Pretraži
Još jedna Fernandova misija je ostvarena; Alonso slavio i na 24h Daytone!

Još jedna Fernandova misija je ostvarena; Alonso slavio i na 24h Daytone!

Objavljeno: 28/01/2019 / Autor: Petar Bondek / ©Richard Prince/Cadillac, BMW Presse,

Alonso slavio na 24h Daytone : Konica Minolta Cadillac Team u sastavu Fernando Alonso/Kamui Kobayashi/Renger Van Der Zande/Jordan Taylor je u Daytoni nakon 593 odvožena kruga deklasirao sve ostale. Ispravak; Fernando Alonso je deklasirao sve ostale!Hladna subota je prešla u kišno nedjeljno jutro oko 05:30, i kao da je upalila Alonsovu glad za trofejima; Španjolac je prošao dvije Acure u kišnom oblaku u kojeg je zamaskirao svoj Konica Minolta Caddy, da bi prešao u vodstvo 35 min poslije.

Nedugo zatim je izvučena prva crvena zastava, a Alonso je prepustio volan Jordanu Tayloru, koji je imao finu bitku s Felipeom Nasrom u drugom Caddyju. Biblijski potop koji je trajao satima je uzrokovao desetke izlijetanja po cijeloj stazi, a ni rani mrak nije baš pomogao – naravno – osim Alonsu, koji je na limitu isforsirao Nasrovu grešku na aquaplaningu i ponovno preuzeo vodstvo.

Treća pobjeda Konica Minolta Caddyja u tri godine. Nije čudo nikad na kišni dan za volanom imaš Kobayashija i Alonsa! Od poznatih faca je Rubens Barrichello (također u Caddyju) završio kao peti – iako ga je žena nakon prvog kišnog prekida preklinjala da uđe u auto i vozi familiju doma, iza njega je bio Pastor Maldonado u Oreci, Juan Pablo Montoya je u Oreci završio osmi – i nikog nije skršio!

Ukoliko Vam nije jasno kako se voze ovakvi automobili po pljusku, pogledajte klipić sa Bourdaisom niže…Vrlo je bitno spomenuti pobjedu BMW-a M8 GTE (#25)u GTLM klasi, gdje su de Phillipi, Farfus, Eng i Herta dali sve od sebe da na pravi način odaju počast preminulom šefu Schnitzerove momčadi, legendarnom Charlyju Lammu.Posebno je briljirao Augusto Farfus, brazilski specijalist za potope. Alex Zanardi u drugom BMW-u nije imao sreće, jer je njegov specijalno prilagođen volan oštetio letvu pri brzoj montaži. Sve u svemu, 24 h za pamćenje ..i novu prekriženu misiju na Alonsovoj „bucket listi“!
Pogledaj galeriju

Alonso slavio na 24h Daytone

Povratak na vrhpointer
Zatvori X