3-inčni digitalni kokpit koji se mijenja s modovima vožnje, i pveći dodoirni centralni zaslon. Sam interijer je poznat iz novog Focusa, što znači da je vrlo dopadljiv, ergonomičan i intuitivan.

Nova Ford Puma

Što se tiče ponuda motora osnovni je jednolitreni EcoBoost s 95 KS, dok je optimalna snažnija verzija s 125 KS. Blagohibridne verzije sa 125 KS i 155 KS će biti vrlo popularne, a kasnije dolazi i dizel-verzija sa 120 KS.

 

Fora podnica

Nova Ford Puma

Ono što je obično problem kod manjih crossovera (mali prtljažnik) nije i kod Pume – nudi izdašnih 456 l, uz dvostruko dno u koje je moguće smjestiti i nešto više predmete. Tzv. MegaBox možete i isprati vodom – na dnu je čep za odvod – košta nekoliko centa a vrijedi bogatstvo!

Kad smo kod visine straga u komforu mogu uživati svi niži od 190 cm, no ovaj crossover ionako neće kupovati mame i tate juniorskih košarkaških reprezentativaca – za njih je S-Max!

Nova Ford Puma

Komfor je na razini – masažna sjedala baš i nisu standardna u ovoj klasi, no Ford puca visoko s Pumom! Tome u prilog govori i CoPilot360 limitirano autonomni sustav koji se koristi u gradskoj gužvi, a širokokutna kamera pokriva 180 stupnjeva okoliša, također po prvi puta u ovoj klasi! bežično punjenje, Andriod Auto i Apple CarPlay upareni sa deset zvučnjaka samo pokazuju jedno – Ford misli ozbiljno!

Pogledaj galeriju

Nova Ford Puma

Povratak na vrhpointer
Zatvori X