Pretraži
Iz Audija se hvale da su uz pomoć Airbusa i Italdesigna, izgradili leteći automobil!

Iz Audija se hvale da su uz pomoć Airbusa i Italdesigna, izgradili leteći automobil!

Objavljeno: 12/03/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Audi

Leteći automobili su pravi hit u posljednje vrijeme, pa nas nije pretjerano iznenadilo kada smo čuli da je Audi udružio snage s Airbusom i Italdesigneom kako bi otkrio Pop.Up Next koncept na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi.

Izgrađen kao “potpuno električni, potpuno automatizirani koncept za horizonatlnu i vertikalnu mobilnost”, ovaj Audijev model predstavlja evoluciju u odnosu na prethodni Pop.Up, te se temelji na ultralaganoj putničkoj kabini s dva sjedala, koja se može priključiti ili na modul automobila ili na modul letjelice.


Audi Pop.Up Next koncept


Kako bi poletio, automobil se pričvrsti na strukturu nalik dronu, koja ima četiri odvojena dijela koji kriju osam helikopterskih lopatica. Svaka od njih ima električne motore snažne 26 KS, koji snagu dobivaju iz 70 kWh jake baterije.

Ovaje setup omogućava Audijevom letećem automobilu kombiniranu snagu od 214 KS, zahvaljujući kojima postiže maksimalnu brzinu od 120 km/h, te može prijeći do 50 km nakon čega se treba zaustaviti na 15-minutnom punjenju.


Audi Pop.Up Next koncept


Modul automobila je platforma nalik skateboardu koja se sastoji od baterije od 15 kWh i dva električna motora koji pak proizvode kombiniranu snagu od 80 KS, što Pop.Up Nextu omogućuje domet od 130 km/h na jednom punjenju.

Audi, Airbus i Italdesign smatraju da bi se Pop.Up Next mogao pokazati korisnim u velikim gradovima u koje bi posjetitelji mogli sletjeti u zrakoplovu, nakon čega bi uskočili u vozilo s modulom letjelice koje bi već bilo pričvršćeno.


Pogledaj galeriju

Pop.Up Next bi ih zatim odvezao u grad, gdje bi sletjeli na modul automobila i bili osigurani s tri titanske spojne točke. Modul letjelice bi se zatim samostalno odvojio i odletio kako bi se napunio, dok bi putnici ostali u potpuno autonomnom automobilu koje bi ih prevezlo do krajnje destinacije.


 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X