Pretraži
Još jedan električni Audi dolazi na tržište.  E-tron GT .

Još jedan električni Audi dolazi na tržište. E-tron GT .

Objavljeno: 28/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Audi

Audi e-tron GT zapravo je Audijeva varijanta sestrinskog Taycana iz Porschea. Sličnosti bi trebale ići do te mjere da tehničke podatke koji su nešto poznatiji kada je Porsche u pitanju možemo slobodno preslikati na Audi.

Očekivani domet Porschea Taycana pa tako i Audijevog e-tron GT koncepta je preko 500 kilometara s jednim punjenjem akumulatorskih baterija. Zanimljivo je ali i sasvim logično, štoviše onako njemački praktično da će se ova platforma, čiji je prvi predstavnik nama najpoznatiji Porsche Taycan, proširiti cijelom VAG grupacijom. Bolje rečeno dospjet će u brandove višeg razreda.

Sukaldno tome, možemo očekivati električne GT modele od Bentleya i vrlo vjerojatno Lamborghinija kojima u biti ta klasa auta nije strana. Bentley u aktualnoj ponudi modela nudi više od jednog GT automobila dok je Lamborghini u nešto daljoj prošlosti također imao iskustva sa tim sportskim krstaricama.U nedavnom intervjuu, čelni čovjek Lamborghinija, glavom i bradom Stefano Domenicali je dao naslutiti da će se Lamborghini vratiti na davno zapostavljeni GT segment u kojem trenutno nemaju niti jedan model unatoč trajnoj popularnosti te klase sportskih automobila. Dakako, ovdje je bila riječ o električnom GT automobilu što nas opet vraća na tvrdnju da Porscheov Taycan biti svojevrsna platforma za popunjavanje modelske GT ponude širom VAG grupacije.

Ipak jedna od najistaknutijih brandova VAG grupacije vrlo vjerojatno će ostati imun na plaoformu koju predstavlja atraktivni Taycan. Naravno, mislimo na super luksuzni, super sportski i ekstravagantni Bugatti. On živi u vlastitom eko sustavu nedodirljivosti u kojem se ne pita za cijenu, ekologiju ili ekonomičnost. Nama je ipak jako drago da postoji netko tko se uspješno odupire trendovima, ako ništa drugo barem raznovrsnosti radi.

Predstavljanje Audijevog e-tron GT koncepta zakazano je za srijedu u američkom Los Angelesu. Iako se radi o očigledno njemačkom proizvodu i tehologiji, trebamo razumjeti da je Kalifornija veliko i vrlo koncentrirano tržište upravo za luksuzna električna vozila. Gledano iz te perspektive, Audijeva odluka da tamo predstavi e-tron GT-a nimalo nas ne iznenađuje.


Pogledaj galeriju


Audi e-tron GT

Povratak na vrhpointer
Zatvori X